Haber Girişi : 19 Ağustos 2022 18:03

Bugün (19.08.2022) Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Bugün (19.08.2022) Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Gerçek Gündem haberleri ve haber akışını bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün Hangi Haberler İle Karşılaşacaksınız;

  • Pendik Belediyesinden üniversiteye yeni başlayanlara 2 Bin TL’lik destek
  • Kira Fiyatlarını Düşürmeye Yönelik Yeni Adım
  • Bilişim teknolojileri sektörünün en iyileri
  • Kum zambakları azalıyor! Koparmayın…
  • Kadıköy’de Afet Bilinci Aşılanıyor
  • KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor?
  • İlginizi çekebilecek bir arşiv, İçinde yok yok…
  • General ve amiral atamaları gerçekleşti
  • Politika Faiz yüzde 13’e indirildi! Dolar yükseldi
  • Çiftçilerin Beklediği Haber Geldi!
  • Kayıt ol, satranç oynamayı öğren
  • Pendik’te Cinayet: Kayık meselesi ölüme sebep oldu!
  • Pendik’te Dolandırıcıların Hedefi Yaşlılar Oldu!
  • Zafer Partisi Standı Ağustos Sonuna Kadar Açık
  • Başkan Cin’den Pendik halkına ziyaret
  • Başkanlardan Miniklere Ziyaret
  • Pendik Gazetesi köşe yazarlarından komedi – mizah
  • Eski Pendik’in Cemiyet Hayatı

Pendik Belediyesinden üniversiteye yeni başlayanlara 2 Bin TL’lik destek

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 2 Bin TL‘lik Sosyal Destek Yardımı yapıyor.

Müjdeyi sosyal medya üzerinden veren Başkan Ahmet Cin: “Ne varsa Pendik’te var anlayışla geçtiğimiz yıl bir ilke imza atmıştık. Bir üniversiteye kayıt yaptıracak arkadaşlarımız için Pendik Belediyesi Yeni Üniversiteli Destek Uygulaması’nı başlatmıştık. Yapmaktan, yapabilmekten dolayı çok mutlu olduğumuz bu hizmete bu yıl da devam ediyoruz.” dedi.

Devamı için habere tıklayınız:

Kira Fiyatlarını Düşürmeye Yönelik Yeni Adım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, “İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon, ülke genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofis, konuta dönüştürülecek. Bu, 50 bin yeni konut demek” dedi.

Devamı için habere tıklayınız:

Bilişim teknolojileri sektörünün en iyileri

Sektörel, bölgesel ve tema bazlı En İyi İşverenler listeleri açıklamayı sürdüren Great Place to Work Türkiye Enstitüsü, Bilişim Teknolojileri Sektörü’nün en iyi işverenlerini açıkladı. Geleceğin yükselen sektöründeki en iyi 36 işyeri listede yer almaya hak kazandı.

Devamı için habere tıklayınız:

Kum zambakları azalıyor! Koparmayın…

Her güzel gördüğümüz veya başka bir deyişle her sevdiğimiz şeyi kendimize isteme ediminin birçok yıkıcı sonucu da var. İnsanlık tarihi bunun örnekleriyle dolu olmasına rağmen insan olarak bazen “Hep daha fazlası” demekten kendimizi alamadığımız oluyor. Ve ne yazık ki her fazlasını isteme edimimiz iklim krizinin yıkıcı etkilerini deneyimlerken, “hadi bir taş da sen at” tadında bir yaklaşım! Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir haber buna iyi bir örnek. Beğendiği bir bitki görünce onu koparıp, sahip olma dürtüsünün de tek örneği değil elbette. 

Devamı için habere tıklayınız:

Kadıköy’de Afet Bilinci Aşılanıyor

Beton ve Zemin Test Laboratuvarı, Tam Donanımlı Arama Kurtarma Takımı, Her Binaya Afete Karşı Karekod, BAK’san Yaşatırsın, Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı, Gezici Aşevi gibi birçok projeyle depreme karşı hazırlıklar sürüyor.

Devamı için habere tıklayınız:

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl burs başvurularını kasım ayı içerisinde oldu. Yurt başvurularını ise eylül ayı içerisinde a

Devamı için habere tıklayınız:

İlginizi çekebilecek bir arşiv, İçinde yok yok…

Araştırma yapmayı sevenler, arşiv meraklıları tamamıyla bu siteler tam size göre. 1920-23 arası TBMM 1. Dönem gizli celse kayıtlarının yanı sıra geçmişten bugüne çizilmiş tüm haritalara ulaşabileceğiniz birçok farklı konuların genişçe yer aldığı siteleri sizin için derledik.

Devamı için habere tıklayınız:

General ve amiral atamaları gerçekleşti

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan detaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nde general ve amirallerin atamalarını yaptı. Kararnameyle 126 general ve amiral yeni görev yerlerine atadı. İşte Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanan isimler listesi…

Devamı için habere tıklayınız:

Politika Faiz yüzde 13’e indirildi! Dolar yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14’ten yüzde 13’e indirdi.

TCMB, Para Politikası Kurulunun (PPK) 100 baz puanlık düşüşe gitmesinin ardından dolar 18 lirayı aşarak 18,13 lirayı, euro ise 18,47 lirayı gördü.

Devamı için habere tıklayınız:

Çiftçilerin Beklediği Haber Geldi!

Çiftçilerin beklediği müjdeli haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçilere tarımsal destek ödemelerin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Devamı için habere tıklayınız:

Kayıt ol, satranç oynamayı öğren

Kartal Belediyesi, çocukların ve gençlerin akıl, zeka ve analitik düşüncelerine yön vermek amacıyla hayata geçirdiği Satranç Akademisi’nde yeni eğitim yılı için kayıtları almaya başlıyor. 

Devamı için habere tıklayınız:

Pendik’te Cinayet: Kayık meselesi ölüme sebep oldu!

Pendik Sahil ’de denizde yüzen 3 kişi kıyıda bulunan kayığa binmek isteyince kayık sahibi izin vermedi. Aralarında çıkan tartışma sonucunda kayık sahibi silahla başından vurularak can verdi.

Devamı için habere tıklayınız:

Pendik’te Dolandırıcıların Hedefi Yaşlılar Oldu!

Pendik’te sokakta karşılaştıkları yaşlı vatandaşlara “Elimde altın çakmak var acil satmam gerekiyor, yakınlarda kuyumcu bulamadım sana vereyim” diyerek sahte altın satan 2 dolandırıcı gözaltına alındı.

Devamı için habere tıklayınız:

Zafer Partisi Standı Ağustos Sonuna Kadar Açık

Zafer Partisi Pendik İlçe Teşkilatı Gazipaşa Caddesi üzeri Çarşı Camii avlusunda 23 Temmuz tarihinde açtığı standında çalışmalarını sürdürüyor. Stant Ağustos ayı sonuna kadar açık kalacak.

Devamı için habere tıklayınız:

Başkan Cin: Pendik Başlı Başına Bir Marka

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin  Aydos Spor Merkezi’nde yerel basın mensupları ile bir araya geldi.  3,5 yılın değerlendirmesini yapan Başkan Cin, “İlçemiz; havaalanı, AVM’si, sahili ve hizmet kalitesi  de olmak üzere her şeyi ile başlı başına bir marka. Ne varsa Pendik’te var sloganı bunu özetliyor” ifadelerine yer verdi.

Devamı için habere tıklayınız:

Başkan Cin’den Pendik halkına ziyaret

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik esnafı ile kahvaltı sofrasında bir araya geldi.

Samimi sohbet eşliğinde gerçekleşen kahvaltı, “Rabbim esnafımıza hayırlı ve bereketli işler versin” sözleri ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Devamı için habere tıklayınız:

Başkanlardan Miniklere Ziyaret

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Şaduman Şeker, Hicret Kuran Kursu’nda eğitim gören öğrencilere ve öğretmenlere ziyarette bulundular.

Devamı için habere tıklayınız:

Pendik Gazetesi köşe yazarlarından komedi – mizah

ZIMBANIN TELİ BİTMİŞ

Karım eskiden çok sakin bir insandı…

Evde yangın çıksa “tamam,siz çıkın,ben şu bulaşıkları halledeyim geliyorum” diyecek kadar sakin biriydi..

Kitap dolabının arkasına kitap düşer,almak için dolabı çekerim,bakarım dolabın arkası çöplükten beter..

Çiviler,civatalar,karafatma ölüleri,duvarın badanası yer yer sökülmüş yere düşmüş,pencere açıkken rüzgardan savrulan ağaç yaprakları evin içine girmiş,dolabın arkasında birikmiş..

Seslenirim karıma “Hayriyeee !..”

Yarım saat sonra çıkar gelir..

  • Hayriye,sen bu dolabın arkasını temizlemiyor musun?..
  • Hangi dolabın?.

Devamı için habere tıklayınız:

Eski Pendik’in Cemiyet Hayatı

PENDİKGUİDE sizlere; Renksiz fotoğrafların, renkli hayatları ile özetlenebilecek fotoğraf albümü sunuyor. Pendik’in eski dönemine ait fotoğraf arşivine dönüp baktığımız zaman, eskilerin çok daha güzel ve içten olduğunu görüyoruz, özlem ile anıyoruz. Peki, eskiler mi güzeldi? eskiden mi güzeldi? münazaraya açık bir konu.