Haber Girişi : 04 Ağustos 2021 10:18

BUGÜN (04.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK

BUGÜN (04.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK

Pendik’te gerçekleşen olayları, kültür – sanat etkinliklerini, vefat, düğün haberlerini ve birçok konuyu ‘Bugün Pendik’te ne var ne yok’ serimiz ile paylaşıyoruz.

 

1.Pendik Açık Hava Spor Festivali Başlayacak

Bu hafta sonu (07-08 Ağustos),15.00-20.00 saatleri arasında Pendik Açık Hava Spor Festivali düzenlenecek.

Tüm halka açık ve ücretsiz olan festivalde katılımcılara sürpriz hediyeler verilecek. Vatandaşlar etkinlik alanında hazır olan branşlardan; Masa tenisi, Okçuluk, Ayak tenisi, Geleneksel oyunlar ve Spinning olmak üzere istediği alana kayıt yaptırarak katılım sağlayabilecek.

Kayıt sırasında HES Kodu sorgulaması yapılacak.

16 yaşından küçükler veli izin belgesi ile katılım sağlayabilirler.

 

2. Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri İlçe Sınırlarında Bulunan Ormanlık Alanlarda Denetime Başladı

Son zamanlarda ülkemizin farklı yerlerinde meydana gelen yangın felaketinin ardından ormanlık alanların kontrol ve güvenliği için ekipler drone’la gözetim altında.

İstanbul Valiliğinin bir ay boyunca aldığı ormanlara giriş yasağı kapsamında Pendik’teki tüm ormanlık alanlar denetlenmeye başladı. Pendik Belediyesi Zabıta ekipleri emniyet güçleriyle birlikte köyler bölgesi olarak bilinen Emirli, Kurnaköy, Göçbeyli, Ballıca ve Kurtdoğmuş Mahallelerindeki ormanlık alanları sürekli gözetliyor. Denetleme çalışmalarında Drone kullanan zabıta ekipleri şüpheli gördükleri durumlara anında müdahale ederek olası yangın riskini minimuma indiriyor.

3.Belediye Başkanı Ahmet Cin Nebras Cafe&Pastanesini ziyaret etti

Belediye Başkanı Sayın Ahmet Cin ve heyeti, Yayalar Mahallesi’ndeki Nebras Cafe&Pastanesini ziyaret etti. Esnafla görüşen Ahmet Cin, “Tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum.” dileklerini sosyal medya hesabından yayınladı.

 

4.Kurtköy Kültür Sokağı El Sanatları Merkezi çalışmaları devam ediyor

Kurtköy Kültür Sokağında inşaat çalışmaları hızla devam eden El Sanatları Merkezi, halka yeni bir alan açıyor. Sanat Merkezi 7 bin 675 m2 genişliğinde olup içerisinde El sanatları haricinde dinlenme alanları ve kütüphane de olacak. El işi ve el sanatlarıyla ilgilenen Pendiklilere burada geleneksel ve modern el sanatları faaliyetleri birlikte hizmet olarak verilecek.

Vatandaşlar burada kitap okuma, araştırma yapma, kitap etkinliği düzenleme gibi kütüphanenin hizmetlerinden yararlanacak.  Ziyaretçiler kütüphanenin hemen yanında bulunan meydandaki yeşil alanda ve ışıklı su havuzu çevresinde keyifli zaman geçirecek.

 

5.Yakın Zamanda Temeli Atılan Velibaba Semt Merkezi Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor

Belediye Başkanı Ahmet Cin’in sözünü verdiği semt merkezlerinden biri olan Velibaba Semt Merkezi çalışmalarına hızla devam ediyor.  Yaklaşık 2 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak semt merkezi, kültür-sanat ve sağlık alanında pek çok birim barındıracak. Yapımı bittiğinde Velibaba Mahallesi Yakacık Caddesi üzerinde yeşilin içinde çok katlı olarak hizmet verecek olan merkezin 2022 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Velibaba Mahallesi sakinlerinin tüm sosyal, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarına uygun tasarlanan Semt Merkezinde aynı zamanda 5 doktorlu bir Aile Sağlığı Merkezi de olacak. Burada vatandaşlar, sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bunun yanı sıra eğitim atölyeleri, muhtarlık ve kütüphane birimlerinin de yer alacağı Velibaba Semt Merkezi, bölgede ikamet eden vatandaşlara farklı alanlarda kolaylık sağlayacak.

 

6.Pendik Belediyesi 3 Yeni Parkın Yapımına Başladı

Şeyhli, Ahmet Yesevi Ve Kurtköy Mahallelerine Yapılan Parklarla Birlikte Pendik’teki Park Sayısı 203 Olacak. �

Yatırımlarıyla yeşil alan miktarını sürekli artıran Pendik Belediyesi Şeyhli, Ahmet Yesevi ve Kurtköy Mahallelerine 3 yeni park inşa ediliyor. Parklardan Şeyhli Düğün Sokak Parkı 4 bin, Ahmet Yesevi Harbiye Sokak Parkı 4 bin 150, Kurtköy Eftelya Sokak Parkı ise 1.650 metrekarelik alana sahip olacak. Parkların içinde standart oyun grupları, yürüyüş ve dinlenme alanları bulunurken Şeyhli Düğün Sokak Parkı’nda bunlara ek olarak dairesel basketbol sahası yapılacak. Yeni parklar tamamlandığında Pendik genelindeki park sayısı 203 olacak.

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram – Derya Mersin�