Haber Girişi : 20 Eylül 2021 12:00

BUGÜN (20.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (20.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

Kurnaköy Bungalov Kulübeleri

Kurnaköy Mahallesinde bulunan Pendik Belediyesi Gençlik Kampında yapılan çalışmaları yerinde incelendi ve yeni hizmete alınan bungalov kulübeler hakkında bilgi edinildi.

 

 

 

Harmandere Sosyal Konutları

Belediye tarafından Harmandere mahallesinde inşa edilen Harmandere 2. Etap Sosyal Konutları’nda çalışmalar hızla devam ediyor.

 

 

Yenişehir Mesire Alanı

Hayalleri süsleyen kır düğünleri için, Yenişehir mesire alanına yapılmış olan tesisisin son çalışmaları kontrol edildi.

 

 

Pendik’te Trafikte Kavga

Pendik’te yol verme nedeniyle tartışan motosiklet sürücüsü ile otomobil sürücüsü birbirlerine girdi. Şahısların birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdığı kavgada 2 kişi yaralandı.

 

 

Bariyere Devrilen Kamyon

virajı alamayan kamyon, bariyerlerin üzerine devrildi

 

 

Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada

Uzm. Dr. Cevdet Bilge, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Bilge, Alzheimer’ın, demansın yani bunamanın geri dönüşü olmayan ilerleyici kronik bir hastalık olduğunu belirterek “Hastalık nöron adı verilen beyin hücrelerini, özellikle bellekle ilgili ana alanları daha fazla etkileyerek belirtilerin oluşmasına sebep olur. Nöronlar arası iletişim ve nöronların bozulması ile hastalık ilerler. Alzheimer hastalığı yaşla ilişkili bir hastalıktır ve çoğunlukla yaşlılık hastalığıdır. Yaşam koşullarının değişmesi ve tıbbın kronik hastalıkları çözmedeki başarısı ile hasta sayısı da bu duruma paralel olarak gün geçtikçe artıyor. Dünya genelinde 40 milyona yakın Alzheimer hastası olduğunu bilinirken, 2050 yılında bu sayının 115 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Türkiye’de ise halen 400 bin ile 1 milyon arası hasta bulunduğuna ait bir tahmin yürütülürken, 2050 yılında Türkiye’nin dünyada en fazla Alzheimer hastasına sahip 4. ülke olacağı düşünülmektedir” diye konuştu.

 

Tuzla’da Öğretmenlere İlk Yardım Dersi

Tuzla’da 3-6 yaş arasındaki çocukların anneleri ile birlikte eğitim gördükleri Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi için kapılarını açıyor. 3-6 yaş arasındaki çocukların, alanında uzman eğitimciler eşliğinde onlarca farklı branşta eğitim görerek kişisel gelişimleri ve okul öncesi eğitimlerine katkı sağlanmasının hedeflendiği eğitimlere bin 100 öğrenci katılıyor. Tuzla’da bulunan 7 merkezde eğitim verecek öğretmenler de Türk Kızılay’ı işbirliği ile “Çocuklar için İlk Yardım Eğitimi” aldı. Eğitim kapsamında öğretmenlere, insan vücudu, kaza durum değerlendirilmesi, solunum yolu tıkanıkları, kanamada ilk yardım, ısı dengesi bozukluğu, kırık, çıkık ve burkulma tedavisi gibi çeşitli konularda uygulamalı bilgiler aktarıldı.

 

 

 

İstanbul’umuza 295.000 metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı.

İBB AK Parti Meclis Üyelerinin oylarıyla İstanbula 295.000 metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı.

 

 

Yeşilbağlar Mahalle teşkilatı ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bir araya gelerek çalışmalar değerlendirdi.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram