Haber Girişi : 09 Eylül 2021 13:36

BUGÜN (09.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (09.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1- Atatürk Üniversitesi’nde Üretilecek Bor İçerikli Aşı İle Buzağı Ölümlerinin Önüne Geçilmesi Hedefleniyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi, buzağı ölümlerinin önüne geçmek için “bor” içerikli aşı üretecek.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cemal Adıgüzel yürütücülüğünde, Mart 2021 döneminde başvurusu yapılan “Bor İçeren Polimerik Nanopartikülerlerin Adjuvant Sistemi Olarak Kullanımı ile İnaktif M. Bovis Aşısı Geliştirilmesi: İn Vivo ve İn Vitro Karakterizasyonları” isimli proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 1001 Projesi kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

2- Zabıtadan Marketlere Denetim

Pendik Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığını korumak için COVID-19 pandemi süresince de işletme denetimlerine son sürat devam etti. Ekipler gıda satışı yapılan bakkal, market-süper market, kuruyemişçi, şarküteri, büfe gibi işletmelere yönelik son 6 ayda İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) uygulamasıyla birlikte toplam 3 bin 250 adet denetim gerçekleştirdi. İşletmelerde İSDEM denetimleri kapsamında COVID-19 pandemisine yönelik genelgelerle ilgili kontroller yapılırken genel denetimler çerçevesinde de satışa arz edilen gıda ürünlerine yönelik ürün son kullanma tarihi başta olmak üzere hijyen ve sağlığa uygunluk denetimleri yapıldı. Uygunsuzluk belirlenen 71 işletmeye mevzuat hükümlerince idari para cezaları uygulandı.

3- Yerde Yatan Yaralıya Dakikalarca Kalp Masajı Yaptı

Pendik sahil yolunda iddiaya göre hızla ilerleyen motosiklet, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle yola devrildi. Motosikletten düşerek yola savrulan 28 yaşındaki sürücüye, kazaya tanık olan bir sağlık çalışanı kadın tarafından olay yerinde kalp masajı yapıldı. Motosiklet sürücüsü yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

4- Pendik’te Atm’lerin Ekranlarını Kıran Şüpheli Kayıplara Karıştı

Pendik Kaynarca Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde özel bir banka şubesinin ATM’lerinden gelen alarm üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri şubeye geldiklerinde ATM’lerin ekranlarını kırılarak kullanılamaz hale geldiğini tespit etti. Yapılan inceleme üzerine ATM’lerden herhangi bir para alınmadığı anlaşıldı. Polis ekiplerinin banka çalışanlarından edindiği bilgiye göre, ATM’lere zarar veren şüphelinin daha önce şubeye gelerek çalışanları tehdit ettiği öğrenildi. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri ATM’lere zarar veren şüphelinin, banka çalışanlarını tehdit eden kişiyle aynı kişi olduğunu tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri, banka şubesinde incelemelerde bulundu. Banka müdürü ve çalışanlar ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, polis kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

5- Pendik’te Çocuk Oyunları Sokağı’nda Buluşan Miniklerin Satranç Rekabeti

Pendik’te öğrenciler okul çıkışında Çocuk Oyunları Sokağı’nda buluştu. ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğinde bir araya gelen minikler trafiğe kapalı alandaki oyun sokağında satranç oynadı. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte çocukların yaşadığı keyifli dakikalar ise havadan görüntülendi.

6- Pendik’te Çekçekcinin Kapı Çaldığı Anlar Kamerada

Olay, Pendik Esenler Mahallesinde geçtiğimiz günlerde yaşandı. Yolda çekçek arabası ile ilerleyen bir şahıs, apartman bahçesinin duvarının dibine bırakılmış demir kapıları gözüne kestirdi. Bahçeye rahat tavırlarla giren şahıs, kapıların ağırlığını eline alarak ölçtü, ardından taşıyabileceği kapıyı çekçek arabasına koydu. Şahıs aldığı kapıyla beraber oradan uzaklaştı. Kapıların sahibi Fetullah Yıldırım, kapıları bıraktığı yerde göremeyince binanın güvenlik kameralarını izleyip gerçeği öğrendi.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram