GündemHaber Girişi : 16 Nisan 2023 11:34

Bursa Tarihi Abdal Meydanı’nda Togg’lu sahur

Bursa Tarihi Abdal Meydanı’nda Togg’lu sahur

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, her Ramazan ayında toplumsal medya üzerinden yaptığı gençlerle sürpriz iftar ve sahur buluşmalarına seçim bölgesi Bursa’da devam ediyor.

Bakan Varank, Bursa’daki toplumsal medya hesabından “Gençler; Bu gece Abdal’da Bursa tahanlısı ve simit ile toplu değil Togg’lu sahur yapmaya var mısınız?” sorusunu yöneltti. Akabinde da çayları Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’ın ısmarlayacağını söz etti. Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Aktaş da “Sahurda çaylar benden. Yeri geçen yıldan biliyorsunuz. Hepinizi bekliyorum gençler.” bildirisini paylaştı.

Bu paylaşımların akabinde Bakan Varank, Gemlik rengi Togg T10X ile geldiği Tarihi Abdal Meydanında Bursalı gençlerle sahur yaptı. Meydanda ağır ilgiyle karşılanan Bakan Varank, Abdal Simit Fırını’na girerek gençlere Bursa Tahanlısı, simit ve börek ikram etti.





“Gençler yol arkadaşımız”

Bakan Varank, gençlerle birlikte tahinli pide, simit ve börekten oluşan menü ile sahur yaptı. Togg’un Gemlik’te üretildiğini hatırlatan Varank, “Togg üzere kaç markaları bu kentten çıkarmak için çalışacağız. Biz bir hayli birlikte hayli üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmaz biz buna inanıyoruz. Bizim bu uğraşımızda en kıymetli yol arkadaşlarımız, genç kardeşlerimiz.” dedi.

“Gençler bizi yolda bırakmadı”

Varank, Togg’da çalışan yüzlerce genç olduğunu kaydederek “İşte biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimize inanıyoruz onlar da bizi hiçbir vakit yolda bırakmıyorlar. Türkiye’nin arabasını üretmeyi başardık, genç kardeşlerimizin sayesinde.” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Aktaş da toplumsal medya üzerinden buluşmanın gerçekleştiğini belirterek katılanlara teşekkür etti. Bakan Varank’ın Togg ile sahura geldiğini söz eden Aktaş, “Gördüğünüz araç Türkiye’nin 60 yıllık beklentisi. Sayın bakanımız Bursa’ya hiç uzak değil. Bu aracın çıkması için ben şahidim tekraren gece toplantılara geldi. Sabahın köründe geldi. Kâfi ki bu araç çıksın diye.” sözlerini kullandı.

16 bin yadigar hatıra bilet

Sahurda Bakan Varank’a Bursaspor Lideri Ömer Faruk Banaz tarafından forma armağan edildi. Banaz, “Yadigar Bilet” kampanyasından bahsetti. Bakan Varank, 16 bin tane yadigar bilet alacağını söyledi.

Bursalı Togg

Bakan Varank, kendisine ikram edilen Bursaspor’un taraftar kümesi Teksas’ın atkısını 16 BRS 99 plakalı Togg makam aracınının ön konsoluna serdi. Bursaspor amblemli araç kokusunun da olması dikkatlerden kaçmadı.


Hibya Haber Ajansı