GündemHaber Girişi : 09 Mart 2023 14:40

Bursa’da toplum ulaşımda ‘temassız’ dönem

Bursa’da toplum ulaşımda ‘temassız’ dönem

Metroda bekleme müddetlerinin kısaltılması, toplu taşıma araçlarının modernize edilmesi üzere yatırımlarla toplu ulaşımı teşvik eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, metro ve validatör bulunan otobüslerde kredi kartı ile ödeme periyodunu başlattı.

Temassız ödeme özelliği olan Visa ve MasterCard kredi kartları ile NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarla yapılacak ödemelerde, banka tarafından yürürlükteki komite bedeli alınacak. Tam tarifenin uygulanacağı kredi kartı ödemelerinde ulaşım fiyatının her 5 TL’ye kadar olan kısmı için 1 TL, 5 TL ile 10 TL ortasında olan kısmı için 2 TL ve 10 TL ile 15 TL ortasındaki ulaşım fiyatına karşılık da 3 TL komite fiyatı alınacak.

Uygulama bilhassa Bursakart’ı olmayan ve kent dışından günü birlik kente gelip, toplu taşıma kullanmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Boş Bursakart bedelinin 35 TL, tek biniş kısa çizgi biletinin 18 TL ve tek biniş uzun çizgi biletinin 30 TL olduğu düşünüldüğünde, kredi kartı ile ödeme yapıldığında 8,50 TL olan Bursaray tam biniş fiyatı banka kurulu ile birlikte 10.5 TL’ye gelmiş olacak.

Hibya Haber Ajansı