Haber Girişi : 23 Ağustos 2021 12:25

BUGÜN (23.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (23.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1-  Yağ Atığını Getiren Gönül Kazanıyor

Atık Yağ Toplama Projesi kapsamında bitkisel atık yağlar belirli noktalarda toplanıyor. Atık yağlar muhtarlıklar, Hakmar Express ve atık toplama noktalarında özel atık konteynırlarında biriktirildikten sonra belediye ekiplerince alınıyor ve geri dönüştürülüyor. Bu işlem dahilinde her 100 litrede bir, ihtiyaç sahibi olan bir aileye yardım yapılıyor. Yardımlar Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde kayıtlı ailelere yardım çeki şeklinde yapılıyor. Proje hem doğayı koruyor hem de yardımlaşmayı arttırıyor. Vatandaşlar yağ atıklarını geri dönüştürüyor ve bu sayede bir aileye de destek olabiliyor.

 

2- Uzmanından “Çocuklarda Hiperaktivite”Ye İlişkin Bilgilendirme

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Leyla Ezgi Tüğen, “Çocuklarda pandemi döneminde başlayan enerji patlamalarını hiperaktiviteyle karıştırmayın. Hiperaktivitede yaşıtlarına göre belirgin haraketlilik, çok konuşma, dikkatini toparlamakta zorluk, unutkanlık, dağınıklık, sabırsızlık gibi belirtiler arasında sayılabilir.” ifadelerini kullandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Uzm. Dr. Leyla Ezgi Tüğen, pandemi döneminde artış gösteren hiperaktivite şikayetlerine atıfta bulunarak, şunları kaydetti: “Kovid-19 salgını dolayısıyla çocuklar, arkadaşlarıyla oyun oynayıp koşturmak yerine evde yetişkinlerle vakit geçirdi. Çocuk açık alanda, yeşillikte daha özgür bir biçimde hareket ederken, pandemiyle birlikte kısıtlı alanlarda enerjilerini atmaya yöneldi. Evde kalan çocukların bir bölümü TV ve bilgisayar karşısında daha fazla vakit geçirdi. Ekran başında uzun süre geçiren çocuklarda dikkat eksikliği, öğrenme problemleri, sinirlilik ve hiperaktivite gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

 

3-  Türkiye’nin İlk ‘Siber Güvenlik Programı’ Uygulayan Lisesi

AR-GE okullarından Teknopark İstanbul Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi çevrim içi toplantı yazılımı geliştirmek için kolları sıvadı. Bütün toplumda siber güvenlik bilincini geliştirmenin önemli olduğunu söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Türkiye’nin ilk siber güvenlik programı uygulayan lisesi açılmış oldu. Okulumuzun hayata geçirdiği projelerden çevrimiçi toplantı yazılımı ülkemiz ve eğitim Gerekli altyapı hazırlıkları tamamlanarak geçen yıl açılan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çevrimiçi toplantı yazılımı geliştirmek için kolları sıvadı. Küresel salgın sürecinde en büyük ihtiyaçlardan olan programın kurulumu ve yönetimi kolay olacak. Program güvenli, yüksek kalitede görüntülü ve sesli görüşme imkânı sağlayacak. Ayrıca uzaktan eğitim faaliyetinde, sempozyum, konferans gibi toplantılarda da kullanılabilecek bir nitelik taşıyacak. sistemimiz için çok önemli” dedi.

 

4- Pendik Belediyesi Ekiplerinin Döktükleri Asfalt Ve Yama Miktarı Temmuz Ayı Sonu 65 Bin Tona Yaklaştı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz mayıs ayından bu yana başlattığı asfalt serimi Pendik’in dört bir yanında sürüyor. Ekipler şu ana kadar Pendik Belediyesi sorumluluğundaki cadde ve sokaklara 30 bin tona yakın asfalt döktü. Asfalt seriminin yanı sıra yama çalışması da yapan ekipler yine son 3 aylık süreçte asfalt robotunun da desteğiyle 31 bin 791 ton yama çalışması yaptı. Yama çalışmaları hava şartlarının uygun olduğu yıl boyunca asfalt serimi ise mayıs ayı ile eylül-ekim ayları arasında gerçekleştiriliyor.

 

 

5-  pitbull saldırısına uğrayıp hayatını kaybeden gencin acılı annesi isyan etti: Ciğerparem pisi pisine gitti

Pendik’te 28 yaşındaki Oğuzhan Doğan’ın denizde pitbull cinsi köpeğin saldırması sonucu boğulduğunu öne süren ailesi şikayetçi oldu. Doğan’ın acılı annesi, “Ciğerparem pisi pisine gitti. Yasak olan köpeği sen nasıl tasmasız taşıyorsun. Yıkarken gördük, sağ kolunda diş izleri var. Bu işin aydınlanması için şikayetçi oldum. Bir ihmal varsa cezasını çekmeden olmayacak.” açıklamasını yaptı.

6- Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cinden Sakarya Meydan Muharebesi Paylaşımı.

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” sözlerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

 

 

 

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram