Haber Girişi : 11 Eylül 2021 11:43

BUGÜN (11.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (11.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

1- Pendik’te Bu Sabah 2 İntihar Vakası Yaşandı.

İlki  Erol Kaya Caddesi üzerindeki bir otelin 4. katından atlayarak gerçekleşti.

Daha önceden Psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen Z.K.  çatıdan atlayarak intihar etti.

Hayatını kaybeden Z.K. ile ilgili soruşturma devam ediyor.

İkinci intihar vakası Batı mahallesi Dr. Orhan Maltepe Caddesi üzerinde meydana geldi.

Yine psikolojik sorunları olan bir kadın oturduğu dairenin 5. katından aşağı atladı. Marmara Hastanesine kaldırılan kadın tedavi altına alındı.

Savcılık her iki olayla da ilgili olarak soruşturma başlattı

 

2- Pendik’te Tır Kazası

Kavakpınar Mahallesinde meydana geldi. Yokuş aşağıya inerken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, servis minibüsüne çarptı. TIR, yol kenarında bulunan duvara çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralanan sürücüyü ambulansla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.

 

3- Haftanın Son İş Gününde Mesai Saatinin Sona Ermesiyle Trafikte Yoğunluk Yaşanıyor.

Anadolu Yakası’nda TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu ve bazı bağlantı noktalarında okul ve iş çıkış saatlerinde yoğunluk arttı.D-100 Karayolu Pendik kesiminde ve Esenkent-Küçükyalı ile Acıbadem-Bostancı arasında trafik yoğunluğu yaşanıyor.Şile Otoyolu ve TEM Otoyolu’nun bazı bölümlerinde de trafiğin yoğunlaştığı görülüyor.Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ise çift yönlü olarak yoğunluk meydana geldi.

 

 4-�Yolların Konforu Artıyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz mayıs ayından bu yana başlattığı asfalt serimi Pendik’in dört bir yanında sürüyor. Ekipler şu ana kadar Pendik Belediyesi sorumluluğundaki cadde ve sokaklara 30 bin tona yakın asfalt döktü. Asfalt seriminin yanı sıra yama çalışması da yapan ekipler yine son 3 aylık süreçte asfalt robotunun da desteğiyle 31 bin 791 ton yama çalışması yaptı. Yama çalışmaları hava şartlarının uygun olduğu yıl boyunca asfalt serimi ise mayıs ayı ile eylül-ekim ayları arasında gerçekleştiriliyor.

 

5- Geleneksel Pendik Bisiklet Festivali

Pendik Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Kent Konseyi işbirliği ile Bisiklet Festivali düzenleniyor. 4. Geleneksel Pendik Bisiklet Festivali (PENBİSFEST21) yarışları 12 Eylül’de başlıyor. Festivale son katılım tarihi 10 Eylül! Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi Önü, saat 12.00 – 19.00 da gerçekleşecek olan festivale; amatör, Pendik’te ikamet eden tüm vatandaşlar katılabilir.

 

6- Çocukları Geleceğe Hazırlamak

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde, iki farklı yaş grubundaki öğrencilerin, girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmaları amaçlanıyor. Ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlere, tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay ücretsiz eğitimler veriliyor. Bu 3 yıllık süreçte gençlerin, temel teknoloji yetkinlikleri, özel ilgi alanları ve proje üretme kabiliyetleri konusunda gelişim göstermeleri bekleniyor. Eğitimin ilk 2 yılı teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler, bir yılını ise takım olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlanması süreci oluşturuyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin dikkate alındığı Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortak eğitim müfredatı uygulanıyor.

 

7-�Hazırbulunuşluk Uygulaması

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ölçme değerlendirmede süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir anlayışın ortaya konulabilmesi amacıyla İstanbul genelinde 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimize EBA üzerinden çevrim içi Hazırbulunuşluk Uygulaması gerçekleştirilecektir.

 

 

8- Pendik Çarşı Karanfil Sokakta Feci Yangın

Son dakika haberine göre, Pendik Karanfil sokak’ta bulunan bir binada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahale etmesi ile kısa süre içerisinde söndürüldü.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram