Haber Girişi : 03 Eylül 2021 11:44

BUGÜN (03.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (03.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

1- Teknopark İstanbul’dan 100 Milyonluk Uluslararası Girişimcilik Merkezi

Pendik Kurtköy’deki yerleşkede yeni açılan merkezde Teknopark İstanbul; 250’den fazla girişimci grubunu ağırlamayı planlıyor. 100 milyon lirayı aşan yatırımla açılan kuluçka merkezinde, derin teknoloji, siber güvenlik ve sağlık alanındaki girişimcilere hitap edilmesi hedef alınacak. Merkezde, temiz odalar, ıslak ve kuru laboratuvarlar, montaj atölyesi ve siber güvenlik laboratuvarı ile ihtiyaç duyulan altyapı ve destekler sunulacak. 10 bin metrekarelik merkez düzenlenen özel bir program ile açıldı

Açılış programında, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İTO Başkanı ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu konuşma yaptı.

 

2- Kadınlar Günlük Yaşamda En Çok Psikolojik Şiddetle Karşılaşıyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Saliha Güler, kadınların aile içinde fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik şiddet biçimlerinden bir ya da birkaçına hatta bazen şiddet türlerinin hepsine birlikte maruz kalabildiğini belirterek, “Her ne kadar fiziksel şiddet daha çok konuşulan bir şiddet türü olsa da günlük yaşamda en sık karşılaşılan şiddet tipi psikolojik şiddet.” ifadelerini kullandı.

3- Son dakika! İstanbul’un aşılama raporu açıklandı: En fazla Kadıköy’de, en az Sultanbeyli’de yapıldı

İstanbul’un ilçe ilçe aşılama oranı açıklandı. Buna göre İstanbul’da en fazla aşılama yüzde 85 ile Kadıköy’de, en az aşılama ise yüzde 61 ile Sultanbeyli’de yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hedef nüfusta çift doz aşılanmanın yüzde 60’lara çıktığını söyledi. Memişoğlu, “Şu anda yoğun bakım hastalarımıza baktığımızda aşılıların yaş ortalaması 78. Bunların çoğu 3. dozunu tamamlamayan yandaş hastalığı olan grup. Ama hiç aşısız grupta yaş ortalaması 55’e düşüyor.” dedi.

 

4- Robotik Kodlama Dersinde Robotlarını Tasarlandı

Esenler Bilim Merkezinde devam eden Yaz Bilim Kampının son hafta öğrencileri bilim gezisi, zeka oyunları, stem atölyesinden sonra bugün de robotik kodlama dersinde robotlarını tasarladı.

 

5-  20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımlarıyla, 3 Eylül ( Bugün) saat 11.00 da gerçekleşecek törenle 20 bin öğretmen ataması yapılacak.

 

6- İlçemizden Ayrılan Sn. Mehmet Ertekinoğlu Ve Sn. Engin Tercan’a Plaket Takdim Edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Aytekin Yılmaz, Müdürlüğümüzde Şube Müdürü olarak çalışırken görev süreleri dolarak ilçemizden ayrılan Sn. Mehmet Ertekinoğlu ve Sn. Engin Tercan’a plaket takdim etti.

 

7-  Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler

Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Covid-19 Salgını nedeniyle okulumuzda uymamız gereken kurallar, bizleri salgına karşı koruyacaktır.

 

8-  Ek Sınav Sonuçları Açıklandı

Ek sınav sonuçları beklemekte olan tüm öğrenciler içi 16-29 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılan açık öğretim okulları ek sınav sonuçları açıklanmıştır.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram