Haber Girişi : 12 Eylül 2021 11:53

BUGÜN (12.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (12.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

Türkiye, Teknoloji Devleri İçin Cazibe Merkezi Haline Geldi

Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Bilgisayar Genel Müdürü Ümit Önder, Türkiye’ye dev firmaların yatırıma geleceğinin altını çizdi. Türkiye’nin jeopolitik olarak çok kritik bölgede bulunduğunu ifade eden Önder, “Hem Avrupa, hem Ortadoğu, hem Kafkaslar, hem de Afrika bölgelerinin ortasındayız. Kaliteli üretimimiz var. Bu, bizim için bir fırsat. Eğer bunu değerlendirebilirsek ülkemizin çok faydalanabileceğini görüyorum. Bilişim sektörünün lider global firmaları Türkiye’de yatırım konusunda çok hevesliler” dedi.

 

Avrupa Şampiyonası’ndaki İlk Maçında Yarın Gürcistan İle Karşı Karşıya Gelecek.

Ampute Milli futbol Takımı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıla ertelenen Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçında yarın�Gürcistan ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı takım, Polonya ‘nın Krakow kentinde düzenlenen ve 14 ülkenin mücadele edeceği şampiyonada D Grubu’nda Gürcistan ve İtalya ile karşılaşacak.

 

Pendik’te Temizlik İşçisinin Yürek Isıtan Türk Bayrağı Hassasiyeti

Pendik Belediyesi’nde görevli temizlik işçisi, temizlik yaptığı sırada kaldırıma çöplerle beraber atılmış Türk bayrağını görünce duruma kayıtsız kalamadı. Temizlik işçisinin Türk bayrağını yerden alıp katlayıp muhafaza ettiği anlar görenlerin yüreğini ısıttı.

 

Gebelikte Alınan Fazla Kilolar Ani Bebek Ölümü Riskini Artırıyor

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.

 

 

Pendik Bisiklet Festivali Yarışları

Pendik Belediyesi tarafından 4. kez düzenlenen Geleneksel Pendik Bisiklet Festivali; Çamlık Mahallesi, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi üzerinde gerçekleşti. Etkinlik için hazırlanan ve her türlü önlemin alındığı cadde aynı zamanda araç trafiğine kapatıldı. Yarışmalara 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katılarak tekerlekli sandalye, minikler, küçük kızlar, küçük erkekler, genç kızlar, genç erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler gibi farklı kategorilerde kazanmak için pedal çevirdi. Bisiklet sürmeyi seven yarışmacıların kazanmak için kıyasıya mücadele ettiği etkinlik renkli ve heyecanlı anlara sahne oldu

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram