Haber Girişi : 21 Eylül 2021 12:00

BUGÜN (21.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (21.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

Teknofest’te Pendik’te Yerini Aldı

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali Teknofest’te 21-26 Eylül Atatürk Havalimanında Pendik’te yerini aldı

 

Genç PESİAD’ın Düzenlediği Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı

Pendik Belediyesi Ahmet Cin ile beraber, Pendik sanayisine ve iş dünyasına yön veren Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD) ve Genç PESİAD’ın düzenlediği ortak Yönetim Kurulu toplantı yapılmıştır.

 

Bakan Karaismailoğlu: “Emek Hırsızlığına Asla Müsaade Etmeyeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Reakresasyon Odaklı Dönüşüm Projesi Lansman’ına katıldı. Sirkeci Gar’ında düzenlenen lansmanda konuşan Bakan Karaismailoğlu, “İstanbulluların sorunlarına çare olmak üzere enerjimizi harcamaya devam edeceğiz. Üstlerine vazife olan işleri yapmayıp yapımı devam eden metro inşaatı üzerine hafriyat dökenlerin emek hırsızlığına da asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Sirkeci Garı’nda düzenlenen Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Reakresasyon Odaklı Dönüşüm Projesi Lansmanına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

 

Vali Karaömeroğlu Çocuklarla Oynadı

Jandarmanın eğitimli köpeklerinin gösteri yaptığı programda, çocuklar halat çekme, yakan top, ip atlama, kutu kutu pense gibi oyunlar oynayarak moral buldu. Programda Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik ve bazı protokol üyelerinin de çocuklarla halat çekme ve yakan top oynamaları renkli görüntüler oluşturdu

 

Elektrikli Araç Yarışları

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2019 yılından itibaren, TÜBİTAK tarafından ise 2005 yılından itibaren düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları tamamlandı.

 

Dönüşümle Eğitime 6 Milyon Defter

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Esenler’de düzenlenen geri dönüşüm programına katıldı. Programa İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya, Esenler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tevfik Göksu, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı,  Esenler Kaymakamı Sayın Adil Karataş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Osman Nuri Kabaktepe,  yöneticiler, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, 4 öğrenci ile velileri, defter kaplama yarışmasına katıldı.

Esenler’de geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 12’nci yılında 6 milyona ulaşan defterlerden 500 bini, Bakanımız Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleşen programda, ilçede eğitim gören 90 bin öğrenciye dağıtıldı.

 

Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik Selde Hayatını Kaybedenler İçin Şiir Yazdı

Ayancık Kaymakamı’ndan “Sel” şiiri Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik selde hayatını kaybedenler için şiir yazdı Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik 11 ağustos günü ilçenin başından geçen felaketi şiire döktü.

11 Ağustos’ta gün ağarırken yaşanan zor anları anlatan Kaymakam İsmail Pendik, “Ayancık 1. Dünya Savaşı’nda ve Milli Mücadele’de nüfusuna oranla en çok şehit vermiş ilçemizdir. Hem doğal güzellikleri hem bu hususiyeti, vatansever, milletperver bir ilçe olması bizim burada görev yapmamızın en büyük motivasyon kaynağıdır. Böylesine güzel böylesine hususiyeti olan ilçemiz biliyorsunuz 11 Ağustos’ta 500 yılda bir olabilecek bir hadise yaşadı. Bir afet yaşadı. Hakikaten o gün o gece hepimiz sahadaydık. Hiç uyumadık. Resmen gök yarılmış, pınar olmuş, yeryüzüne suyunu akıtır bu suyun etkisiyle de dağlar yürür hale gelmişti. İnanılmaz bir durumla karşı karşıyaydık. Hayatımıza hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Çaresizlik içerisindeydik. Özellikle sabah namazında sonraki ikinci dalga 6.30 -7.00 dolayındaki ikinci dalga tam herşey bitti derken bizi maalesef en büyük zarara uğratan dalga oldu. O an her yerden ihbarlar, her yerden yardım çağrıları alıyorduk. İnanılmaz bir umutsuzluk ve çaresizlik içerisine düşmüştük” dedi.

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram