GündemHaber Girişi : 15 Mart 2023 13:30

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Avrupa şampiyonluğuna adım adım

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Avrupa şampiyonluğuna adım adım

Avrupa’da bayan basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da şampiyonluk hedefleyen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynadığı maçta 5 binin üzerinde taraftarının dayanağıyla güçlü rakibini mağlup etmeyi başardı.

Turuncu-lacivertli kadro serinin birinci maçını kazanarak, Fransa’da oynanacak ikinci maç öncesinde avantaj yakaladı. Mersin temsilcisi Fransa’da kazanması halinde dörtlü finale çıkacak, yenilgisinde ise çeşidi Mersin’deki üçüncü maça taşıyacak.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Kumandanı Tuğamiral Fuat Gedik ile Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök de maçı binlerce Mersinli ile birlikte izledi. Mersin Egzersiz Yurdu taraftar topluluğu Kırmızı Şeytanlar da salonda maç boyunca kentin kadrosuna tezahüratlarıyla dayanak verdi.

“Yolun sonu şampiyonluk olsun”





İlk dönem itibariyle rakibine karşı büyük üstünlük kuran ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, maçı 84-56 kazandı. Maç sonunda açıklama yapan Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Mersin halkı takımına sahip çıktı. Avrupa kupasını kentimize getirmek istiyoruz ve bunu hep birlikte başarabiliriz. Kentimiz ve ülkemiz için tarihi bir başarı olacak. Binlerce Mersinli bugün tek yürek oldu. Hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum, takımımızı tebrik ediyorum. Yolun sonu şampiyonluk olsun.” sözlerini kullandı.

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi,Euroleague Women çeyrek final birinci maçında Fransa temsilcisi Tango Bourges Basket’i 84-56’lık skorla mağlup etti. Taraftarının büyük takviyesiyle maçı kazanan Mersin takımı üç maç üzerinden oynanacak seride avantaj yakaladı.

Avrupa’da bayan basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da şampiyonluk hedefleyen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynadığı maçta 5 binin üzerinde taraftarının dayanağıyla güçlü rakibini mağlup etmeyi başardı. Turuncu-lacivertli ekip serinin birinci maçını kazanarak, Fransa’da oynanacak ikinci maç öncesinde avantaj yakaladı. Mersin temsilcisi Fransa’da kazanması halinde dörtlü finale çıkacak, yenilgisinde ise çeşidi Mersin’deki üçüncü maça taşıyacak.

“Yolun sonu şampiyonluk olsun”

İlk dönem itibariyle rakibine karşı büyük üstünlük kuran ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi,maçı 84-56 kazandı. Maç sonunda açıklama yapan Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Mersin halkı takımına sahip çıktı. Avrupa kupasını kentimize getirmek istiyoruz ve bunu hep birlikte başarabiliriz. Kentimiz ve ülkemiz için tarihi bir başarı olacak. Binlerce Mersinli bugün tek yürek oldu. Hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum, takımımızı tebrik ediyorum. Yolun sonu şampiyonluk olsun.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı