GündemHaber Girişi : 25 Şubat 2023 12:04

Bursa Büyükşehir ekipleri, Hatay’da uçkunla mücadeleye başladı

Bursa Büyükşehir ekipleri, Hatay’da uçkunla mücadeleye başladı

Hatay’da ömrü olağana döndürmek için tüm üniteleriyle alanda aktif bir çalışma sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde uçkunla çaba çalışmalarına da başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden 400’ün üzerinde işçinin etkin olarak alanda yer aldığı çalışmalara Tarım Peyzaj A.Ş de 87 işçi, 26 araç ve ekipmanla takviye veriyor. Bilhassa yardımların dağıtımı noktasında değerli bir misyon üstenen Tarım Peyzaj A.Ş.’nin 18 çalışanı ise ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürütüyor. Antakya merkezinde 39 bölgede 384 seyyar tuvalet ve duşta her gün sistemli olarak dezenfeksiyon çalışması yapan takımlar, gündüz hava sıcaklarının artmasına bağlı olarak uçkunla gayret çalışmalarına da başladı.

Bursa’dan getirilen 2 adet Mist Blower ile deprem bölgesinde uçkunla uğraşa başlandı. Halk sıhhatini direkt etkileyen karasinek, sivrisinek ve haşere ile çaba konusunda da etkin rol alan Bursa takımı, uçkunla çaba çalışmalarıyla Hatay’da uçkun sıkıntısının önüne geçmeyi hedefliyor.

Hibya Haber Ajansı