Haber Girişi : 18 Eylül 2021 14:24

BUGÜN (18.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (18.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

Pendik’te Feci Kaza; Anne-Baba Öldü, 2 Çocukları Yaralandı

Kaza, Pendik Kuzey Marmara Otoyolu’nda saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Rıdvan Ergül, eşi Güler ve 2 çocuğu ile Ankara istikametinde otomobiliyle giderken henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, takla atarak yol kenarına savrulup, ters döndü. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri Rıdvan (29),Güler Ergül’ün (31) hayatlarını kaybettiklerini tespit etti. Çiftin çocukları 3 yaşındaki Dila ile 1 yaşındaki Muhammet ise enkaza dönen otomobilden yaralı olarak çıkarıldı. Ambulansa alınan çocuklardan biri Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, diğeri ise Sancaktepe Şehit Profesör Dr. İlhan Varank Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ekiplerin kaza yerindeki çalışmaları devam ediyor.

 

Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması

24 Eylül – 01 Ekim 2021

24 Eylül tarihi Cuma günü Açılış yapılacak.

Sergi, saat 16.00’da Sanat Merkezinde gerçekleşirken,

Festival saat 17.00’da Pendik Sahil Meydanında ücretsiz şekilde gösterime sunulacak.

 

Pendik Belediyesinden Yeni Üniversitelilere 750 TL Destek

Pendik Belediyesi üniversiteli gençlere destek sağlıyor. Bu yıl ilk defa üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere Sosyal Destek Yardımı projesiyle 750 TL’lik yardım yapılıyor. Devlet veya özel üniversiteleri kazanmış ön lisans veya lisans programlarında örgün öğretime yerleşen öğrenciler başvuru yaparak destekten yararlanıyor. Öğrenciler, pendik.bel.tr WEB sitesine girerek ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul-Bölüm belirten) ve Okul Kayıt Belgesinin Öğrenci Belgesini forma yükledikten sonra Sosyal Destek Yardımına başvurabiliyor. Bugün başlayan başvurular pendik.bel.tr üzerinden yapılıyor ve 17 Ekim 2021 Perşembe saat 23.59 tarihine kadar devam edecek.

Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

İstanbulPendik‘te, komşular arasında düzenlenen mevlide katılan çok sayıda vatandaş, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Sülüntepe Mahallesi’nde, öğle saatlerinde komşular arasında düzenlenen mevlit yemeğine katılan vatandaşlardan birçoğu yemekten sonra rahatsızlandı.

Rahatsızlanan vatandaşlar, akşam saatlerinde çevre ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

 

Pendik’te Talan Edilen Tarihi Konak

Pendik’te Kurtdoğmuş Köyü sınırlarında içerisinde bulunan, Ömerli Barajının yanı başında olan tarihi konak, talan edildi. Geçmişi 1890’lara kadar dayanan konağın olduğu bölgede Rumların yaşadığı tahmin ediliyor. Tarihi konağın olduğu noktanın bir bölümü ormandan oluşurken, bir bölümünde ise tarım yapılıyor. Geçmişte Rumlar’ın elinde olan konağa mübadeleden sonra Kerkük kökenli Sefer Usta sahip olmuş, daha sonra konak “Sefer Usta Çiftliği’ diye ünlenmiş. Öte yandan konak Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya kaçırılan silahlar için dağıtım merkezi olarak kullanılmış. Günümüzde İstanbul’un en büyük içme suyu kaynağı Ömerli barajının içerisinde kalan konak, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Öte yandan altın bulma hayaliyle kaçak kazı yapan defineciler, tarihi konağı talan etti. Konak içerisinde bulunan merdivenler yıkılırken, duvarlarında çatlaklar oluştu. Konağın tavan kısmında çökme meydana geldi. Defineciler tarafından talan edilen Tarihi konak zamana yenik düşerek harabeye döndü. Harabeye dönen konak havadan görüntülendi.

Pendik’te İki Grup Arasındaki Kavga

Pendik‘te, iki grup arasında alt geçitte başlayan ve dükkanda devam eden�kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

Kavga, geçtiğimiz günlerde saat 22.20 sıralarında Pendik Tren İstasyonu altında bulunan alt geçitte gerçekleşti. İddiaya göre, iki grup arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga alt geçitteki parfümcü dükkanda sürdü. Dükkandaki iki kadın çalışan kavgayı ayırmaya çalıştı. Ardından dışarı çıkarak kavgayı sürdüren tarafları çevredekiler araya girerek ayırdı. Kavga anı parfüm dükkanındaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram