GündemHaber Girişi : 05 Mart 2023 14:50

Bursa Büyükşehir, Okçuluk Salonu’nda çalışmaları hızlandırdı

Bursa Büyükşehir, Okçuluk Salonu’nda çalışmaları hızlandırdı

Bursa’yı sporda da marka kent haline getirmek emeliyle ‘branşlara özel’ tesislere ehemmiyet veren Büyükşehir Belediyesi’nin Atıcılar’da projelendirdiği Okçuluk Salonu’nda inşaat süratle ilerliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, futbol, atletizm, yüzme, tenis ve salon sporlarının yapıldığı tesisler ile Bursa’nın sporda kalbi olan Atıcılar’a artık de okçuluk salonu kazandırıyor. Atıcılar futbol alanlarının yanında inşaatı devam eden projede, 455 ve 115 metrekare olmak üzere iki adet kapalı okçuluk salonu yer alıyor. Toplam 835 metrekare kullanım alanı, kapalı ve açık okçuluk tesisleri, etraf düzenlemesi ve otoparkı ile Atıcılar, birebir vakitte Bursa’da okçuluğun kalbinin de attığı yer olacak. İnşaatın süratle devam ettiği projede, duvar iç tesisatları ve çelik çatı montajı sürüyor.

Bursa’nın ‘spor kenti’ hüviyeti kazanması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da takviyeleriyle kıymetli spor yatırımlarını hayata geçirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, “Bir taraftan amatör spor kulüplerimizi nakdi ve birebir yardımlarla desteklerken, başka taraftan fiziki kurallarını güzelleştiriyoruz. Yeniden belediyespor marifetiyle yaz ve kış spor okullarımızla kabiliyetleri çocuklarımızı ön plana çıkarıyoruz. Tüm bu çalışmalarla hamdolsun, olimpiyat dereceleri de gelmeye başladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri de okçuluk merkezimiz. Okçuluk cet sporumuz ancak tıpkı vakitte son yıllarda ilgi görmeye başladı Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz evladımızın Bursa kökenli olması da Bursa’daki çocuklarımızı bu manada önemli teşvik etti. İnşallah mayıs, haziran üzere tamamlayacağız. Bursa’mıza okçuluk topluluğumuza güzel olsun” dedi.

Hibya Haber Ajansı