GündemHaber Girişi : 27 Mayıs 2022 16:07

BUGÜN (27.05.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (27.05.2022) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

PENDİK GÜNDEMİ: 27.05.2022 CUMA

Pendik haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

 

Kaçak Akaryakıt Operasyonu: 108 Bin Litre Karışımlı Akaryakıt Ele Geçirildi

İstanbul ve Kocaeli Dilovası’nda kaçak akaryakıt depolarına düzenlenen operasyonlarda, 108 bin litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi. Kapalı kasa 4 kamyonet, 2 çekici, 1 dorse ve bir silobasın (treyler) ele geçirildiği baskınlarda 17 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, akaryakıt kaçakçılığı suçlarına yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, madeni yağ, geri dönüşüm veya boya kimyasallarının üretimine yönelik faaliyet gösteren bazı firmalardan temin edilen karışımlı akaryakıt türevlerinin, kapalı kasa araçlarla tır parklarında inşa edilen derme çatma barakalara taşınarak, buralarda bulunan fiber tanklara boşaltılıp depolandığı ve tır parklarına gelen ağır taşıtlara özel düzenekli pompalar ile kaçak akaryakıt satışı yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/kacak-akaryakit-operasyonu-108-bin-litre-karisimli-akaryakit-ele-gecirildi/

Şampiyon Sporcular Ve Antrenörler Ödüllerini Aldı

Pendik Belediyesi uluslararası ve ulusal turnuvalarda derece yapan sporculara ödüllerini törenle takdim etti. Törene katılan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Pendik’te yoğun bir genç nüfusa sahibiz. Bu kardeşlerimizin yeteneklerine göre sağlıklı bir yaşam için sportif faaliyetler yapmasını istiyoruz. Şuanda Pendik’te 13 spor kompleksi var, donanımlı 2 yeni tesisimiz de hizmete açılacak. Sizler için yatırımlarımız devam ediyor.” dedi.

 DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/sampiyon-sporcular-ve-antrenorler-odullerini-aldi/

Pendik’te Özgürlükler Adası’na Demokrasi Yolculuğu

Pendik Belediyesi 27 Mayıs Darbesinin 62 . Yıl dönümünde açık hava müzesi haline getirilen “Demokrasi ve Özgürlükler Adası”’na lise öğrencileri için gezi düzenledi. Çok sayıda lise öğrencisi gezide Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun hatıraları ile tanıştı . Tarihi yolculuk öncesi gençlere seslenen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “En büyük hedeflerimden biri gençlerimizin bu ilçe ve ülkeye gelecekte faydalı insanlar olmaları. Türkiye’nin tarihini çok iyi bilmeniz lazım ki geleceği o şekilde şekillendirin. Tarihimizde çok önemi olan bir yeri ziyaret ediyorsunuz.” dedi.

 DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/27-mayis-darbesinin-yildonumunde-pendikten-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasina-demokrasi-yolculugu/

Pendik’te Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin El Emeği Ürünleri Sergileniyor

Pendik Halk Eğitim merkezi tarafından, Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısı ile halk eğitim merkezi kursiyerlerinin ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Pendik’te bulunan farklı Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim gören yaklaşık 35 bin kursiyerin birbirinden farklı alanlarda oluşturduğu el emeği göz nuru ürünler Pendikli vatandaşlar ile sergide buluştu. 60 farklı stant ile kurulan alan Tokat tahta baskıdan iğne oyasına kuaförlükten, deri işlemeciliğine, resim ve boyama sanatlarından dikişe kadar birbirinden farklı alanlarda oluşturulan özgün ve el emeği ürünler sergi alanında satışa sunuldu. Pendik sahil etkinlik alanında 31 Mayıs’a kadar açık olan sergi ile binlerce farklı ürünün satışı yapılarak kursiyerlerin ev ekonomisine katkı sağlamasının yanında bilgi ve becerilerinin gelişmesine de katkıda bulunuluyor.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendikte-halk-egitim-merkezi-kursiyerlerinin-el-emegi-urunleri-sergileniyor/

Kuzey Marmara Otoyolu’nda Takla Atan Otomobil Metrelerce Sürüklendi!

Kuzey Marmara Otoyolu’nda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Bariyerlere çarpan otomobil takla attı. Otomobil metrelerce sürüklenerek durabildi. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 03: 45 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Kurnaköy mevkiinde meydana geldi. İddaya göre Şahin A.’nın kullandığı 67 SD 355 plakalı Tofaş marka otomobil Kuzey Marmara Otoyolu’nda Ankara istikametine seyir halinde bulunduğu sırada sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarptı. Bariyerlere çarpan otomobil takla atarak metrelerce sürüklendi

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/kuzey-marmara-otoyolunda-takla-atan-otomobil-metrelerce-suruklendi/

Pendik Ve Tuzla’da Uyuşturucu Operasyonu

PENDİK ve Tuzla’da uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen 2 şüpheli, ‘Zula Evi’ olarak kullandıkları adreste polisin operasyonu ile yakalandı. Operasyonda 5 cep telefonu ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Pendik ve Tuzla ilçelerinde 2 şüphelinin uyuşturucu madde satışı yaptıkları yönünde ihbar alan polis ekipleri harekete geçerek çalışma başlattı. Yapılan fiziki takip sonucunda ekipler, 2 şüphelinin Pendik’te bir adresi ‘zula evi’ olarak kullandığını tespit etti. 21 Mayıs Cumartesi günü, Pendik’te Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki adrese operasyon gerçekleştiren ekipler, O.I. ve A.H. isimli iki şüpheliyi yakaladı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-ve-tuzlada-uyusturucu-operasyonu/

Pendik İlçesinin (27.05.2022) Vefat Eden İsimleri

Allah rahmet eylesin. “inne lillahi ve inne ileyhi raciun”  Biz Allah’a aitiz ve biz elbette yalnızca O’na döneceğiz”

Bakara ( 2. surenin 156. ayeti )

Kabri cennet bahçesi, mekânı cennet olsun. Rabbim rahmetiyle, mağfiretiyle, sevgisiyle muamele etsin.

Rabbimizin: VEDHULİİİ CENNETİİ ( cennetime gir ) Fecr ( 89. surenin 30.ayeti ) Hitabına muhatap olsun. Ruhu şad olsun. Başınız sağ olsun.

İSİMLER  İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-ilcesinin-27-05-2022-vefat-eden-isimleri/

Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi?

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/pendik-nobetci-eczaneleri-27-05-2022/

27 MAYIS TÜRK VE DÜNYA TARİHİNDE GELİŞEN ÖNEMLİ OLAYLARDAN SEÇMELER;

1900 – 2000 yılları arası Türk ve Dünya tarihinde gelişen önemli olaylardan seçmeler…

1926- Millî Mücadele’ye katılmayan memurların görevlerine son verilmesine ilişkin kanun kabul edildi.
1938- Atatürk, Ankara’dan son kez ayrıldı.
1938- Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi (HUAC) ilk oturumunu yaptı.
1946- Belediye seçimleri, “Açık Oy Gizli Tasnif” şeklinde olduğu için olaylı geçti. CHP birinci parti oldu. İkinci olan Demokrat Parti ise, iktidarın seçimde yanlı davrandığı ve seçim güvenliği olmadığı gerekçesiyle konuyu mahkemeye taşıdıysa da sonuç alamadı.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/takvim-sayfasi-27-mayis/

Gazetemizin Köşe Yazarları Kaleminden Makale; �

Bu hayat bizim – Dilek Altunöz

Bazen düşünüyorum, yaşarken ne kadar cesuruz diye.
Cevap çoğu zaman aynı. ‘Cesur değiliz’.
Bunu da nerden çıkarttığımı soracaksınız. Bu cevabı bulmak çok basit oysa. Sadece çevrenizdeki insanları izlemeniz, belki biraz da incelemeniz yeterli… Birçok kişiden keşke deneseydim, zaman verseydim, şimdiki aklım olsa, şans verseydim sözlerini o kadar sık duyacaksınız ki. Hayatların çoğunda bir yarım kalmışlık, bir geç kalmışlık olduğu gün gibi ortaya çıkacak.
Şimdi hep beraber sakin, huzurlu, kendimize net ve doğru cevaplar vereceğimiz güzel bir yerde oturup şöyle bir düşünmeye, hayatımızı gözden geçirmeye ne dersiniz?
Hayatta neleri yarım bıraktık. Planladıklarımız, projelerimiz, fikirlerimiz, düşündüklerimiz, hayallerimiz, aşklarımız. Ne çok şey içimizde, öylece havada kalakaldı, yarım başına.
Kimi zaman fikirlerimiz oldu en yaratıcı olanından! Ama üşendik tamamlamadık. Yolculuk planı yaptık, çantamızı alıp çıkamadık tüm cesaretimizle. Aşık olduk herkes bildi ama “o” bilmedi hiç bir zaman, bir tek ondan sakladık sanki bilmesi gereken ilk ve tek kişi o değilmiş gibi! Amaçlarımız vardı, en büyük hayallerimiz. İlk adımdan sonra ikinci adımı atmadık. Erteledik belki de! En belirsiz bir zamanda yaparız nasılsa diye.

Devamı için makaleye tıklayınız.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/bu-hayat-bizim/

Köşe Yazarları Kaleminden Komedi/Mizah:

NE ZAMAN AYNAYA BAKSAM… – Yücel Ziko

Ne zaman banyo’daki lavaboya gitsem,lavabo’nun üstündeki aynaya bakmadan edemiyorum.

Bakmayayım desen,karşındaki kocaman aynadaki karaltını farkediyorsun,gözucuyla da olsa bakıveriyorsun..

Ben de hergün aynada defalarca, her bir çizgisi çile sembolü,yaşam tecrübesi de olsa,ihtiyar bir yüz görmek istemiyorum.

Diyorum ki..

Hani,ellerini altına tutunca akan sensörlü musluklar var ya?

Hah işte onun gibi,baktığın zaman gösteren sensörlü ayna yapılamaz mı?…

Ya da ne bileyim,

Günde üç sefer gösteren ayna olabilir..

Belediye otobüsü gibi günde üç sefer belli saatlerde gösterir.

Mesela,sabah sekiz’de,

Öğleden sonra ikide

Devamı için makaleye tıklayınız.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/ne-zaman-aynaya-baksam/

Hasta olmamak için Bağışıklık Sistemini Güçlendir

Yaşam tarzınızda yapacağınız değişiklikler daha sağlıklı bir hayat sürmenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur.

Güçlü bir bağışıklık sistemi, uzun ve sağlıklı bir yaşam için en önemli faktörlerden biridir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla bünye enfeksiyonlara daha yatkın bir hale gelir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin hastalığa yakalanma sıklığı artarken, tedavi süreleri ise daha uzun ve zor olur.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/hasta-olmamak-icin-bagisiklik-sistemini-guclendir/

Tarihe adını yazdırmış  8 Türk – İslam Bilgini

İslam aleminde; astronomiden, fiziğe, matematiğe kadar her ilim alanında çeşitli bilim adamları yetişti.  İlkleri de gerçekleştirerek, bilimin gelişimine önemli katkılarda bulundular. Bunların dışında; coğrafya, astroloji, edebiyat gibi konularda da keşifler yaptılar. �

Biz de sizlere, önemli buluşlar yapmış  8 Türk – İslam bilginini araştırdık.

İlk olarak Evliya Çelebi ile başlıyoruz.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/tarihe-adini-yazdirmis-8-turk-islam-bilgini/

Bu Deyimlerin Hikayelerini Öğrenince çok Şaşıracaksınız!

Günlük hayatımızda sık kullandığımız deyimlerin ortaya çıkış hikayelerini biliyor musunuz?

Yaşanmış olayların konu olduğu deyimlerin anlamlarını ve ortaya çıkış hikayelerine çok şaşıracaksınız.

İşte; Saman Altından Su Yürütmek�,�Pabucu Dama Atılmak,�Başında kavak yeli esmek  gibi bazı deyimlerin �çıkış noktaları…

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/bu-deyimlerin-hikayelerini-ogrenince-cok-sasiracaksiniz/

Pendikguide/�Eski Pendikliler “Alkaya Gazinosu” Hakkında Neler Anlatıyor?

“Evet burası 1967 yılında benimde düğünümün olduğu Alkaya gazinosu idi. Arkada olan görüntü, Pendik Burnu ve burası ile gazino arasında eski sandalların balıkçıların limanı vardı.

Bu gazinonun olduğu yerde şimdilerde Deniz bankın ve yanında BP benzin istasyonunun olduğu yer. O zamanlarda sağ yanında da benzin istasyonunun küçük bir çay bahçesi vardı. Benzin istasyonu halen var. Gazinonun yeri de Denizbank oldu.

DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERE TIKLAYINIZ.

https://wja.bal.mybluehost.me/pendikgazetesicomtr/eski-pendikliler-alkaya-gazinosu-hakkinda-neler-anlatiyor/

 

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram