Haber Girişi : 29 Aralık 2021 13:55

BUGÜN (29.12.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (29.12.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

İSTANBUL’DA YILBAŞI GECESİ ULAŞIM NASIL OLACAK?

OTOBÜS VE METRO SEFERLERİ ARTIRILDI

Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),31 Aralık 2021 Cuma (yılbaşı) gecesinin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, otobüs ve metro seferlerini artırdı. İstanbul’da toplu ulaşım yılbaşında 24 saat hizmet sunacak. İETT, yılbaşı gecesi normal gece hatlarıyla beraber 15 ayrı hatta 186 sefer düzenleyecek.

GEREKLİ OLMASI DURUMUNDA SEFER KONULACAK

Cuma gecesi saat 24:00 ile sabah 05:00 arasında 15 ayrı hatta normalde 54 olan sefer sayısı 186’ya çıkarıldı. 15F Beykoz – Kadıköy, 11ÜS Sultanbeyli – Üsküdar, 130A Tuzla Kadıköy, 17 Pendik – Kadıköy, 19S Yenidoğan/ Sarıgazi – Kadıköy, E-10 S. Gökçen Havalimanı – Kadıköy, 12A Kadıköy – Üsküdar, 122C Tepeüstü – Mecidiyeköy, 129T Bostancı – Taksim, 121A Beykoz – Mecidiyeköy, 76D Bahçeşehir – Taksim, 89C Başakşehir – Taksim, 55T Gaziosmanpaşa – Taksim, 40 Rumelifeneri – Taksim, 25G Sarıyer – Taksim hatlarında yapılacak ek seferler haricinde, gerekli olursa ayrıca ek seferler de düzenlenecek. 24 saat hizmet veren metrobüs hattında da normalde düzenlenen gece seferlerine ek olarak 125 sefer daha yapılacak. 1 Ocak 2022 Cumartesi günü ise tüm İETT seferleri Cumartesi sefer planına göre düzenlenecek.

RAYLI SİSTEM 24 SAAT ÇALIŞACAK

İstanbul’da raylı sistemler de yılbaşında 24 saat süreyle çalışacak ve ek seferler konulacak. M1 Yenikapı-Kirazlı- Atatürk Havalimanı, M2 Yenikapı- Hacıosman, M3 Kirazlı-Başakşehir-Metrokent, M4 Kadıköy-Tavşantepe, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi-Hisarüstü, M7 Mecidiyeköy- Mahmutbey, M9 Bahariye-Olimpiyat metro hatlarında “Gece Metrosu” tarifesi uygulanacak. Bu hatlarda seferler, 31 Aralık Cuma sabah 06.00’dan 2 Ocak Pazar günü 02.00’ye kadar kesintisiz devam edecek.

İstanbul'da yılbaşı gecesi ulaşım nasıl olacak? İBB uygulanacak programı açıkladı

“KAZANAN HARMANDERE, KAZANAN PENDİK OLACAK”

Harmandere Konutlarının 2. Etabı düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Gecekondu dönüşümünde önemli bir başarıya imza attık. Depreme dayanıklı, daha yaşanılır modern yapıları teslim ettik. Hayırlı olsun.” dedi.

Pendik Belediyesinin gecekondu sahiplerine yönelik inşa ettiği Harmandere Konutlarının 2. Etabı düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törende temsili olarak 4 aileye tapu ve anahtarları takdim edildi. Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Gecekondu dönüşümünde önemli bir başarıya imza attık. Depreme dayanıklı daha yaşanılır modern yapıları teslim ettik. Hayırlı olsun.” dedi.

Gecekondu sorununda sıra Taşlıbayır ve Aydos bölgesinde

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, gecekondu sorununun şehrin en önemli problemlerinden biri olduğunu, 1993 yılında Pendik’te 13 bin olan gecekondu sayısının, Erol Kaya ve Kenan Şahin dönemlerindeki başarılı çalışmalarla 1.756’ya kadar düştüğünü söyledi. Kendi döneminde de Harmandere’nin ardından sıranın Taşlıbayır ve Aydos bölgelerine geldiğini belirten Ahmet Cin: “Çamçeşme, Şeyhli, Sanayi, Güllübağlar, Yayalar veKavakpınar’da sorunlar var. Ayrıca Taşlıbayır’da var. Burada 750 bin metrekarelik alandaki kentsel dönüşümde son noktaya geldik.İlk etapta buranın 142 bin metrekarelik projesi hazır hale geldi. Üçte iki çoğunluğu da aldık. Aynı şekilde Aydos bölgesinde de plan çalışmalarını tamamlamış olacağız.” dedi.

81 gecekondu sahibine tapuları verildi

Harmandere Konutlarının 2. Etap teslim töreniyle birlikte 81 gecekondu sahibine tapuları verilmiş olundu. 3 bloktan oluşan konutlarda 85 metrekarelik 178 daire bulunuyor. Toplamda 220 araçlık otoparkın yer aldığı konutlarda içinde basketbol ve çocuk oyun sahası dahil 6 bin 500 metrekareli yeşil alan yer alıyor.

“Kazanan Harmandere, kazanan Pendik olacak”

AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin ve MHP İlçe Başkanı Yalçın Çolak’ın da katıldığı törende konuşan AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, Pendik’in hizmet belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediğini ifade ederek “Maltepe’de oturuyorum. Pendik’te neden yaşamıyorum demiyor değilim. Yeni konutlarınız hayırlı olsun.” dedi. AK Parti Milletvekili Erol Kaya da yaptığı konuşmada belediye hizmetlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Kazanan Harmandere, kazanan Pendik olacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Pendik Belediyesine teşekkür ederek “AK Parti’nin bir kere daha vatandaşların taleplerinin parti politikasına dönüşerek nasıl uygulandığını görüyoruz. Burada en güzel eserlerinden birine şahit oluyoruz.” dedi.

Binali Yıldırım: “Ne varsa Pendik’te var”

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da İstanbul’u bekleyen deprem tehlikesine değinerekyeni konutların önemini vurguladı ve Belediye Başkanı Ahmet Cin’in çalışmalarına değinerek “Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz, hazırlıklı olmalıyız. Dayanıksız yapılar öldürüyor, deprem değil. Bunları biz İzmir’de, Elazığ’da gördük. Bu yeni konutların, bu dönüşümü Allah, hayırlı uğurlu etsin. Gerçekten de Ne varsa Pendik’te var. Ahmet Bey’in yaptığı işler bunu gösteriyor.” dedi.

PENDİK HEZARFEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZİYARET

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Pendik mahallesinde bulunan  Pendik Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz okul yöneticileri ve öğretmenleri ile görüşerek okul hakkında bilgi aldı.

PENDİKSPOR FORMASI ALTINDA SONSUZ BAŞARILAR

Pendikspor kulübünden yapılan açıklamada; “Kulübümüz devre arası transferleri kapsamında geçtiğimiz sezon Manisa FK takımı ile şampiyonluk yaşamış ve PTT 1.Liginde 13 maça çıkmış 28 yaşında ki başarılı kanat forvet Sertaç Çam ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Sertaç’a ailemize hoşgeldin diyor ve Pendikspor forması altında sonsuz başarılar diliyoruz.” denildi.

Kulüp Başkanı Mustafa Şahinyılmaz yaptığı açıklamada, ” Serdaç başarılı ve kendisini ispatlamış bir golcü. Pendiksporumuza önemli katkı sağlayacaktır. Yuvamıza hoşgeldin diyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

MERKEZ BANKASI 2022 PARA VE KUR POLİTİKASI METNİNİ YAYINLADI:

Son Dakika: Merkez Bankası 2022 para ve kur politikası metnini yayınladı: Orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),2022 Yılı Para ve Kur Politikasının Temel Çerçevesi’ni paylaştı. Para Politikası Kurulu (PPK),2022 yılında, önceden açıklanan bir takvim çerçevesinde yılda 12 toplantı yapacak. İlk toplantı 20 Ocak 2022 tarihinde yapılacak.

ORTA VADELİ ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 5

TCMB 2022 yılına ilişkin para ve kur politikasındaki temel çerçevesinde yüzde 5’lik enflasyon hedefine vurgu yapıldı. Metinde, “Hükümetle birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunmuştur. Para politikası, enflasyonu bu hedefe kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Buna paralel olarak metinde 2022 yılında, enflasyon hedeflemesi rejiminin fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde oluşmasını sağlayacak şekilde uygulanmasına devam edileceği ifade edildi. Çerçevede temel politika aracının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı olduğu belirtildi.

REZERV OPSİYON MEKANİZMASI SONLANDIRILACA

KMetinde TCMB’nin zorunlu karşılıkları fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda destekleyici bir araç olarak kullanacağı belirtildi. Bu çerçevede, 2022 yılında rezerv opsiyon mekanizmasının tamamen sonlandırılacağı, yabancı para yükümlülüklerin maliyetleri artırılırken, Türk lirası mevduat gelişimini destekleyecek mekanizmaların önceliklendirileceği ifade edildi.

FİNANSAL İSTİKRAR VURGUSU

TCMB, fiyat istikrarı açısından destekleyici bir unsur olan finansal istikrarı da gözetmeye devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda, TCMB 2022 yılında, parasal aktarım mekanizmasının sağlıklı işleyişini sağlamak ve makro finansal istikrara ilişkin riskleri sınırlamak amacıyla, elindeki politika araçlarını en etkin şekilde kullanacağını açıkladı. Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek ve döviz kurları, serbest piyasa koşullarında, arz ve talep dengesine göre oluşacaktır.

SWAP MİKTARI KADEMELİ ŞEKİLDE AZALTILACAK

Metinde mevcut TL likidite yönetiminin temel bileşenleri olan açık piyasa işlemleri (APİ) ve swap işlemlerinin büyüklüğü, toplam fonlamadaki payları, imkân bazında dağılımı ve teminatlandırma yapısının 2022 yılı TL likidite yönetimi kapsamında gözden geçirileceği belirtildi. Buna göre APİ fonlamasının teminat yapısında Türk lirası cinsi varlıkların payı artırılacak, swap miktarı kademeli şekilde azaltılacak. Metinde 2022 yılında diğer merkez bankaları ile swap anlaşmalarının imzalanmasına yönelik görüşmelere devam edileceği de vurgulandı.

REZERVLER GÜÇLENDİRİLECEK

Para politikasının etkinliği ve finansal istikrar açısından TCMB Döviz rezervlerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtilirken 2022 yılında da TCMB’nin piyasa koşullarının uygun olması durumunda rezervlerini artırmaya devam edeceği ifade edildi.

ŞİİR DİNLETİSİ – METİN YAZICI

29 Aralık Çarşamba günü Metin Yazıcı tarafından düzenlenen şiir dinletisi 19:00’da tüm şiir sevenleri ile bir araya gelecek

EBUBEKİR SİFİL – RİYAZÜ’S SALİHİN DERSLERİ

Riyazül Salihin Dersleri, Ebubekir Sifli tarafından  29 Aralık Çarşamba günü saat 20:00′ de Uluçınar Vakfı’nda izleyenleriyle…

Ücrete tabii tutulmadan tüm izleyenlere sunulacaktır

PENDİK İLÇESİ (29 ARALIK) VEFAT EDENLER�

Adı Soyadı NURETTİN BOZDOĞAN

Mahalle YENİŞEHİR MAH.

Ölüm Tarihi 29 Aralık 2021

Defin Tarihi 29 Aralık 2021

Açıklama KARTAL SAFA CAMİİ -İKİNDİ (OSMANGAZİ)

Defin Yeri OSMANGAZI

Doğum Yeri TALAS

 

Adı Soyadı SAİM KARAKUŞ

Mahalle KURTKÖY MAH.

Ölüm Tarihi29 Aralık 2021

Defin Tarihi29 Aralık 2021

Açıklama ŞEYHLİ PİRSULTAN ABDAL CEMEVİ -ÖĞLE (OSMANGAZİ MEZ)

Defin Yeri OSMANGAZI

Doğum Yeri KADİRLİ

—————————————————–

Adı Soyadı TÜRKAN DEMİR

Mahalle İSTANBUL İLÇELERİ

Ölüm Tarihi 29 Aralık 2021

Defin Tarihi29 Aralık 2021

Açıklama BAHÇELİEVLER MUHAMMEDİYE CAMİİ – ÖĞLE (AYDINLI MEZ)

Defin Yeri AYDINLI

Doğum Yeri BURSA

—————————————————–

Adı Soyadı MERYEM TAVACI

Mahalle ORTA MAH.

Ölüm Tarihi29 Aralık 2021

Defin Tarihi29 Aralık 2021

Açıklama PENDİK ÇARŞI MERKEZ CAMİİ – İKİNDİ (YENİ ŞEYHLİ MEZ)

Defin Yeri YENİ ŞEYHLI

Doğum Yeri RADINYE

—————————————————–

Adı Soyadı HATİCE YILDIRAN

Mahalle İSTANBUL İLÇELERİ

Ölüm Tarihi 29 Aralık 2021

Defin Tarihi 29 Aralık 2021

Açıklama ÇINARDERE YAYLA CAMİİ – ÖĞLE (OSMANGAZİ MEZ)

Defin Yeri OSMANGAZI

Doğum Yeri TAŞKÖPRÜ

—————————————————–

Adı Soyadı HÜSEYİN GEMALMAZ

Mahalle ESENLER MAH.

Ölüm Tarihi 29 Aralık 2021

Defin Tarihi 29 Aralık 2021

Açıklama İL DIŞI – SİNOP

Defin Yeri SİNOP

İŞTE O ÖNEMLİ FİLOZOF�

Platon Antik Çağ Yunan felsefesindeki filozoflardandır ve Sokrates’in öğrencisi olarak bilinir. Kendisi de Aristoteles’in hocalığını yapmıştır. Eflatun olarak da bilinen Platon batı dünyasının düşünce tarzını oluşturan ilk filozof kabul edilir. Batıdaki ilk yüksek öğrenim kurumu olan Atina Akademisini kurmuştur. Materyalist görüşleri tüm dünyayı etkilemiştir. Eserlerini diyaloglar şeklinde kalem almıştır ve çoğunlukla Sokrates’in ağzından fikirlerini dile getirmiştir.

Eserlerini düşünsel ürünlerle süslemiş ve ustaca bir şiirsel anlatım kullanmıştır. İlkçağ felsefesinin dönüm noktası olarak görülen filozof İslam düşünce dünyasında da Yeni Eflatunculuk akımını başlatmıştır.

Platon’un Hayatı

MÖ 427 yılında doğmuş olan Platon Atina’ lı bir ailenin çocuğudur. Çocukluğu genel olarak aristokratik bir çevre içinde şekillenmiştir. Edebiyata, sanata ve felsefeye yakın olmuştur. Gençliğinin büyük bir kısmı Pelaponnes Savaşlarına denk gelmiştir.

Savaşla erken yaşta tanışması ve demokrasini yönetimi hakkındaki fikirleri onu siyasal hayattan uzak tutmuştur. Devlet yönetimine eleştiriler yaptığı zamanlar olmuştur. Atina’nın düşünce dünyasını etkileyen hocası Sokrates devlet tarafından suçlu bulunup idam edilmiştir.

Platon’un eseri olan Sokrates’in Savunması onun ağzından yaptığı konuşmayı aktarır. Mısır, İtalya gibi birçok bölgeyi gezip kendini geliştirmiştir. Atina’da kurduğu Akademi’de birçok felsefi konu ve bilimsel tartışma yapmıştır. Kendisi de Aristotales’ e okulda hocalık yapmıştır. Aralarında üretken bir diyalog gelişmiştir. Akademi’deki etkinliğini MÖ 348 civarındaki ölümüne kadar sürdürdü.

Platon’un Düşünceleri

Platon’un fikirleri beş önemli kuram içerisinde toplanabilir. Bunlar bilgi, idealar, evren doğum, ruhun ölümsüzlüğü ve devlettir. Platon ve hocası Sokrates’e göre hayatını yetkin yaşamak ve mutlu olmak felsefenin temeldeki amacıdır. Yetkin bir hayat sürmek için ahlaklı olmak gereklidir.

Hem Platon hem de Sokrates gerçek bir ahlakçı olarak yaşamlarını sürdürmüştür. Her ikisi de kuramlarında ve düşüncelerinde etik değerleri irdelemişlerdir. Platon için erdemli olmanın temelinde bilgi vardır ve onun özü idealar kavramıdır.

Erdemin gerekçesi evrendoğum, güvencesi ölümsüzlük ve hayattaki sığınağı ise devlet kavramı olmalıdır. Ünlü idealar Kuramı onun bilgi anlayışından ortaya çıkmıştır. Bu kuramın içinde hem mantık hem de metafizik vardır.

Platon’un İdealar Kuramı

Filozofoun en önemli kurmalarından biri olan İdealar kuramında idealar dünyası ve duyular dünyası şeklinde iki ayrı varlık dünyası olduğunu söyler. Zihnimizin algıladığı evrenin gerçek bilgiye ulaşabileceğini öne sürer. Duyularımız yoluyla algıladığımız evrendeki varlıkların görünüşü ve aslında bu görünüşün ardında olan gerçeklik ve doğruluk önemlidir.

Algılayabildiğimiz gerçeklik ismi verilen bu durum bizim idealar ve duyular arasındaki ilişkimizi temsil eder. İdealar belli bir zaman ya da mekanla bağlantılı değildir. İdealar evreni düzenli bir kozmostur. İdealar sisteminin tepe noktasında varlık ideası bulunur.

Varlık sabit şekilde kabul edilir. Platon bu kuramını mağara metaforu ile anlatır. Bir mağaranın içinde sırtları girişe dönük şekilde olan kişiler düşünelim. Bu kişiler güneşi hiç görmezler ama kendi gölgelerini görürler. Bu kişiler gölgeleri ve ışığı gerçek olarak algılar. Oysa gerçek olan güneş ve kendisidir.

BEN SANA MECBURUM�

Ben sana mecburum bilemezsin

Adını mıh gibi aklımda tutuyorum

Büyüdükçe büyüyor gözlerin

Ben sana mecburum bilemezsin

İçimi seninle ısıtıyorum.

Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor

Bu şehir o eski İstanbul mudur

Karanlıkta bulutlar parçalanıyor

Sokak lambaları birden yanıyor

Kaldırımlarda yağmur kokusu

Ben sana mecburum sen yoksun.

Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur

İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur

Tutsak ustura ağzında yaşamaktan

Kimi zaman ellerini kırar tutkusu

Bir kaç hayat çıkarır yaşamasından

Hangi

kapıyı çalsa kimi zaman

Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu

Fatih’te yoksul bir gramofon çalıyor

Eski zamanlardan bir cuma çalıyor

Durup köşe başında deliksiz dinlesem

Sana kullanılmamış bir gök getirsem

Haftalar ellerimde ufalanıyor

Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem

Ben sana mecburum sen yoksun.

Belki haziran da mavi benekli çocuksun

Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor

Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden

Belki Yeşilköy’de uçağa biniyorsun

Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor

Belki körsün kırılmışsın telaş içindesin

Kötü rüzgar saçlarını götürüyor

Ne vakit bir yaşamak düşünsem

Bu kurtlar sofrasında belki zor

Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden

Ne vakit bir yaşamak düşünsem

Sus deyip adınla başlıyorum

İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin

Hayır başka türlü olmayacak

Ben sana mecburum bilemezsin.

ATİLLA İLHAN

VİCTOR HUGO DİYOR Kİ;

Filozof Sözleri: Ünlü Filozofların Umut, Aşk, Hayat Ve Başarı Üzerine Sözleri

İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır.

KİRA VE KOMİSYON BEDELİ ÖDEMEDEN TAMAMEN ÜCRETSİZ!

www.pegazone.com

El emeği ürünlerinizi Pegazone’da satışa sunabilirsiniz

Pegazone; sadece kurumsal işletmelere değil, bireysel satıcılara da olanak sağlıyor.

Aile bütçenize katkı sağlamak için el emeği ürünlerinizin satışını Pegazone’da kolaylıkla açacağınız bir mağaza ile gerçekleştirebilirsiniz.

KARTPOSTAL GÖRÜNÜMÜ İLE PENDİKGUİDE KARŞINIZDA!�

www.pendikfotograflari.com

‘Bugün Pendik Ne Var Ne Yok’ kategorisinin Pendikguide köşesinde, Pendik Emirli  ile karşılaşıyoruz.

İyi seyirler

PENDİK İLÇESİ HAVA DURUMU

PENDİK İLÇESİ NÖBETÇİ ECZANELER�

?

HAZIRLAYAN:

RABİA HATUN BAYRAM