Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 11:15

BUGÜN (10.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (10.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1- �Kayıt Yenileme İşlemleri

Açık öğretim lisesi 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı ek sınavına ait kayıt yenileme işlemleri 9-13 ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

2-   Pendik’te Ok Atmayan Kalmasın

10 Ağustos Salı günü saat 10.00 – 16.00 Arası Güllübağlar Mh. Tandoğan Cd. No:95   Hüseyin Vassaf Bilgi Evi Ve Spor Merkezi ata sporumuz okçuluk, Pendik’in tüm mahallelerinde

 

3-Pendik Açık Hava Etkinlikleri

Pendik Millet Bahçesi’nde bir ay boyunca devam edecek olan açık hava festivali, yeşilçam klasikleriyle tüm seyircilerine ücretsiz giriş sunulmaktadır.

Tosun Paşa,Kırık Plak, Birleşen Yollar, Küçük Hanımefendi, Mavi Boncuk

 

4- Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Pendikspor’un Olağanüstü Genel Kuruluna Katılım Sağladı.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; “Kongrede alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. PendikSpor’umuza yeni sezonda başarılar” sözleri ile Pendikspor’a iyi dileklerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

 

 

5- Göçbeyli Ve Ballıca’nın Kanalizasyon Atığı, Fosseptik Yerine Ömerli Barajına Akıyor…

Pendik’te bulunan Göçbeyli ve Ballıca köylerinde evlerin ve ahırların kanalizasyon giderleri, Ömerli Barajına bağlanan dereye akıyor. bölgede arıtma ve temizleme işlemi yapılmaması nedeniyle derelerden Ömerli Barajına su değil adeta zehir akıyor. derelerde ayrıca balık ölümlerinin de yaşandığı gözleniyor. durumdan şikayetçi olan köy sakinleri durumu İSKİ’ye bildirdiklerini, fakat kendileriyle ilgilenilmediğini belirtiyor. öte yandan Göçbeyli ve Ballıca’da kanalizasyon atıklarının aktığı dereler havadan görüntülendi.

 

6- En Düşük 7.4 Ph Değere Sahip Sular Tercih Edilmeli

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Dr. Öğr. üyesi Ece Yiğit, “Hayatın temel yapıtaşı olarak bildiğimiz suya bilgi kirliliği karıştı. içilen suyun temizliği ve güvenirliliğini sorgulamaya önce PH derecesinden başlanmalı, zayıflatıcı özellik içinse kalite ve miktara bakılmalı.” ifadelerini kullandı. hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen yiğit, sağlıklı ve kaliteli su tüketmek adına en düşük 7.4 Ph değeri olan suların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

 

HAZIRLAYAN: RABİA HATUN BAYRAM