Haber Girişi : 14 Haziran 2022 12:27

BUGÜN (14.06.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (14.06.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

PENDİK GÜNDEMİ: 14.06.2022 SALI

Güncel, son dakika Pendik haberleri ve en sıcak haber akışını bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

İstanbul Pendik’te İETT krizi!

Sefer sırasında duman çıkaran İETT otobüsü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şoför tarafından durdurularak yolcuların tahliyesi sağlandı

Alınan bilgiye göre, içinde yolcularıyla Edirne istikametine seyreden 251 hat numaralı Pendik-Mecidiyeköy otobüsünün şoförü, araçtan duman yükseldiğini fark etti.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/istanbul-pendikte-iett-krizi/

Pendik’te Arıza Yapan Kamyonete Otomobil Çarptı!

Pendik’te arızalı olduğu için aniden duran kamyonete otomobil çarptı. Otomobildeki 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kaza, saat 21.00 sıralarında D-100 Karayolu Pendik Güzelyalı Mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. Sürücüsünün arıza iddiasıyla aniden durduğu 27 LB 926 plakalı kamyonete, aynı istikamette seyir halinde olan 34 EAP 533 plakalı otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otomobil içerisindeki 4 kişi bulundukları yerde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan 4 kişi itfaiye ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-ariza-yapan-kamyonete-otomobil-carpti/

Pendik’te Okul Görevlisini Yılan Isırdı

Pendik’te bir lisenin hizmetlisi okul bahçesinde yakaladığı yılan tarafından elinden ısırıldı.

Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Okul görevlisi Soner Aracı, öğrenciler dağıldıktan sonra bahçede gördüğü yılanı yakalayarak poşete koymak istedi. Bu sırada Yılan Aracı’yı elinden ısırdı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-okul-gorevlisini-yilan-isirdi/

Pendik’te 5 Katlı Apartman Dairesinde Yangın!

Pendik’te 5 katlı apartmandaki bir dairede yangın çıktı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken olay esnasında evde kimsenin olmadığı öğrenildi. Evin yandığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, Pendik’te Esenler Mahallesi Nebi Sokak’taki 5 katlı apartmanda saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Apartmanın birinci katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye de müdahale ederek yangını söndürdü. Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan dolayı üst katlarda mahsur kalan iki kişi itfaiye tarafından merdiven ile kurtarıldı. Olayda yaralı ya da can kaybı olmazken dairede maddi hasar meydana geldi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-5-katli-apartman-dairesinde-yangin/

İstanbul’da Kaçak Akaryakıt Operasyonu: 20 Bin Litre Ele Geçirildi

İstanbul’da akaryakıt kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, piyasa değeri 500 bin lirayı bulan 20 bin litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin Anadolu yakasında kalan ilçelerden Tuzla’ya bağlı Fatih Mahallesi’nde açık kasa bir kamyoneti takibe aldı. Durdurulan açık kasa kamyonetin kasasında yapılan kontrolde yaklaşık tahmini 11 bin litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi. Operasyonu genişleten polis, bu kez Pendik Sanayi Mahallesindeki bir fabrikaya baskın düzenledi. Operasyonda söz konusu fabrikada 7 bin 500 litre karışımlı akaryakıt, aynı adrese gelen bir aracın arka kısmında yapılan kontrolde ise bin 500 litre karışımlı akaryakıt daha ele geçirildi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/istanbulda-kacak-akaryakit-operasyonu-20-bin-litre-ele-gecirildi/

TEM Otoyolunda Kaza!

Otoyolun Pendik mevkisi Kurtköy Kavşağı civarında 10 Haziran’da meydana gelen kazaya karışan bir aracın kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, A.S.Ç. idaresindeki 34 KB 2488 plakalı çimento yüklü hafriyat kamyonunun bariyerleri kırıp Edirne yönüne geçerek 34 FTL 657 plakalı tıra çarpması yer alıyor.

Kayıtlara devrilen tırın dorsesindeki çimentonun yola yayılması yansıyor.

Görüntülerin devamında kamerası kayıtta olan aracın, önündeki tıra çarparak ters döndüğü görülüyor

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/tem-otoyolunda-kaza/

Kemal Tahir Kütüphanesi YKS’ye Kadar 24 Saat Açık

Kemal Tahir Kütüphanesi 18 Haziran’da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kadar 24 saat açık kalacak. Öğrencilere akşam ve gece ikramlarda bulunulacak.

Pendik Belediyesi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kemal Tahir Kütüphanesi sınava hazırlanan öğrenciler için 24 saat hizmet veriyor.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/kemal-tahir-kutuphanesi-yksye-kadar-24-saat-acik/

İcatçı Gençler Ödüllendirildi

Pendik Belediyesi, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve PESİAD iş birliği ile ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji ve bilişim alanlarında teşvik edilmesi adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor” yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

PENDIK Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin girişimleriyle organize edilen yarışma Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa; Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Belediye Başkanı Ahmet Cin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, PESİAD Başkanı A. Kadir Bayram, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, sivil toplum kuruluş üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/icatci-gencler-odullendirildi/

Ormanlık Alan Ve Barajda Temizlik Yaptılar

Pendik Belediyesi Türkiye Çevre Haftası etkinliklerine başladı. Etkinliklerin ilki Aydos Ormanı ve Ömerli Barajı’nda gerçekleştirildi. PEAK, STK’lar, öğrenciler, özel kuruluşlar ve kamu kurumları bu anlamlı günde ormanlık alanlarda tonlarca çöp ve atık topladı.

Türkiye Çevre Haftası’na yönelik Pendik’te ilk etkinlik Aydos Ormanı’nda düzenlendi. Başta PEAK olmak üzere Pendik Kent Konseyi, Kızılay, Teknopark, Türkiş Teknik, AFAD Gönüllüleri ve Gedik Üniversitesi öğrencileri ilk olarak Aydos Ormanı’nda temizlik yaptı. Bir saati aşkın süre ormanda çöp ve atık toplayan temizlik gönüllüleri onlarca poşet çöpün doğayı kirletmesini engellemiş oldu.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/ormanlik-alan-ve-barajda-temizlik-yaptilar/

Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı, Polonya yolcusu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı, Polonya’da 17-19 Haziran’da yapılacak Para Dans Sporu Polonya Açık Turnuvası’na katılacak.

TBESF’den yapılan açıklamaya göre, organizasyona başantrenör Konstantin Vasilev, antrenörler Yeşim Şahin Eryiğit ve Osman Ertöz yönetiminde hazırlanan Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı, İstanbul Pendik Mete Gazoz Spor Kompleksi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor.

TBESF Başkanı Muaz Ergezen, kampı ziyaret ederek sporculara başarı diledi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/tekerlekli-sandalye-dans-milli-takimi-polonya-yolcusu/

Pendik Matematik Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Millî Eğitim Bakanlığınca “her yerde matematik” anlayışıyla başlattığı Matematik Seferberliği kapsamında Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulunun koordinesinde bu yıl ilkini gerçekleştiren Pendik Matematik Yarışması ödül töreni Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Aytekin Yılmaz, Memur Sen İl Başkanı  Talat Yavuz ve Şube Müdürümü Ertan Saygın’ın katılımıyla Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşti.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-matematik-yarismasi-odul-toreni-gerceklesti/

Pendik İrfan Yolcuları Okumaları

Pendik İrfan Yolcuları Okumaları Sıtkı Aslanhan’ın Sunumuyla Yunus Emre Kültür Merkezinde Gerçekleşti.

Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen�Pendik İrfan Yolcuları Okumaları projesinin bu ayki programı Yunus Emre Kültür Merkezinde Bir Hayatı Okumak adlı kitabıyla Sıtkı Aslanhan’dı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-irfan-yolculari-okumalari/

Kendileri Gibi Albinizmli Çocuklara Örnek Oldular

Pendik‘teki camide müezzin kayyımlık yapan baba, öğretmen anne ile 3 yaşındaki kız ile 1 yaşındaki erkek çocuktan oluşan Emdi ailesi, halk arasında “albino” olarak ifade edilen farklılıklarından kaynaklanan bazı zorluklara rağmen hayatlarını mutlu ve bilinçli şekilde sürdürüyor.

Her yıl 13 Haziran “Dünya Albinizm Farkındalık Günü” olarak kutlanıyor.

Vücutta melanin pigmentinin üretilememesi veya çok az bulunması nedeniyle kişilerin ten, saç, kaş ve kirpiklerinin beyaz olduğu, 17 binde 1 görülen nadir ve genetik farklılık albinizm, çeşitli zorlukları da beraberinde getirebiliyor.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/kendileri-gibi-albinizmli-cocuklara-ornek-oldular/

Önce Mahallem Sonra Pendik!

Pendik’te yaşayanlar ‘Pendikli misiniz?’ sorusuna ‘Hayır’ cevabı vererek; öncelikle oturdukları mahallenin ismini söylüyorlar.

PENDİKLİ DEĞİLİM!

Pendik gazetesinin ilçe genelinde gerçekleştirmiş olduğu kamuoyu araştırması, ilçenin sosyo-kültürel  ve sosyo-ekonomik açıdan ağırlıklı olarak özerk bir yapıya dönüştüğünü ortaya çıkardı.

Pendik’te yaşayanlara yöneltilen ‘Pendikli misiniz’ sorusuna verilen cevaplar genellikle ‘hayır’ ile başlıyor.

KURTKÖYLÜYÜM, KAYNARCALIYIM

Vatandaşlarımız  hayır cevabının devamında; ‘Kurtköylüyüm, Kaynarcalıyım, Yenişehirliyim, Esenyalılıyım, Sülüntepeliyim’ şeklinde yaşadıkları mahallelerin isimlerini vermekteler.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/once-mahallem-sonra-pendik/

22. İş’te Pendik Buluşmaları

Pendik Belediyesi 22. İş’te Pendik Buluşmaları’nda 55 firmayı iş arayanlarla buluşturdu. İş arayanlar tek noktada birçok firmayla görüşerek pek çok fırsat yakaladı.

Pendik Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği İş’te Pendik Buluşmalarıyla firmaları iş arayanlarla buluşturmaya devam ediyor. 22.si düzenlenen İş’te Pendik Buluşmalarında çeşitli sektörlerden firmalar iş arayanlarla tek noktada bir araya geldi. 55 firma Pendik Sahil Meydanı’ndaki fuar alanında yerini aldı. Alanda mülakatlar, görüşmeler, iş başvurusu ve bilgilendirme yapıldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/22-iste-pendik-bulusmalari/

Pendik Genelinde Asfalt Serimi Başladı

İlçe genelinde 11 ayrı ekiple asfalt serimi ve yama çalışması başlatan Pendik Belediyesi bu yaz 130 bin ton asfalt sermeyi hedefliyor.

Pendik Belediyesi ekipleri kent genelinde asfalt serimi ve yama çalışması başlattı. Kapsamlı olarak planlanan asfalt serimi cadde ve sokakların yanı sıra etaplar halinde sürdürülen Kartal-Pendik-Tuzla Bağlantı Yolu gibi alternatif yollarda da gerçekleştiriliyor.�

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-genelinde-asfalt-serimi-basladi/

14 HAZİRAN TÜRK VE DÜNYA TARİHİNDE GELİŞEN ÖNEMLİ OLAYLARDAN SEÇMELER;

1900 – 2000 yılları arası Türk ve Dünya tarihinde gelişen önemli olaylardan seçmeler…

14 Haziran / Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

1900- Hawaii, Amerika Birleşik Devletleri’ne katıldı.
1925- Göztepe SK kuruldu.
1935- Etibank Genel Müdürlüğü kuruldu.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/takvim-sayfasi-14-haziran/

BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ?

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/bugun-hangi-eczaneler-nobetci-25/

Köşe Yazarları Kaleminden Komedi/Mizah:

YAYA GEÇİDİNDE YAYA OLSAM – Yücel Ziko

Yaya geçidinde bekliyorum,caddenin karşısına geçeceğim..

Bir araba adam yerine koymadı,durması gerekirken,durmadı geçti..

İkincisi geçti..Üçüncüsü geçti..Dördüncüsü geçti….Beşincisi durdu..

O durunca onun arkasından gelen birkaç araba da durdu..

Sağol.
Teşekkür ederim
Zaten yaya geçidinde yaya varsa durman gerekiyor,sen de kanuna uydun,beni adam yerine koydun,gerekeni yaptın.
Ama ya arkandan gelen araba sen aniden durunca,sana çarpsaydı?..

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/yaya-gecidinde-yaya-olsam/

Yazarın Tavsiyesi

Size bazı filmler tavsiye etmek istiyorum.
Vaktinizi boşa harcamış olacağınız, vasat ölçekteki yüzlerce – binlerce filmin aksine; bu filmlerin her biri keyif alabileceğiniz, değerli – düzeyli filmler.
Eleştirmen ve izleyici yorumları da bu yönde.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/yazarin-tavsiyesi/

Pendikguide ile Pendikli doktorların eğitim serüvenleri

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikli-doktorlar-egitim-seruvenleri/

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram