Haber Girişi : 22 Nisan 2022 13:42

BUGÜN (22.04.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (22.04.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

23 Nisan ne zaman ilan edildi, İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tarihi

23 NİSAN NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921’de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.

23 Nisan’ın Milli Bayram Addine Dair Kanun, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışından tam bir yıl sonra, 23 Nisan 1337 (23 Nisan 1921) yılında kabul edildi, kanun 2 Mayıs 1337’de (2 Mayıs 1921) ise Ceridei Resmiye’de (Resmi Gazete) yayımlanarak yürürlüğe girdi

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/23-nisan-ne-zaman-ilan-edildi-iste-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-tarihi/

Pendik’te Özel Öğrenim Gören Çocukların 23 Nisan Coşkusuna Polisler Ortak Oldu

Pendik’te polis ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel öğrenim gören engelli çocuklar ile buluştu. Çocuklar ile polis arasındaki bağları güçlendirmek için çocuklara sürpriz yapan polis ekipleri etkinlikte hediye ve bayrak dağıttı. Toplum Destekli Polis Şube maskotu Cesur ekinlikte ilgi odağı oldu.

Pendik’te bulunan bir özel eğitim kurumunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından çocuklar ile polis arasındaki bağları kuvvetlendirmek amacıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan törende farklı yaş guruplarında olan özel öğrenimli çocuklar şiir okuyup piyano çaldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-ozel-ogrenim-goren-cocuklarin-23-nisan-coskusuna-polisler-ortak-oldu/

Dünya Günü nedir, ne zaman kutlanır? Google neden doodle yaptı?

22 Nisan Dünya Günü, iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, uluslararası çapta kutlanan bir gündür. Dünyanın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ilk olarka John McConnell tarafından San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerilmiştir.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/dunya-gunu-nedir-ne-zaman-kutlanir-google-neden-doodle-yapti/

Sağlık Bakanı Koca: “19 İLDE YATAN HASTA SAYISI SIFIR”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,  Sakarya’da incelemelerde bulundu. Bakan Koca, haftaya düzenlenecek olan Bilim Kurulu toplantısında maske konusunda önemli kararların alınacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyaretlere bulunmak ve şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koca, haftaya Bilim Kurulu toplantısında önemli kararların alınacağını duyurdu.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/saglik-bakani-koca-19-ilde-yatan-hasta-sayisi-sifir/

Pendik – Sabiha Gökçen Metro Hattının Açılacağı Tarih Belli Oldu!

Bakan Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen metro şantiyesi çalışanları ile iftarda bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen havalimanı metro şantiyesi çalışanları ile iftarda bir araya geldi. Programda konuşan Bakan Karaismailoğlu; “Tüm imalatları tamamlayıp hattımızı açacağımız güne kadar 7 gün 24 saat aynı heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ve İnşallah sinyalizasyon ve sistem emniyet testlerinin tamamlanmasıyla en geç Ağustos ayında bu projemizi İstanbulluların hizmetine sunmanın gururunu yaşayacağız.” dedi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/61332-2/

Pendik’te İftara Yetişemeyenlere Her Gün İftariyelik İkram Ediliyor

Pendik Belediyesi İftara yetişemeyenlere iftarlık ikramı gerçekleştiriyor.

İftarlık dağıtımı Metro Durakları, Minibüs Durakları, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil ve Pendik Devlet Hastanesi Acil servis önünde gerçekleştirildi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-iftara-yetisemeyenlere-her-gun-iftariyelik-ikram-ediliyor/

Pendik’te Hat Sergisi Açılış Programı Gerçekleşti

Mehmed Zaid Kotku Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği El- Esma’ül Hüsna Hat Sergisi Açılış Programı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.�

Katılımcılar arasında; Belediye Başkan Yardımcıları Atakan Yüce, Hakan Ögütcü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faik Kaptan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Şube Müdürleri, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yer aldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-hat-sergisi-acilis-programi-gerceklesti/

Pendik’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Şenlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Şenlikleri dört farklı lokasyonda, Cumartesi günü 14.00 – 17.00 saatleri arası Sahil Meydanında gerçekleştirilecek.

Diğer etkinlikler ise 12.00 – 17.00 arası Pendik Semt Merkezi’nde yapılacak.

Etkinler;�

12.00 Şehit Burhan Öner  SK – Şehit Yalçın Aran SK

14.30 Akşemseddin KM  – Ahmed-i Hani KM

17.00 Hamid Aytaç KM – Ahi Evran Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacaktır.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-senlikleri/

23 Nisan’da Makam Koltuğu Çocukların Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Pendik Atatürk İlkokulu Öğrencilerisi Utku Numanoğlu, Nehir Yenipazar, Nevşin Kıral; Sınıf Öğretmen Betül Mayadağ ve Okul Müdürü Yaşar Atay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz´ı ziyaret etti.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/23-nisanda-makam-koltugu-cocuklarin-oldu/

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın En Kapsamlı İnsani Yardım Operasyonları Yürüten Bir Askeri Gücümüz Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ordusunun, vatan savunması yanında pek çok yerde dünyanın en kapsamlı insani yardım operasyonları yürüten bir askeri güç olduğunu belirterek “Yüz binlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Mavi Vatan – 2022 Tatbikatı’na canlı bağlantıyla katıldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/cumhurbaskani-erdogan-dunyanin-en-kapsamli-insani-yardim-operasyonlari-yuruten-bir-askeri-gucumuz-var/

Türk Astronotun Uzaya Gideceği Tarih Açıklandı

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzaya çıkacak ilk Türk astronotun yıl sonunda hazır olacağını belirterek, yolculuğun gelecek sene gerçekleşeceğini söyledi. Yıldırım, Ay Araştırma Görevi’nde bulunacak uzay aracının nihai tasarımının ise Haziran’da biteceğini belirtti.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, bir konferansa katılmak için geldiği Konya’da, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nda gelinen son aşamayı anlattı.

İlk Türk astronotun eğitim sürecinin 4 ila 6 ay arasında olacağını belirten Yıldırım, “Seçim sürecinin de 2-3 ay kadar süreceğini ön görüyoruz. Sene sonu astronotumuz hazır olur. Gelecek yıl uzaya gidecek” diye konuştu.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/turk-astronotun-uzaya-gidecegi-tarih-aciklandi/

Başkan Ahmet Cin’den Gençlere Sürpriz Ziyaret

Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kemal Tahir Kütüphanesi’nde ders çalışan gençlere sürpriz ziyaret yaptı. Ziyarette, gençlerin isteği üzerine oylama yapan Başkan Ahmet Cin, ücretsiz interneti 15 GB’a çıkardı.

İftar sonrası gerçekleşen sürpriz ziyarette gençlerle çay içerek sohbet eden Belediye Başkanı Ahmet Cin talepleri dinledi, soruları cevapladı, gençlere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonunda gençlerle özçekim (sefly) yaptı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/baskan-ahmet-cinden-genclere-surpriz-ziyaret/

Başkan Ahmet Cin: “Şehit aileleri ve gaziler bu milletin bize emanetidir”

Pendik Belediyesi; şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının onuruna iftar programı düzenledi.

Başkan Ahmet Cin yaptığı konuşmasında; “Sizler bize bu milletin emanetisiniz. Bu vatan uğruna can veren şehitlerimizin makamlarının yüce olmasını diliyorum. Hakkınızı helal edin. Sizlere hizmet vermek için uğraşıyoruz, Allah devletimize zeval vermesin. Bütün hizmetlerimizi sizler için yapıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/baskan-ahmet-cin-sehit-aileleri-ve-gaziler-bu-milletin-bize-emanetidir/

Futsal Turnuvalarında Şampiyonlar Madalyalarını Aldı

Pendik Okul Sporları Turnuvaları kapsamında futsal maçları düzenlendi. Final maçları oynanan turnuvaların sonunda kazananlara törenle madalyaları takdim edildi.

Pendik Belediyesinin Okul Sporları Turnuvaları kapsamında düzenlediği basketbol, hentbol, okçuluk, masa tenisi ve voleybol branşlarındaki maçlardan sonra futsal turnuvaları da gerçekleştirildi. Futsal turnuvalarında Küçük, Yıldız ve Genç kategorilerinde kız ve erkek toplam 360 sporcu yarıştı. Turnuvaların sonunda ilk 4’e girerek derece yapan takımlara madalyaları ve hediyeleri takdim edildi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/futsal-turnuvalarinda-sampiyonlar-madalyalarini-aldi/

Yabancı Uyruklu 5 Şüpheli Yakalandı Mı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de oturma veya çalışma izni reddedilen yabancılara sosyal medya hesapları üzerinden sahte belge düzenleyen bir danışmanlık şirketi tespit etti. Bu siteler üzerinden “Reddedilmiş İkamet İzni Başvurusu Bulunan Yabancıların Kendilerine Başvurulması Halinde İkamet İzni Alınacağı” şeklinde videolu paylaşımlar yapıldığını saptayan emniyet ekipleri, söz konusu danışmanlık şirketine yönelik önceki gün Fatih’te iki farklı adrese baskın düzenledi.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/yabanci-uyruklu-5-supheli-yakalandi-mi/

Sınır Dışı Edilmesi İçin İşlem Başlatıldı

Pendik’te yaşayan Pakistan uyruklu S.K.’nın, geçtiğimiz salı günü sosyal medya hesabından silahla çektiği video kaydını paylaştığı öğrenildi. Polis soruşturmasında kimliği belirlenen S.K., evinde gözaltına alındı. Yapılan aramada bir av tüfeği, bir şarjör, 26 kartuş, bir hücum yeleği ele geçirildi. Hakkında ‘Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet’ suçundan işlem yapılan S.K.’nın sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/sinir-disi-edilmesi-icin-islem-baslatildi/

Pendik’te Ahmet Özhan Konseri (23.04.2022)

Ahmet Özhan Konseri 23 Nisan Cumartesi günü saat 22.00’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde sevenleri ile buluşacak.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-ahmet-ozhan-konseri-23-04-2022/

Sanatta Kadifemsi Yolculuk

Velvet Art Resim Sergisi 22 Nisan Cuma günü saat 14.00’de Pendik Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde tüm sanat severler ile buluşacak.

22  NİSAN TÜRK VE DÜNYA TARİHİNDE GELİŞEN ÖNEMLİ OLAYLARDAN SEÇMELER;

1900 – 2000 yılları arası Türk ve Dünya tarihinde gelişen önemli olaylardan seçmeler…

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/takvim-sayfasi-22-nisan/

Nadide Kocabaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pendik Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ceyhun Özkan’ın anneannesi Nadide Kocabaş Darıca Eski Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/nadide-kocabas-son-yolculuguna-ugurlandi/

Pendik İlçesinin (22.04.2022) Vefat Eden İsimleri

Allah rahmet eylesin. “inne lillahi ve inne ileyhi raciun”  Biz Allah’a aitiz ve biz elbette yalnızca O’na döneceğiz”

Bakara ( 2. surenin 156. ayeti )

Kabri cennet bahçesi, mekânı cennet olsun. Rabbim rahmetiyle, mağfiretiyle, sevgisiyle muamele etsin.

Rabbimizin: VEDHULİİİ CENNETİİ ( cennetime gir ) Fecr ( 89. surenin 30.ayeti ) Hitabına muhatap olsun. Ruhu şad olsun. Başınız sağ olsun.

İSİMLER  İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-ilcesinin-22-04-2022-vefat-eden-isimleri/

Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/bugun-hangi-eczaneler-nobetci-9/

PENDİK GAZETESİNİN İNTERNET SİTESİ KÖŞE YAZARLARI KALEMİNDEN;

ÜSTÜN İNSAN PROFİLİ – Ali Dama

Her insan kendine özgü bir profil yakıştırması yapar ve bazen kendi kendisi ile hasbıhal ederek kimliği ile alakalı emareleri açığa çıkarır. Bazen görüntü ile, bazen resim ile, bazen söz ile, bazen yazı ile, bazen davranışları ile, bazen kurduğu hayaller ile, bazen muhtelif kabiliyetleri ile, bazen çizgi ile, bazen ezgi ile ve daha birçok şekilde kendini ifade eder ve kimliğinin kodlarını ortaya koyar. Tüm bunları bazen fehim ile, bazen şuur ile, bazen ilham ile, bazen içgüdü ile, bazen akıl ile, bazen kalb ile ve bazen de gönül ile yapar. Hayat, hep bir profil arayışı ekseninde cereyan eder. Eğer bir profilde mikser karakter varsa, gösteriş, özenti, kibir ve teşhir söz konusu ise o profil raydan çıkmış, hakikatlerden uzaklaşmış demektir. Lakin saf, arı, temiz ve yalın olan, özgür olan, iyi olan, güzel olan, muteber olan, makul olan, makbul olan, üstün olan insan profili söz konusu olduğunda insan aslına rücu ederek orijinal gerçek kimliğine kavuşmuş olur.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/ustun-insan-profili/

Pendik Tren İstasyonu

Pendik Tren İstasyonu, İstanbul’un Pendik ilçesinde yer alan TCDD’ye ait ana tren istasyonudur. İstanbul-Haydarpaşa – Ankara demiryolu hattı üzerinde yer alan istasyon, Pendik’in Batı mahallesinde Hatboyu Caddesi ve Abdülhalik Renda Bulvarı arasında yer almakta olup Ankara – İstanbul YHT ve İstanbul – Konya YHT Yüksek Hızlı Trenleri’ne, Ankara Ekspresi Anahat Trenleri’ne ve Pendik – Adapazarı Bölgesel Treni (Ada Ekspresi) Bölgesel Trenleri’ne ve Marmaray’a hizmet vermektedir.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-tren-istasyonu-6/

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram