GündemHaber Girişi : 02 Mart 2023 12:50

Bursa Evde Hasta Bakım Merkezi ekipleri, çalışmaya devam ediyor

Bursa Evde Hasta Bakım Merkezi ekipleri, çalışmaya devam ediyor

Antakya’da bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Meskende Hasta Bakım Merkezi grupları, sarsıntıda ayağından yaralanan bir vatandaşın tedavisini gerçekleştirdi.

Hatay’da Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtımı, süreksiz ömür alanlarının oluşturulması ve seyyar tuvaletlerin kurulması vazifelerini üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi bir yandan da afetzedelerin gereksinimlerini gidermeye devam ediyor.  Yaşanan sarsıntılarda konutu ağır hasar gören ve konuttan çıkarken ayağından yaralanan 59 yaşındaki kalp hastası Vahide Tekin’in yakınları, ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ulaşıp’ sıhhat hizmetleri için dayanak istedi.  Antakya’da bulunan Büyükşehir Konutta Hasta Bakım Merkezi grupları, ilçe merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki Avsuyu Mahallesi’ne yanlışsız harekete geçti. Burada kız kardeşinin konutunun bahçesinde kurdukları çadırda yaşayan Vahide Tekin’e ulaşan takımlar, gerekli müdahaleyi yaptı.

Merkezden uzakta oldukları için tedavisini gerçekleştiremediğini söyleyen Vahide Tekin “Deprem anında evden çıkarken, cam kırıklarına bastım. Ayağımda büyük kesikler oluşmuştu. Evimiz çok büyük hasar gördüğü için Avsuyu’na, kız kardeşimin yanına geldim. Burada da sadece bir kez ayağımı pansuman yaptırabildim, o da ilk gündü. Sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri geldi” dedi.

Ekipler, yaptıkları tedavinin akabinde, Vahide Tekin’in muhtaçlık duyduğu ilaçları da teslim ederek merkeze döndü.





Hibya Haber Ajansı