Haber Girişi : 16 Ağustos 2021 11:31

BUGÜN (16.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (16.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1-Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’den “Aziz milletimizin başı sağ olsun!” Mesajı

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin sosyal medya hesabı üzerinden Irak’ta gerçekleşen saldırı sebebiyle şehit olan askerimize rahmet, ailelerine baş sağlığı mesajını paylaştı. “Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerimiz Muhammed Öztürk’e Allah’tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun!”

 

2-TRT EBA Lise Kanalında Bu Hafta

 

3- Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavları Bugün Yapılacak

Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavları 16 Ağustos 2021 tarihi saat 9:30’dan 20 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59’a kadar ONLİNE (ÇEVRİM İÇİ) olarak yapılacaktır.

 

4-İstanbul’da Eğitim Hayat Boyu Devam Ediyor

İstanbul’da eğitim hayat boyu devam eder. “Lise Mezunları” için destekleme yetiştirme kurslarımızın başvuruları başladı.

5- Pendik’in tüm mahallerinde vatandaşlar okçuluk sporu ile buluşuyor

Pendik Belediyesi , birçok farklı spor dalında eğitime devam ederken, son yılların yükselen okçuluk branşında da çalışmalara başladı. Ata Sporumuz Okçuluk, Pendik’in Tüm Mahallelerinde

17 Ağustos Salı

Saat: 10.00 – 15.00

Ahi Evran Kültür Merkezi Bahçesinde

 

6-Uzmanından Uyarı: İstanbul Depreminde Son Çeyreğe Girdik

Büyük kayıplara neden olan “17 Ağustos Marmara Depremi” nin 22’nci yıl dönümünde açıklamalar yapan Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “1999 depreminden sonra, 30 yıl içinde büyük bir deprem bekliyoruz deniyordu, üzerinden 22 yıl geçti. Yani İstanbul depreminde son çeyreğe girdik. 8 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 64’tür. Ama hala yapılarımız sağlam değil. İstanbul’un yapı stoku S.O.S. veriyor, çürük” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Büyükçekmece’den başlayarak özellikle Avcılar, Küçükçekmece depremden en çok etkilenecek ilçelerdir. Sonra Kadıköy, Üsküdar, Kartal ve Pendik’e kadar giden güzergahta eski yapı stoku var. Fayın Adalar ve Silivri tarafında kilitlendiğini biliyoruz. Özellikle bu ilçelerde yaşayanlar yapılarını kontrol ettirsin. 2000 yılı öncesinde yapılan binaları artık silmek gerekir” diye konuştu.

HAZIRLAYANLAR: Rabia Hatun Bayram & Derya Mersin.