Haber Girişi : 26 Mayıs 2021 13:40

BUGÜN (26.05.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK

BUGÜN (26.05.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK

Pendik’te gerçekleşen olayları, kültür – sanat etkinliklerini, vefat, düğün haberlerini ve birçok konuyu ‘Bugün Pendik’te ne var ne yok’ serimiz ile paylaşıyoruz.

1) Bu proje ile çocuklar farklı beceriler geliştiriyor

Martı Çocuk Akademisi Projesi’yle Pendik Belediyesi sosyal yardım hizmetlerine dahil olan ailelerin çocuklarına fırsatlar sağlanıyor. Çocuklar etüd, kitap okuma kulübü ve çeşitli etkinliklerden yararlanıyor.

Çocukların yararlanabileceği hizmetler arasında kitap okuma kulübü, etüdler ve sosyal etkinlikler de yer alıyor. 10 öğrencili okuma gruplarında her gruba bir öğretmen atanıyor ve bu kişiler Pendik Gönüllüleri arasından seçiliyor. Pek çok farklı meslek ve yaş grubundan gönüllünün öğretmenlik yaptığı okuma gruplarında iki haftada bir kitap okunuyor. Toplam 95 çocuğun yararlandığı kitap okuma gruplarında ileride İngilizce ve Arapça kitaplara da yer verilmesi planlanıyor. Yine Pendik Gönüllüleri arasında bulunan öğretmenler tarafından çocuklara etüd dersleri veriliyor. Etüdlerde 4. sınıf ile 8. sınıf arası Türkçe, İngilizce, Matematik ve Fen dersleri yer alıyor.

Pendik Gönüllülerine katılarak Martı Çocuk Akademisinde yer almak isteyen vatandaşlar�pendikgonullusu.pendik.bel.tr/gonulluol internet sitesinden başvurabiliyor.

2) Pendik’te Covid – 19 Haritası: Düşük Riskli Bölgedeyiz

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında sokaklara göre Covid – 19 harita verileri gösteriliyor. Bu kapsamda Pendik’te hangi bölgede daha çok koronavirüslü hasta olduğu da görülebiliyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasında  güncel verilere göre Pendik’te Covid – 19 vaka sayısı azalıyor.

Koronavirüs salgınında, Pendik yüksek riskli bölge konumunda yer alırken ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında şu an; düşük, orta riskli bölge olarak gösteriliyor.

3) Pendik’te Sahte İçki Operasyonu; 6 Ton 525 Litre Etil Ve Metil Alkol Ele Geçirildi

Pendik’te dezenfektan üretimi yapılıyor süsü verilerek, sahte içki imal edilen depoya baskın yapıldı. 6 ton 525 litre etil ve metil alkol ele geçirilen depoda bulunan 2 kişi, gözaltına alındı.

4) Pendik’te istinat duvarı çöktü, 5 katlı bina tahliye edildi

Pendik’te inşaata ait temel kazma çalışması sırasında 5 katlı binanın istinat duvarı çöktü. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken, bina tedbir amacıyla boşaltıldı.

5) ‘Pendik Bilfest’ Projesi hayata geçecek

TÜBİTAK , toplumda bilim ve teknoloji kültürü oluşturmada önemli bir yeri olan bilim toplum destek programlarına yapılan başvurular sonuçlandı.

Bilim Şenlikleri Destekleme Programları kapsamında; Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu ‘Pendik Bilfest’ projesi destek almaya hak kazandı.

Pendik Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Hatice Gülşah Kıy’ın yürüttüğü ‘Pendik Bilfest, Parlak Bir Gelecek Tasarlıyoruz’ projesi TUBİTAK tarafından kabul edildi.

6) Pendik Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Sadık Kotan’ın babası Camal Kotan vefat etti. �

Cenaze namazı ardından Kavakpınar Koca Mezarlığına defnedildi.

Pendik gazetesi olarak, Merhum’a Allah’tan rahmet, Kotan ailesine başsağlığı diliyoruz.

7)  Pendik Okullar Arası Online Satranç Turnuvası

Pendik Belediyesi, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği işbirliği ile 29 Mayıs Fetih Kupası Pendik Okullar Arası Online Ferdi Satranç Turnuvası düzenleniyor. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 kategori bulunuyor.

Turnuvaya; TSF Lisansına sahip 2020 – 2021 yılı vizesi yapılmış, 2003 – 2014 yılları ve arasında doğan ve Pendik MEM’e bağlı okullarda öğrenim gören sporcular katılabilir.

Son başvuru tarihi 28 Mayıs (Cuma) günü. Turnuva; 29 Mayıs (Cumartesi) günü saat 16.00 başlayacak.

Dereceye giren katılımcılardan;

 1.’ye tablet pc, 2.’ye Bluetooth, 3.’ye Bluetooth hoparlör  ödülleri verilecek.