Haber Girişi : 18 Nisan 2022 14:07

BUGÜN (18.04.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (18.04.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

Hayat Kurtaran İlk Yardım Eğitimleri Her Geçen Gün Daha Fazla Öğretmene Ulaştırılıyor

Zamanında ve bilinçli yapılan ilk yardımın hayat kurtardığı farkındalığıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda çalışan personele verilen eğitimlerin sayısı, her geçen gün artırılıyor.

“İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi” ile 81 il millî eğitim müdürlüğünde ve İstanbul’daki Anadolu ile Avrupa yakasında 2 ayrı merkezde Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen toplam 82 “İlk Yardım Eğitim Merkezi” ve 23 ek sınıf ile ilk yardım eğitim hizmetleri yürütülüyor.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/hayat-kurtaran-ilk-yardim-egitimleri-her-gecen-gun-daha-fazla-ogretmene-ulastiriliyor/

Pendikli Çocuklar Hacivat Karagöz ile Keyifli Dakikalar Geçirdiler

Çocuklara yönelik Ramazan etkinliklerini sürdüren Pendik Belediyesi bu kez onları Hacivat Karagöz oyunuyla eğlendirdi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çocukların ilgisi büyük oldu. Salonun tamamı doldu. “Dev Gölgeler Karagöz Şenlikte” adlı oyunda çocuklar, pandemi nedeniyle uzun süredir özlem duydukları geleneksel tiyatronun keyfini çıkardı. Ailelerin de eşlik ettiği oyun Hacivat Karagöz’ün perdedeki 1 metrelik boylarıyla sergilendi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikli-cocuklar-hacivat-karagoz-ile-keyifli-dakikalar-gecirdiler/

10 Bin Soruluk Nisan Ayı Yardımcı Kaynak Paketi Yayımlandı

Her ay, 2. sınıftan 12. sınıfa tüm öğrencilerin derslerine ve sınava yönelik çalışmalarına destek sağlamak amacıyla hazırlanan yardımcı kaynak paketlerinin yedincisi, bugün paylaşıldı. Nisan ayı yardımcı kaynak destek paketinde 10 bin soru yer alıyor.

Ekim ayından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı, uzman bir ekip tarafından her ay hazırlanan yardımcı kaynak destek paketini öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunmayı sürdürüyor. İlgiyle takip edilen yardımcı kaynak paketlerinde etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, Merkezî Sınav’a yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları ve çözümlü soru bankaları yer alıyor.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/10-bin-soruluk-nisan-ayi-yardimci-kaynak-paketi-yayimlandi/

ALES Sınavına Neden Geç Kaldılar?

Cumhurbaşkanı Bisiklet Turu nedeniyle kapanan yollarla birlikte oluşan trafik yoğunluğu, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) giren adayları da etkiledi. Sınava yetişemeyen bazı adaylar, okul binalarından dönerken üzüntü yaşadı.�

ALES’e Göztepe’de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü’nde girecek adaylardan bazıları, trafik yoğunluğu nedeniyle geç kaldı. Adaylar saat 10.15’te başlayan sınava 10.00’dan sonra girmek isteyince, görevliler tarafından geri çevrildi. Sınava alınmayan adaylar üzüntüyle kampüsten ayrıldı. Bir aday ise sürücü belgesiyle girmek istediği için sınava alınmadı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/ales-sinavina-neden-gec-kaldilar/

İstanbul’da 77 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul’da 4 ayrı ilçede yapılan operasyonda 77 düzensiz göçmen yakalandı. Baskınlarda bu göçmenlere aracılık eden 4 kaçakçı gözaltına alındı.

Türkiye göç dalgasına karşı sınırlardaki güvenlik tedbirlerini artırırken, yurt içindeki kaçak göçmenlere yönelik operasyonlar da aralıksız devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, ülkeye kaçak yollardan giren ve “organizatörler” aracılığı ile İstanbul’a gelen düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/istanbulda-77-duzensiz-gocmen-yakalandi/

İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/ilkogretim-ve-ortaogretim-kurumlari-bursluluk-sinavi-basvurulari-21-nisanda-basliyor/

Sabah Başlayan Trafik Yoğunluğu Devam Ediyor

İstanbul’da, eğitim-öğretimde ikinci ara tatilin sona ermesi ve sağanakla beraber haftanın ilk günü sabah saatlerinden itibaren başlayan trafik yoğunluğu sürüyor.

Avrupa Yakası’nda, D-100 kara yolu Ankara istikameti Zeytinburnu mevkisinde başlayan trafik, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine kadar devam ediyor.

TEM kara yolunda Gaziosmanpaşa’da başlayan trafik yoğunluğu Kağıthane girişinde normale dönerken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde sorun yaşanmıyor.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/sabah-baslayan-trafik-yogunlugu-devam-ediyor/

Dini Yayınlar Kitap Fuarı’na Pendiklilerden Yoğun İlgi

Pendik Sahil etkinlik alanında; 15.04.2022 Cuma günü saat 15:00’da Dini Yayınlar Kitap Fuarı açıldı. 15-24 Nisan tarihine kadar sürecek fuarın kurdele kesimi ile birlikte, açılış konuşmasını Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptı.

Kitap fuarı açılışında yer alan isimler; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Müftüsü Musa Bilgiç, İyi Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Kemal Çalıkçı, Pendik Yerel Basın Temsilcileri ve yayın evlerinin yetkilileri ile kitapseverler oldu.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/dini-yayinlar-kitap-fuarina-pendiklilerden-yogun-ilgi/

AK Parti Pendik İlçe Teşkilatı İftar Buluşması Gerçekleştirdi

AK Parti İlçe Teşkilatı, Pendik sahil pazar alanında iftar programı düzenledi. Programına yaklaşık 15 bin kişi katılım sağladı.

İftar davetine; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Teşkilat Üyeleri, Bölge Milletvekilleri ve STK Mensupları katıldı.

Konuşma yapan AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin,  AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu belirterek 2050-2073 vizyonu doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/ak-parti-pendik-ilce-teskilati-iftar-bulusmasi-gerceklestirdi/

Zonguldaklılar Pendik’te İftar Sofrasında Buluştu

Pendik Belediyesi ile Pendik Dernekler Federasyonu (PENDEF) organizasyonluğunda Pendik Millet Bahçesinde Zonguldaklılar iftar programı gerçekleşti.

Protokolde; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, PENDEF Başkanı Ziya Öncan, Ak Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, MHP Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak, Kaynarca ve Havalisi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, Zonguldak İli Devrek İlçesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Taşçı Ayasofya Müezzini Şükrü Asıleren yer aldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/zonguldaklilar-pendikte-iftar-sofrasinda-bulustu/

Pendik Atatürk Ortaokulu 6/B Sınıfı’ndan Yatılı Okula Kütüphane Hediyesi

Pendik Atatürk Ortaokulu, 6/B sınıfı öğrencilerini kitap toplama kampanyası başattı.
Toplanan kitaplar, Erzincan Refahiye Şehit Karaoğlanoğlu Yatılı Bölge Ortaokuluna gönderilerek yeni bir kütüphane oluşturmaları sağlandı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-ataturk-ortaokulu-6-b-sinifindan-yatili-okula-kutuphane-hediyesi/

Muhammet Ali Atalay (18.04.2022)

Türk Tasavvuf ve Sanat Musikisi Sanatçısı Muhammet Ali Atalay 18 Nisan Pazartesi günü saat 22.00’da Yunus Emre Kültür Sanat Merkezi’nde sizler için sahne alacak.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/muhammet-ali-atalay-18-04-2022/

Mehmet Zahit Kotku Kız Anadolu İhl El-Esma’ül Hüsna Hat Sergisi

Mehmet Zahit Kotku Kız Anadolu İhl El-Esma’ül Hüsna Hat Sergisi 18 Nisan Pazartesi günü saat 14:00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sizler için sunulacak.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/mehmet-zahit-kotku-kiz-anadolu-ihl-el-esmaul-husna-hat-sergisi/

Savaş Ş. Barkçin (19.04.2022)

 Siyaset bilimci, bürokrat, şair ve yazar, müzisyen. Tam adı Savaş Şafak Barkçin 19 Nisan Salı günü saat 22:00’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sizlerle olacak.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/savas-s-barkcin-19-04-2022/

Pendik İlçesinin (18.04.2022) Vefat Eden İsimleri

Allah rahmet eylesin. “inne lillahi ve inne ileyhi raciun”  Biz Allah’a aitiz ve biz elbette yalnızca O’na döneceğiz”

Bakara ( 2. surenin 156. ayeti )

Kabri cennet bahçesi, mekânı cennet olsun. Rabbim rahmetiyle, mağfiretiyle, sevgisiyle muamele etsin.

Rabbimizin: VEDHULİİİ CENNETİİ ( cennetime gir ) Fecr ( 89. surenin 30.ayeti ) Hitabına muhatap olsun. Ruhu şad olsun. Başınız sağ olsun.

İSİMLER  İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-ilcesinin-18-04-2022-vefat-eden-isimleri/

BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ?

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/bugun-hangi-eczaneler-nobetci-5/

18 NİSAN TÜRK VE DÜNYA TARİHİNDE GELİŞEN ÖNEMLİ OLAYLARDAN SEÇMELER;

1900 – 2000 yılları arası Türk ve Dünya tarihinde gelişen önemli olaylardan seçmeler…

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/takvim-sayfasi-18-nisan/

PENDİK GAZETESİNİN İNTERNET SİTESİ KÖŞE YAZARLARI KALEMİNDEN;

BEDELLİ ASKERİN GÜNLÜĞÜ – Yücel Ziko

“Moralim çok bozuk..

Bugün bölük çavuşuna fena çarpıldım..

Arazide mıntıka temizliği yaparken bir tane sigara izmaritini görmemişim,Afyon’lu Emre Çavuş “Niye lan doğru dürüst temizlik yapmıyon?” diyerek yanıma geldi,elinin dibiyle çeneme destekli öyle bir vurdu ki,ağzım kaydı,çenem kırıldı sandım…Sonra da “Bitmez lan senin askerliğin!..” diye bağırıp tehdit etti..

Sanırım Emre Çavuş bana taktı..

Neden bilmiyorum..Belki İstanbul’lu olduğum için..

İstanbullular askerde pek sevilmiyor.

Çavuşlar beni hep “İstanbulluuu!.” diye çağırı

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/bedelli-askerin-gunlugu/

Küçükken Ne Olmak İstiyordunuz Şimdi Ne Oldunuz?

#pendikgazetesisoruyor
Herkese günaydınnn ?

Haftanın sorusu, haydi yoruma ?
Küçükken Ne Olmak İstiyordunuz Şimdi Ne Oldunuz?

İlk cevap adminden:
“Küçükken veteriner ya da sunucu olmak istiyordum. Gazeteci oldum ?”

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/kucukken-ne-olmak-istiyordunuz-simdi-ne-oldunuz/

1970’li Yıllarda Pendik’i Yönetti: Seyit Burhan Toprak

Hattat, ressam, seramik sanatçısı, şair. 1932’de Diyarbakır’da doğdu.

Sanat tarihçisi ve edebiyat tarihçisi Burhan Toprak’la (1906-1967) sadece isim benzerliği vardır, ayrı kişilerdir.

İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladı. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünden mezun oldu. Kendi kendine seramik öğrendi. Ünlü bir seramik firmasının 22 yıl şefliğini yaptı. Haftada bir Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik dersi verdi. Seyit Burhan Toprak, CHP’den Pendik beldesine aday olarak seçimi kazanarak, 1970’li yıllarda Pendik Belediye Başkanlığı yaptı. Hizmetleriyle halkın sevgi ve saygısını kazandı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/1970li-yillarda-pendiki-yonetti-seyit-burhan-toprak/

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram