GündemHaber Girişi : 12 Nisan 2023 20:20

Bursa’da ‘Yaren Projesi’ hayata geçiriliyor

Bursa’da ‘Yaren Projesi’ hayata geçiriliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, devreye aldığı ‘Yaren Projesi’ ile konutlarında daima yatağa bağımlı olan yakınlarına bakmak zorunda olan vatandaşlara hizmet vermeye de başlıyor.

Bursa’da ikamet edip sosyo-ekonomik mahrumluk içinde olan, korunmaya ve bakıma muhtaç 60 yaş ve üzerindeki bireylere Huzurevi’nde her türlü hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi artık de yaşlı, engelli ve tam yatağa bağımlı vatandaşlara yatılı bakım hizmetinin dışında konutta bakım hizmeti vermeye de başlıyor. Yaşlı Engelli Takviye Hizmetleri Projesi’nde (YAREN) en büyük gaye, konutta bakım gereksinimi duyan bireylere gerekli her türlü takviyesi sağlayarak ailelerinin kendilerine vakit ayırabilecekleri esnek vakit dilimleri oluşturmak ve hayatlarını biraz olsun kolaylaştırmak. Bu nedenle projesinin amaç kitlesini daima meskende bakım hizmetine muhtaçlık duyan bireyler ve aileleri oluşturuyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, huzurevinde düzenlediği basın toplantısında Yaren Projesini kamuoyuna tanıttı. Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Muhammer Doğan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Lider Aktaş, “Dünyada 60 yaş ve üzerindeki insanların sayısı süratle artmakta ve artamaya devam edeceği öngörülüyor. Ülkemizde yaşlı nüfusun toplumdaki oranı 2021 yılı bilgilerine nazaran yaklaşık yüzde 4,66 iken 2030'larda bu oranın yüzde 6 olması bekleniyor. Yaşlılık; çocukluk, gençlik, erişkinlik üzere hayatın doğal evrelerinden biridir. Büyükşehir Belediyesi olarak toplumsal hizmet uygulamalarında çocuk, genç, yaşlı, engelli tüm kişi ve kümelere yönelik yeni hizmet modellerini hayata geçirmek için canla başla çalışıyoruz. Bu projemizde de 0224 716 31 00 no’lu telefon üzerinden yapılan müracaatlar sonrasında, sıhhat işçimiz konut ziyareti yaparak ailenin kısa müddetli bakım dayanağına uygun olup olmadığını belirleyerek, randevu oluşturup, gerekli planlamayı yapacak. Birinci planlamada ikişer kişilik bakım çalışanından oluşan üç araçla Yaren Dayanak Takımı olarak ailelerimizin adreslerinde bakım takviye hizmeti vereceğiz. Hizmetler, belirlenen takvime nazaran 09.00-12.00 ve 13.00-16.00 saatlerinde ayda bir kez dört saat olarak planlandı.” dedi.

Hibya Haber Ajansı