Haber Girişi : 22 Ekim 2021 04:00

BUGÜN (22.10.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (22.10.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

 

 

22.10.2021

 TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ!

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR EMNİYETTE SERGİLENDİ

terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Ekim’de 16 ilde ortak operasyon düzenlenmiş, aranan 126 şüpheliden 91’i yakalanmıştı. Operasyon kapsamında DHKP/C’li bazı anarşistlerin adreslerinde ele geçirilen suç unsurları basın mensuplarına sergilendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinde yer alan Terörle Mücadele Şubesindeki sergide, 2 AK47 tipi kalaşnikof silah, 2 CZ26 tipi makineli tabanca, “Akrep” diye tabir edilen makineli tabanca, “Gold”, “Lama”, Walther”, ve “Browning” markadan oluşan 5 tabanca bu silahlara ait 2 bin 107 adet fişek yer aldı. Pendik’te bir ormanlık alanda yapılan baskınlarda örgüte ait yaşamsal malzemeler bulundu.

Soruşturma:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından 15 Ekim’de başlatılan operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan 126 kişiden 91’i yakalanırken, 35 şüphelinin firari olarak arandığı belirtilmişti. Örgüt üyeliği suçlaması ile 14’ü üç gün mahkemeye çıkarılmış, 4’ü tutuklanırken 10’u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan 35 şüpheli daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.





 

22.10.2021

 OTOBÜSÜ SOLLAYACAKKEN, LÜKS ARACA ÇARPTI !

İETT OTOBÜSÜNÜ SOLLAMAK İSTEYEN SÜRÜCÜ LÜKS OTOMOBİLE ÇARPTI

Yola seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü, yolda ilerleyen İETT otobüsünün arkasında kalmayıp geçmek istedi. Sürücü, otobüsün sağından ilerleyerek otobüsü geçmek için fırsat kolladı. Otobüsün sağından ilerleyen sürücü, başka bir vatandaşın yol kenarına kısa süreliğine park edip dörtlülerini yaktığı Mercedes marka otomobili geç fark edince kazaya neden oldu. Sürücüsünün frene basmasına rağmen duramayan otomobil, park halindeki lüks otomobile çarptı. O esnada kaldırımdan yürüyün iki kişi ise otomobilin fren sesini duyup otomobilin kendilerine çarpacağını düşünerek bir anda korkuya kapıldı.

 

22.10.2021

 GENÇLER DİLEK VE ELEŞTİRİLERİNİ DİLE GETİRDİ!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, gençler ile bir araya gelince gençler merak ettiklerini sordu, eleştirilerini dile getirdi.

 

22.10.2021

 TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ VAR!

ŞENTÜRK DÜNDAR – Türk Halk Müziği Konseri

 

 

22.10.2021

 MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN…

Tunceli’de devam eden Eren-7 Operasyonu’nda şehit düşen kahraman askerimize Cenabı Hakk’tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına sabırlar dilerim.

 

22.10.2021

 PENDİK’TE ROBOT FESTİVALİ…

ETKİNLİK HAKKINDA

22,23,24 Ekim 2021 tarihlerinde Kurtköy Spor Salonu’nda düzenlenecek olan Pendik FRC Off-Season Intechne takımının organizatörlüğü ile beraber Pendik Belediyesi’nin desteği ve Papara sponsorluğunda gerçekleştirilecektir. Toplamda 4 farklı (İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin)  şehirden 27 takımın katılacağı etkinlikte takımlar 6 hafta boyunca üzerinde çalışıp inşa ettikleri robotlarını yarıştıracaklar. Yarışma sonunda sadece en iyi robotu yapanın değil aynı zamanda sosyal projelerde yer alan, en iyi girişimcilik örneği sergileyen, robot üzerinde inovasyon yaratan takımların da birinci olabileceği bu etkinlik; katılım sağlamak isteyen tüm ziyaretçi kitlesine de ev sahipliği yapacaktır.

 

22.10.2021

 FEDERASYONDAN ZİYARET…

ORDU DERNEK FEDERASYONUNDAN NAZİK ZİYARET

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyelerini misafir etti. Nazik ziyaretleri için teşekkür eden Cin,ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Resim

22.10.2021

 NAZİK ZİYARET…

İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan ve İYİ Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Saraç, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’i ziyaret etti.
Resim

 

22.10.2021

BAKAN ÖZER, KOSOVA’DA TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmî temaslarına başlamadan önce beraberindeki heyetle başkent Priştine’deki Sultan I. Murad Hüdavendigar Türbesi’ni ziyaret etti. Burada dua eden Özer, türbedeki anı defterini de imzaladı.
Bakan Özer, daha sonra Kosova’daki tek Türk belediyesi olan Mamuşa’yı ziyaret etti.
Özer, Mamuşa’daki Anadolu İlkokulunda davul zurna eşliğinde Türkiye ve Kosova bayraklarıyla karşılandı.
Törene, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bakan Mahmut Özer, buradaki konuşmasında okulun Mamuşa’da Türk varlığının bir nişanesi olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Bakanlık olarak buradaki halkın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Özer, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz, Mamuşa’daki okullarımızın altyapısından buradaki öğretmenlerimizin eğitimine, ihtiyaç duyduğu malzemelere, eğitim materyallerine kadar her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Türklerin buradaki varlığının iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma köprülerinin temelini oluşturduğunun altını çizen Özer, “Biz, bugün kendimizi yabancı topraklarda bir misafir olarak görmüyoruz. Biz, kendimizi kardeşlerimizi ziyaret gelmiş olarak görüyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki heyecan, bizi 500 yıl öncesine götürüyor. Onların bakışlarında ortak tarihimizi ve kültürümüzü görüyoruz.” dedi.
Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, “Anavatanımızın en fazla da eğitime 30 yıldır vermiş olduğu destek, bugün meyvelerini aldı. Almaya da devam ediyoruz. Çocuklara yapılan her tür destek bizim geleceğimizdir. Anavatanımız; geleceğimize katkı sunmaktan asla çekinmedi, vazgeçmedi, ısrarla da devam edeceğinden hiç şüphem yok.” şeklinde konuştu. Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Mamuşalıların kendilerini Tokat’tan gelme olarak gördüklerini belirterek Kosova Türk toplumunun yanında olduklarından dolayı Türkiye ve Türk kurumlarına teşekkür etti. Okuldaki öğrencilerle sohbet eden Özer, onlara çanta hediye etti. Okul ziyaretinin ardından Özer, Mamuşa Belediyesinde belediye başkanı ve diğer temsilcilerle görüştü.
“Türkiye, eğitimden kültüre pek çok farklı alanda Kosova’yı desteklemek için çok önemli adımlar atıyor”
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Kosova programında Prizren şehri de yer aldı. Kentteki “Çiriyaz Kardeşler” (Motrat Qiriazi) İlkokulunu ziyaret eden Özer, öğretmenler ile sohbet etti. Kosova Millî Marşı ile İstiklal Marşı’nın okunduğu törende konuşma yapan Bakan Özer, okulun en güzel taraflarından birinin Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça olmak üzere üç dilde eğitim vermesi olduğunu söyledi. Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğinin altını çizen Özer, “Türkiye, eğitimden kültüre, turizmden farklı alanlara kadar Kosova ile iş birliği yapmak, Kosova’yı desteklemek için çok önemli adımlar atıyor.” dedi. Özer, Bakanlık olarak daha önceden olduğu gibi bugün de Kosova genelinde eğitim kalitesinin artırılması, eğitim materyali ihtiyaçlarının giderilmesi, mesleki eğitimle ilgili önemli açılımlar yapılmasıyla ilgili her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Okulun ardından Kosova Demokratik Türk Partisi genel merkezini ziyaret eden Özer, sonrasında Prizren’deki Şadırvan Meydanı’nı ve tarihi Sinan Paşa Camisi’ni gezdi. Prizren’deki temasları kapsamında, Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığını da ziyaret eden Özer, burada Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Serkan Ceylan ile görüştü. Özer, Prizren’deki Kosova Türk Öğretmenler Derneğinde de öğretmenler ile bir araya geldi.

22.10.2021

BEKLENEN İMAR PLANI ONAYLANDI!

KAVAKPINAR’DA UZUN YILLARDIR BEKLENEN İMAR PLANI ONAYLANDI

Kavakpınar’da uzun yıllardır devam eden imar sorunu, Başkan Ahmet Cin’in gayretleriyle çözüme kavuştu. Kavakpınar Mahallesi Gülyalı Caddesi ile Havaalanı Bağlantı Yolu arasında kalan alanın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylandı.

Pendik’te imar sorunların bir bir çözmeye devam eden Başkan Ahmet Cin’in gayretleri bir mahallede daha sonuç verdi. Başkan Cin’in yoğun girişimleri sonucu Kavakpınar Mahallesi Gülyalı Caddesi ile Havaalanı Bağlantı Yolu arasında kalan alanın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylandı.

Onay verilen imar planları Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında ve internet sitesinde 1 ay süreyle askıya çıkarılarak ilan edilecek. Aynı zamanda vatandaşlara SMS yoluyla da bildirim yapılacak. İtirazı olan vatandaşlar ilan süresince itiraz dilekçelerini Büyükşehir Belediyesine verebiliyor.

Kesinleşen imar planlarının ardından imar tapuları verilecek

Pendik Belediyesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarına ise başladı. Çalışmalar tamamlandığında Pendik Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından karar alınarak onaylanacak. Kesinleşen imar planlarının ardından Pendik Belediyesi tarafından imar uygulamaları (parselasyon) yapılarak hak sahiplerine imar tapuları verilecek.

 

22.10.2021

İLÇE BAŞKANINA ZİYARET…

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür Sanat Derneği İstanbul Anadolu Yakası Başkanı Nuri KAYA ve Yönetimi,İlçe Başkanı Ali ŞİRİN’e ziyarette bulundu.

22.10.2021

EĞİTİM YÖNETİCİSİ GELİŞTİRME SEMİNERLERİ

Türkiye ile kardeş Azerbaycan arasında imzalanan mesleki eğitim alanındaki iş birliği protokolü kapsamında meslekî eğitim kurum yöneticileri için planlanan eğitim yöneticisi geliştirme seminerlerinin ilki İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Öğretmen Akademileri Yönetici Akademisi koordinatörlüğünde düzenlendi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Azerbaycan’dan gelen 15 eğitim yöneticisine yönelik düzenlenen programda akademik eğitimlerin yanında AR-GE merkezi niteliğindeki meslek liseleri ziyaret edildi. Böylece eğitim, üretim ve istihdam döngüsünün kalbinde yer alan atölyeler ve işleyişi hakkında bilgi verildi.

Kapsamlı Seminerler ve Tecrübe Paylaşımı

Etiler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen seminerlerde modern mesleki eğitim kurumunun yönetimi; takımda etkili çalışmanın organize edilmesi ve liderlik; çalışanların değerlendirilmesi ve isteklendirme araçları, paydaşlarla -işverenlerle etkin iş birliği konularına değinildi. Bunun yanında mezunlar için istihdam ve işgücü piyasasına erişim, usta-çırak ile birlikte öğrenme sisteminin başarılı organizasyon formları, mesleki faaliyetlerin organizasyonu için araçlar, olumlu bir imaj oluşumu araçları,  öğrenci ve velilerle iş birliği sağlanması ve Türkiye tecrübesi konuları üzerinde duruldu.

Bunun yanında 13 ilçeden 19 okul belirlenerek atölye uygulamaları incelendi. Gidilen her okulda hami/sektör buluşmaları yapıldı, ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları ziyaret edildi.  Seminerlerin son gününde Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edilerek okul iş ve işleyişi ve atölyeleri hakkında bilgi alındı.

Misafirlerimiz İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Menderes Kaya’yı makamında ziyaret ettiler. Azerbaycanlı kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kaya, mesleki eğitimde okul-sektör iş birliğinin önemini belirtti. Ülkemizdeki mesleki eğitimle ilgili son gelişmelere ilişkin bilgi aktaran Kaya, Azerbaycan ile tecrübe paylaşımına açık olduklarını vurguladı.

Eğitim yöneticisi geliştirme seminerlerinin kapanış töreni ise Sabancı Öğretmenevinde düzenlendi. Törene İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarımız Sayın M. Nezir Eryarsoy ile Sayın Zekine Dayıoğlu’nun yanında Azerbaycanlı eğitim yöneticileri, Öğretmen Akademileri koordinatörleri katıldı. Kapanış programında konuşan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız M. Nezir Eryarsoy başta Öğretmen Akademileri olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Mesleki eğitimdeki iş birliğini çok boyutlu bir şekilde ele almak gerektiğini belirten Eryarsoy, bu seminerlerin bir başlangıç teşkil ettiğini kaydetti.

Türkiye-Azerbaycan Dostluğu

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Zekine Dayıoğlu ise Azerbaycanlı eğitim yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarının altını çizerek kardeşliğin gerektirdiği muhabbete dikkat çekti. Mesleki eğitimde kardeş Azerbaycan’la iş birliği içinde olmanın önemini vurgulayan Dayıoğlu programda emeği geçen ilçe millî eğitim müdürlerimize, mesleki eğitim birimi çalışanlarına teşekkür etti.

Azerbaycanlı eğitim yöneticileri adına konuşan Galip Naviyev ise Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğa dikkat çekti. Mesleki eğitimdeki yeni gelişmelerden haberdar olduklarını kaydeden Naviyev Türkiye ile tecrübe aktarımından faydalandıklarını belirtti. Mesleki eğitimde birlikte daha ileri noktalara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Naviyev, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program katılımcılara sertifikaların verilmesi, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

22.10.2021

ÇOCUK TİYATROSUNDA TATLI DÜŞLER!

23 EKİM SAHNE ALAN ÇOCUK TİYATROSU  -TATLI DÜŞLER-

Bilet Ücreti: 2 TL

Bu etkinliğe katılabilmek için�e-bilet almanız gerekiyor.

Bu etkinliğin bilet satışları� 18 Ekim 2021 Pazartesi günü saat�09:00‘da başlayacak ve

22 Ekim 2021 Cuma günü saat�18:00‘da kapanacaktır.

 

22.10.2021

ÇOCUK TİYATROSUNDA YARAMAZ TİLKİ!

23 EKİM SAHNE ALAN ÇOCUK TİYATROSU – YARAMAZ TİLKİ-

Bilet Ücreti: 2 TL

Bu etkinliğe katılabilmek için�e-bilet almanız gerekiyor.

Bu etkinliğin bilet satışları� 18 Ekim 2021 Pazartesi günü saat�09:00‘da başlayacak ve

22 Ekim 2021 Cuma günü saat�18:00‘da kapanacaktır.

 

22.10.2021

 PENDİK – ETİMESGUT KARŞI KARŞIYA!

TÜRKİYE KUPASI AMPUTE FUTBOL YARI FİNAL MAÇI�
 Cuma günü  saat 10.00’da başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı olarak yayınlanacak

22.10.2021

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Saat Beklenen Hadise Sıcaklık (°C) Hissedilen Sıcaklık (°C) Nem (%) Rüzgar Yönü Ort. Rüzgar Hızı (km/sa) Maks. Rüzgar Hızı (km/sa)CUMA03.00 –�06.001212871218CUMA06.00 –�09.001616741625CUMA09.00 –�12.001818621628CUMA12.00 –�15.001919621327CUMA15.00 –�18.00181868421CUMA18.00 –�21.001717791015CUMA21.00 –�24.00161681815

 

22.10.2021

EN YAKIN NÖBET ECZANE NEREDE?�

?Eczane Günebakan

Kurtköy Mahallesi Ankara Caddesi 289/18
Kurtköy Ersoy Hastanesi karşısı

?Özlem Eczanesi

Esenyalı Mahallesi Necmetin Erbakan Caddesi 88/B

?Işık Eczanesi

Doğu Mahallesi Namık Kemal Caddesi 52/C
Sahil Karakolu yakını – Garanti Bankası sahil şubesi karşısı

22.10.2021

 BUGÜNÜN ŞİİRİ ORHAN VELİ KANIKTAN;

GÜNÜN ŞİİRİ

Anlatamıyorum

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.

 

22.10.2021

 GÜNÜN SÖZÜ;

DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSAN, İLK DEĞİŞİMİ KENDİNDEN BAŞLATMALISIN. KENDİNİ DEĞİŞTİREMEYEN KİŞİ, HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEZ.

 

22.10.2021

PENDİK HAKKINDA NE KADAR BİLGİ SAHİBİSİNİZ? �

 BİLİYOR MUYDUNUZ?

İlçenin Konumu
Coğrafi konumu yer koordinatları Enlem: 40° 52′ 46¨ N Boylam: 29° 15′ 29¨ E olan ve Marmara Denizi’nin Kuzey Doğusunda, İstanbul ilinin doğu yarısında yer alan Pendik, Doğuda Tuzla, Kocaeli, Kuzeyde Sultanbeyli, Batıda Kartal, Güneyde Marmara Denizi ile çevrilmiştir.  188,94 km2’ lik bir alana yayılan ilçemizin Ada alanı (PAVLİ ADASI) 23620 m2 göl alanı 10 km2 olup 13 km sahil şeridi bulunmaktadır. İstanbul’un en yüksek tepesi olan Aydos’la sınır olan Pendik, İstanbul’un en büyük su kaynaklarından biri olan Ömerli Barajı’nı da ilçe sınırları içerisinde barındırmaktadır.
İlçenin İklimi
İlçe İklimi  Karadeniz’in yağışlı iklimi ile Akdeniz’in ılıman iklimi arasında geçiş teşkil eder. Kışın Balkan yarımadasından gelen soğuk rüzgârlar ve Karadeniz’in yağışlı havası ilçemizde etkisini gösterir. İlçemiz, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yarı nemli bir iklime sahiptir.
İlçenin Nüfusu
Pendik nüfusu 2018 yılı sayımına göre 693.599 kişi olup 350.302 erkek ve 343.297 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,50 erkek, %49,50 kadındır.

 

22.10.2021

  PEGAZONE�

Pendik Mağaza ve Dükkanlar

www.pegazone.com

İşin sırrı: herkes kazanacak. Kaybedeni olmayan kazanç projesi Esnafın satın alması için fazlasıyla gerekçesi var. Ve yük değil. Yatırım.  Ekibin ilgilenmesi için sürekli kazanması fazlasıyla yeterli bir sebep, başarılarını özel emekleriyle oluşturacaklar. Yapabilecekleri kolaylıkta. Ve bize yük getirmeden – bizi her sayıda daha da güçlendiren bir özel çalışma. Tüm amaçlarımıza katma değer katacak. Daha çok reklam alabileceğiz. Daha çok görüneceğiz. Daha düzenli ve istikrarlı ulaşacağız. Kamuoyu etkimiz ve siyasi baskımız daha çok güçlenecek. Kuvvet ve yaptırımımız olacak. Her gün 50 tl den 3 – 4 satış yapıldığında işletmenin nakit sıkıntısı aşılır Şehir rehberi pendik guid de yapılabilir – pg ilave edilir Yıl�boyunca ne kadar gazete çıkarsa hepsinde data yayınlanacak – her yıl tazelenecek – 2 lira gibi çok çok komik ve inanılmaz bir rakamla akla zarar – fevkalade büyük bir yatırım ve geri dönüş imkânı – her an her yerden

22.10.2021

PENDİKGUİDE

www.pendikguide.com

www.pendikfotograflari.com

Kartpostalı anımsatan görüntüsü ile Pendik Sahili sizlerle ♥

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram