Haber Girişi : 28 Ağustos 2021 15:17

BUGÜN (28.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (28.08.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1- Konser – Fatma Turgut – Pendik Sahil Meydanı

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen Anadolu Kahve Festivalinde, 28 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00 da Fatma Turgut konseri Pendik Sahil Meydanın da ücretsiz olarak tüm halka sunulacaktır.

 

 

2- Sağlık İçin Pedal Çevir Bisiklet Etkinliği

29 Ağustos Saat: 08.00 de 15 Temmuz Şehitler Cami Yanı Futbol Sahasında başlayacak olan bisiklet etkinliği 10 km mesafede sona erecektir. Ücretsiz olan etkinlikte Etkinlik öncesinde Hes kodu kontrolü yapılacaktır. Bisikleti olmayanlara etkinlik süresince kimlik karşılığında 24 jant emanet bisiklet tahsis edilecektir.

 

3- Bakan Özer’den Velilere Mesaj

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitim için “ Birinci önceliğimiz tüm sağlık önlemlerini alarak, okullarımızı açık tutmak. Önemlerin takipçisi olacağız. Velilerimiz çok rahat olsun.” sözlerini kullandı.

 

4- FİZİK TEDAVİ HİZMETİ

Pendik Engelsiz Yaşam Merkezinde doğuştan kas koordinasyonu bozukluğu ya da sonradan ortaya çıkan bozukluklar, iskelet ve kas sistemi dengesinin bozulması gibi durumlarda pediatrik rehabilitasyon uygulanarak rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olunur.

Pediatrik rehabilitasyon, yetersizlikleri olan çocukların fizyolojik, anatomik ve çevresel sınırlamalarını en aza indirmeyi amaçlar. Onların fonksiyonel ve psikolojik bağımsızlıklarını kazanmalarında fizik tedavi ve rehabilitasyon önemli bir yer tutar. Egzersizler, cihaz tedavileri, ev programı ve aile eğitimini kapsayan tedavilerimizde çocuğun ve ailesinin yaşam kalitesini artırmak hedeflenir.

Başvuru Koşulları Neler?

Pendikte ikamet ediyor olmak

%40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporuna sahip olmak

2-10 yaş arasında olmak.

 

 5-�Okula Uyum Etkinlikleri

Genel Müdürlüğünce yüz yüze eğitime başlayan özel eğitim anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimize 1-3 Eylül 2021 tarihlerini, diğer sınıf seviyelerindeki ilköğretim kademesi öğrencilerimize de 6-10 Eylül 2021 tarihlerini kapsayan, örnek teşkil edecek “Okula Uyum Programı” ve “Okula Uyum Etkinlikleri” hazırlanmıştır. Özel eğitim öğrencilerimiz ile birlikte yüz yüze eğitime başlayan bütün öğrencilerimize 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram