GündemHaber Girişi : 03 Mart 2023 16:20

Büyükşehir’in veteriner ekibi, Antakya’da faaliyetlerini sürdürüyor

Büyükşehir’in veteriner ekibi, Antakya’da faaliyetlerini sürdürüyor

Malzeme ve ekipman yüklü taşınabilir tedavi aracıyla çalışmalarını yürüten Büyükşehir takımı günde ortalama 300 hayvanı muayene ederken 20 evcil kediyi ise çipli hayvan sisteminden sahiplerine kavuşturdu. Almanya’dan gelen veteriner doktorlarla de ortak çalışma yürüten Büyükşehir takımı depremzede hayvanların barınma ve yiyecek gereksinimlerini karşılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi enkazdan kurtarılan hayvanlar için 3 kişilik profesyonel bir grubu deprem bölgesinde görevlendirdi. Antakya’da çalışmalarına başlayan grup günde ortalama 300 hayvana tıbbi müdahalede bulunuyor.

İhbarlar üzerine harekete geçen takım topladıkları hayvanların denetimini ve genel muayenesini gerçekleştirdikten sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya’da bulunan Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaştırıyor.





Toplanan ve vatandaşlar tarafından merkeze getirilen can dostlarının çiplerinin olup olmadığı denetim ediliyor, çipli hayvanların sahiplerine ulaşılıp teslim ediliyor. Büyükşehir takımı şu ana kadar 20 kediyi çip sistemi üzerinden sahiplerine kavuşturdu.

Hibya Haber Ajansı