Haber Girişi : 22 Eylül 2021 14:06

BUGÜN (22.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (22.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

Ne Varsa Pendik’te Var

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, Pendik yerel basını ile yaptığı kahvaltılı programdayız.
Başkan Cin, İki buçuk yıllık hizmetlerini anlatıyor; ” %40 bütçemizle yatırımlarımıza devam ediyoruz, önümüzdeki günlerde üç dört spor kompleksi’nin acılışlarını yapıyoruz. Köy konaklarımızın yakın zamanda bitireceğiz. Hızla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Pendikte mahallelerimizi üç dört yol altarnatif bağlantılarla trafik sorununa ciddi cözümler sağladık.
Pandemi döneminde ara verdiğimiz hizmetlere de devam edeceğiz kültürel ve sanatsal aktivitelere önümüzdeki haftalarda hızlandıracağız. Sosyal belediyecilik anlamında aile danışma meclisi de İnşallah hizmete girecek. 13 bin aileye yardım ediyoruz.
Türkiyede ve Pendik’te ilk kez üniversite kazanmış gençlerimize bir seferliğine 750 TL destek veriyoruz. özel veya devlet üniversitesi ayırmadan bu hizmeti yapıyoruz” dedi.
Pendik’te 1033 sanayici İle Türkiye ihracatına % 8 katkıda bulunan, ilçemizde ekonomisi ile güçlenen ve İstanbulun en çok yatırım yapan belediyesi, Türkiye ye örnek olmaya devam ediyor.

 

Sabah Saatlerinde Trafik Yoğunluğu

Kentin birçok noktasında trafikte ve toplu taşıma araçlarında yoğunluk gözleniyor. İşlerine giden vatandaşlar ve öğrenciler, servis, toplu taşıma, özel araçlarla trafikte yoğunluk oluşturdu.

Anadolu Yakası’nda D100 Kara Yolu Kartal, Maltepe ve Pendik’te trafik yoğunluğu yaşanıyor. Maltepe’den Kadıköy yönüne trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği görüldü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Avrupa yönünde trafik yoğun olarak ilerliyor.

 

Ertan Şentürk Vefat Etti

Batı Mahallesi sakinlerinden Ertan Şentürk vefat etmiştir. Sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.

 

İnci Bebek, 2 Saatlikken Ameliyat Oldu

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesinde yaklaşık 8.5 aylık olarak dünyaya gelen ve gastroşizis hastalığı teşhisi konulan İnci bebek, henüz 2 saatlikken başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. İstanbul’da yaşayan 35 haftalık gebe Halime Gökdemir, 13 Ağustos Cuma günü başka bir hastaneden Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesine gönderildi. Aynı gün Halime Gökdemir, kadın doğum uzmanı Op. Dr. Mine Fisun Ergül tarafından gerçekleştirilen normal doğumla 4’üncü çocuğu İnci Gökdemir’i dünyaya getirdi. Ancak 2 kilo 800 gram olarak dünyaya gelen İnci bebek, yapılan muayenede karın duvarının gelişmediği ve bağırsaklarının tamamen karın dışında olduğu fark edilmesi üzerine yeni doğan yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Tıp dünyasında ‘Gastroşizis’ olarak bilinen bu durumda bağırsaklar dışarıda olduğu için enfeksiyon ve travma sebebiyle bebekte hayati risk oluşturduğuna dikkat çeken Çocuk Cerrahı Op. Dr. Murat Kılıç, İnci bebeğin, acil ameliyata alınmasına karar verildi. Yapılan tetkiklerinin ardından ameliyathane hazırlanarak İnci bebek henüz 2 saatlikken operasyona alındı.

 

Hayri Metin Yılmaz Vefat Etti

Hayri Metin Yılmaz vefat etmiştir. (22/09/2021) cenazesi ikindi namazında Çarşı Caminden kalkacak Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah sabırlar diliyorum.

Ahmet Cin’den Hayırlı Olsun Ziyareti

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Yeniden Refah Partisi İlçe Kongresi’nde Pendik İlçe Başkanı olarak seçilen Fahrettin Karakurt ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Geleceğin Siber Kahramanları

Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi @tekno_ist_mtal öğrencileri, Geleceğin siber kahramanları, #MilliTeknolojiHamlesi ruhuyla yetişiyor.

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram