Haber Girişi : 23 Eylül 2021 12:12

BUGÜN (23.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (23.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1-  23-30 EYLÜL AVRUPA SPOR HAFTASI

                                                                          �

 

Kayıt Tarihlerinin 22-25 Eylül 2021 olduğu spor haftası etkinliği kayıtlarını sürdürmeye devam ediyor. 100. Yıl Futbol Sahası 15 Temmuz Şehitler Camii Yanında yapılacak olan etkinlik 26 Eylül günü gerçekleştirilecektir.

 

 

 

2- GELECEĞİN BİLİM İNSANI BERRA VE RÜVAYDA’YI TEBRİK EDERİZ

Elektrik Üreten Okul Bahçesi projesi ile Mahir İz İlkokulu Enerjik Minikler Takımı Teknofestte yerini alıyor.

 

 

 

3- KAYIP ARDA YURTSEVEN’DEN ACI HABER

Kartal Esentepe Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki Arda Yurtseven geçtiğimiz pazartesi günü bisikletiyle çıkarak kayboldu. Ailesi, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Yurtseven’in cep telefonun sinyaline ulaşan ekipler, çalışma başlattı. AKUT, Çevik Arama Kurtarma Timi ve Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin katıldığı arama sırasında Yurtseven’in bisikletine rastlandı. Aramalar sürerken Arda Yurtseven’in cesedi bir ağaçta asılı halde bulundu.  16 yaşındaki Arda Yurtseven’in cansız bedeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Yurtseven’in ölüm nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.

 

 

4- AFAD AKREDİTASYONU ALAN İLK BELEDİYE PENDİK

Yaklaşık iki yıldır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yapılan pratik ve teorik eğitimler ve tatbikatların ardından sınavı tamamlayan PEAK, ‘Kentsel Arama Kurtarma Hafif Seviye Ekip’ akreditasyonunu almayı başardı. Böylelikle PEAK, 23 kişilik ekibiyle afet durumlarında AFAD’la koordinasyon içerisinde görev alabilecek. Büyük ve zorlu eğitim seviyelerini tamamlayan PEAK ekipleri, son zamanlarda yurdumuz genelinde yaşadığımız deprem, yangın ve sel olaylarında da önemli görevler almıştı. PEAK, aldığı bu yetkinlik belgesiyle AFAD’la koordineli bir şekilde sahada çalışmaya devam edecek.

 

5- MELEHAT ŞAHİN VEFAT ETTİ.

 

Pendik sakinlerinden Melehat Şahin vefat etmştir. Ailesi ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı     cennet olsun

 

 

 

6- PENDİK’TE GALERİCİYE GASP DEHŞETİ

Evlilik hazırlığında olduğu kadın doktor tarafından tuzağa düşürülerek, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin de aralarında bulunduğu 5 kişi tarafından darp edilen Hüseyin Çınar, tehdit ve silah zoruyla 260 bin liralık senet imzaladı. Köpeği, cep telefonu, saati ve cüzdanındaki para gasp edilen Çınar, cinsel tacize de uğradığını iddia etti.

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram