Haber Girişi : 04 Şubat 2022 14:24

BUGÜN (04.02.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (04.02.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

SİZLER İÇİN BAKIN NELER DERLEDİK. PENDİK’TE YAŞAYAN HER PENDİKLİNİN

 HER GÜN TAKİP ETMESİ GEREKEN ÖZEL BİR KONSEPT

“BUGÜN PENDİK’TE NE VAR NE YOK”

23. EKONOMİ BULUŞMASI PENDİK’TE YAPILDI�

Pendik Sanayici ve İş Adamları İstişare Toplantısı olarak Pendikli iş insanlarını Yöneticiler ile buluşturan ‘Ekonomi Buluşmaları’ organizasyonu 4 Şubat Cuma günü Pendik Divan Otel’de, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının Ekonomi İşleri Birimi tarafından düzenlenen toplantıya Bakan Bey ile birlikte Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ak Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, MHP Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak, Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği PESİAD Başkanı Kadir Bayram ve Pendikli iş insanları katıldılar.
Toplantı açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın sunumu ile devam etti.
Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan iş adamlarına sunum yaptı
Gürcan, Türkiye ekonomisinde son dönem ve pandemi dönemi verilerini ekrana yansıtarak üzerine geniş bir anlatımla işadamlarına bilgiler verdi. Programın 2. Kısmında ise Pendikli işadamlarını dinleyecek ve soruları cevaplayacak.

 MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ HİZMETE GİRDİ

Pendik Belediyesi 13 mahalleye güneş enerjisiyle çalışan, atıkları sıkıştırma özelliğine sahip Mobil Atık Getirme Merkezi kurdu

Çevre ve tasarruf konusunda teknolojiye yatırımlarını sürdüren Pendik Belediyesi “Mobil Atık Getirme Merkezi” Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında kent genelinde belirlenen 13 noktaya tamamen güneş enerjisiyle çalışan konteynerler yerleştirildi. Atıkları kendinden sıkıştırma özelliğine sahip Mobil Atık Getirme Merkezleri sağlayacakları enerji tasarrufuyla iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunacak.

13 noktaya yerleştirildi
“Akıllı Mobil Atık Getirme Merkezi” içerisinde kağıttan elektroniğe 8 farklı atık grubunun aynı anda toplanmasına imkan sağlayacak. Şimdilik kent genelinde başta Pendik merkez olmak üzere 13 farklı noktaya konuldu. Akıllı Mobil Atık Getirme Merkezlerinin sayısı zamanla artırılacak.

Anne-Çocuk Robotik Kodlama Atölyesiyle çocuklar kendi robotlarını tasarladı. Anneleriyle robotik kodlamanın ilk adımlarını öğrenen çocuklar bu alanda bilgilenirken eğlenceli vakit geçirdi.

Pendik Belediyesi yarıyıl tatilinin başlamasıyla bilgi yarışmalarından çocuk tiyatrolarına birçok etkinlik düzenledi. 1-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen Anne-Çocuk Robotik Kodlama Atölyesi ile çocuklar anneleriyle kodlama dünyasına ilk adımlarını attı. Bilim merkezlerinde düzenlenen atölyelerde anne ve çocuklar temin edilen kitlerle robotik kodlamayı öğrendi. İlk etapta öğretmenler yardımıyla robotlarını inşa eden anne ve çocuklar, bilgilendirici içerikleri de izleyerek robotik kodlamanın gelişimini öğrendiler. Daha sonra yaptıkları robotları tabletler aracılığıyla komut girerek kodladılar. Etkinlik kapsamında 80 çocuk, anneleriyle birlikte hem eğlenceli hem de bilgilendirici vakit geçirerek robotlarını tasarladı.

KEYFİ ZAMLAR TEPKİ ÇEKİYOR�

Hükümetin ekonomideki başarısız performansına, fırsatçılık yapan esnaf ve işletmeler de tuz biber oluyorlar! Dolar düşse bile etiketler hemen her gün değiştirilerek fiyatlar keyfi düzeyde yükseltiliyor.

Hükümetin ekonomik politikaları, Türk lirasının Dolar karşısında değer kaybetmesi, akabinde elektrik, doğalgaz, benzin, ulaşım ve benzer birçok kalemde yapılan yüksek zamlar sıklıkla eleştiriliyor. Bunlarla birlikte gözden kaçmayan en önemli şey de piyasadaki keyfi zamlar. Vatandaşlar bu noktada da sömürülüyor!

Marketlerde neredeyse hem her gün ürün fiyatları değiştirilerek artırılıyor. Sıradan bir lokantada bir mercimek çorbası için dahi 14 – 15 TL isteniyor. Etli bir sebze yemeği, iskender, hamburger, pizza ücretleri uçuk seviyelere çıkartılmış durumda. Diğer taraftan tuvalet kağıdı, deterjan ve benzeri ürünler ateş pahası!

Üstelik bu fiyatlar Dolar düşse bile aşağıya çekilmiyor. İnsanlar alışveriş kavramından korkar hale geldiler.

Yani hükümetin ekonomideki başarısız performansına fırsatçılık yapan esnaf ve işletmeler de tuz biber oluyorlar!