Haber Girişi : 03 Ağustos 2022 13:02

Bugün (03.08.2022) Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Bugün (03.08.2022) Pendik’te Ne Var Ne Yok?

PENDİK GÜNDEMİ: 03.08.2022 ÇARŞAMBA

Güncel  Pendik haberleri ve haber akışını bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

İnstagram: pendikgazetesipgFacebook: pendikgazetsi Twitter: gazetependik

Bugün Hangi Haberler İle Karşılaşacaksınız;

  • PELEV, PAL ve İstanbul Gedik Üniversitesi Gençleri Yarınlara Hazırlıyor
  • Kurtköy’e dev meydan
  • Pendik’te çatı katında çıkan yangın korkuttu
  • Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı 388 şiddet mağduru aradı
  • Ahmet Cin ile Fahrettin Koca bir araya geldi
  • Pendik’te atık su, yağmur suyu projeleri için tören yapıldı
  • PEAK’tan öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi
  • İçinde Pendik Var
  • Bizim Gençlerimiz 50 Yaş Olgunluğunda!
  • MEUSFED İstanbul İl Temsilciliğinden Basın Açıklaması
  • PİHMED 3. Geleneksel Mustafa Özdek Futbol Turnuvası
  • Köşe yazarları kaleminden makale
  • Sosyal medya hesaplarımız

PELEV, PAL ve İstanbul Gedik Üniversitesi Gençleri Yarınlara Hazırlıyor

Pendik Lisesi Eğitim Vakfı (PELEV) ve Pendik Anadolu Lisesi (PAL) ile birlikte 01.08.2022 Pazartesi günü, İstanbul Gedik Üniversitesiyle işbirliği protokolü imzaladı.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Kurtköy’e dev meydan

Pendik Belediyesi, Kurtköy’e devasa bir meydan kazandırıyor. İçinde oturma alanları, büfe, mescit ve tuvalet gibi donatıların bulunacağı meydan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yürüttüğü Kurtköy Metro İstasyonu’na entegre edilecek.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Pendik’te çatı katında çıkan yangın korkuttu

Pendik’te 3 katlı binanın tadilat aşamasında olan çatı katında yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin ve apartman sakinlerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı 388 şiddet mağduru aradı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) tarafından yönetilen “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” haziran ayında toplam 388 çağrı aldı. Bu çağrıların 77’si İstanbul, 26’sı Ankara ve 8’i Adana’dan geldi. Acil yardım hattına gelen çağrıların 100’ü ev içi şiddet ihbarları, 21’i sığınak talebi, 1’i ise acil müdahale gerektiren vaka ihbarı oldu. Gelen aramalara göre ev içi şiddet mağdurlarının büyük çoğunluğu kadınlar oldu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Ahmet Cin ile Fahrettin Koca bir araya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bir araya geldi. Pendik’te devam eden sağlık yatırımlarının konuşulduğu görüşmede, yeni yatırımlara ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Pendik’te atık su, yağmur suyu projeleri için tören yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ), Pendik’te atık su, yağmur suyu ve dere ıslahı projeleri için açılış töreni düzenlendi.

İBB’nin “150 Günde 150 Proje” çalışması kapsamında Kurtköy İSPARK otopark alanında düzenlenen açılış törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, Pendik’teki su baskını sorunlarını, İSKİ’nin altyapı yatırımlarıyla çözdüklerini söyledi

Haberin devamı için linke tıklayınız:

PEAK’tan öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana farklı kurum ve kuruluşları olası afetlere karşı bilinçlendiren PEAK ekipleri bu kez Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’ndaki öğrencilere eğitim verdi. Afet Bilinci Eğitimi başlıklı eğitimle kampın misafir olan ortaokul öğrencilerine olası bir deprem anından ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerine bilgi verildi.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Bizim Gençlerimiz 50 Yaş Olgunluğunda!

Furkan Topaloğlu: “Türkiye yakın gelecekte dünyada söz sahibi olacak potansiyele sahip bir ülke. Bunun önüne geçmek isteyen güçler milli ve manevi değerlerimize yara vermek için çaba sarf etmekteler. Bu noktada özellikle gençlerimiz hedef alınmakta. Maddeci, maneviyattan uzak, değer yargılarını yitirmiş, bireysel hareket eden, bencil, kötü alışkanlıklara bağımlı suni bir gençlik üretilmeye çalışılmakta.

Fakat tüm bu baskılar, tuzaklar, tezgahlar; ‘Her şer’de bir hayır vardır’ söylemini doğrularcasına; zor şartlara karşı bağışıklık kazanılmasına da yol açtı.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

MEUSFED İstanbul İl Temsilciliğinden Basın Açıklaması

Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu (MEUSFED) tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

Gerçekleşen basın açıklamasında MEUSFED İstanbul İl Temsilciliği, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışan kadrosuz usta öğreticilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

İçinde Pendik Var

Pendik Belediyesi Ne varsa Pendik’te var dedi, Pendik’in gecesinin, gündüzünün, birbirinden farklı güzel fotoğraflarının yer alacağı web sitesini kurdu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

PİHMED 3. Geleneksel Mustafa Özdek Futbol Turnuvası

Pendik İlçesi İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) tarafından futbol turnuvası düzenledi. PİHMED 3. Geleneksel Mustafa Özdek Futbol Turnuvasında ödül töreni gerçekleştirildi

Haberin devamı için linke tıklayınız:

‘PENDİKGUİDE’ ile rotanız Pendik olsun

Sabatay Sevi Aydos Kalesi’ne  sürgün edilmişti

İzmir’de kendini Mesih ilan eden Sabatay Sevi, Osmanlı Devleti’nin azınlıkların dinine müdahale etmeme prensibini suiistimal edip; kendini tüm Yahudilerin kralı ilan etmiştir.

Dönemin Sadrazamı Ahmet Paşa bu olayı öğrenince Sevi’nin İstanbul’a getirilmesini emretmiştir. 1668’de İstanbul’a getirilip önce Çavuşbaşı’nın önüne çıkarılan Sevi iddialarından inkar yoluyla kurtulmaya çalışmıştır.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Radyo içindeki insanlar -Makale

Radyo gördüğümde, çocukken radyo içinde insan olduğunu düşündüğüm gelir aklıma.

Radyo kapatılınca konuşan insanların sözünün yarım kaldığını, tekrar açıldığında ise yarım kalan cümlelerin aynı  yerden devam ettiğini düşünürdüm.

Makalenin devamı için linke tıklayınız:

https://pendikgazetesi.com.tr/radyo-icindeki-insanlar/

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram