GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:06

Çelik: “Emniyet güçlerimiz saldırganı hızlı bir şekilde yakaladı”

Çelik: “Emniyet güçlerimiz saldırganı hızlı bir şekilde yakaladı”

Çelik’in Çukurova'da yaptığı açıklamasından kimi satır başları şöyle:

“Şahsın hareketinin kendisinin ‘Şu partiye aitim o yüzden şu motivasyonla yapıyorum’ demesinin bir ehemmiyeti yok. Temel olan ‘Televizyonda izliyordum. AK Parti’nin birtakım telaffuzları sebebiyle bu hareketi gerçekleştirmek istedim’ halinde bir yaklaşımı var. Bunu temel olarak epeydir söylüyoruz. Cumhurbaşkanımıza, partimize karşı kullanılan nefret lisanının, siyasetinin muhakkak yerleri tahrik etmek emeline matuf olduğunu tabir ediyoruz. Başka siyasi partilere yapılan ataklara, sivil siyasetin her türlü saldırgan, tacizden korunması gerektiği çerçevesinde karşı durmuştuk. Kuşkusuz AK Parti takımları daima olarak meydanlarda, alanlarda vatandaşlarımızla birlikte olan takımlar. Seçim çalışmalarına odaklanmışken bu tip tacizler, provokasyonlar, hücumlar AK Parti teşkilatları üzerinde zerre kadar geri çekilme ya da sakınma üzere bir his yaratmaz. Her ne akın olursa olsun, nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin, hangi provokasyon olursa olsun hiçbir halde geri adım atmadan sandığa gerçek giderken bütün provokasyonlarla uğraş ederek daima birlikte seçim çalışmalarını yürüteceğiz.

Demokrasimiz güçlüdür. Sandık siyaseti Türkiye’de son derece güçlüdür. AK Parti, 20 yıldır sandık yoluyla uğraşını veren çok güçlü bir parti. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın bu gayreti güçlü bir formda sürecek.

Emniyet güçlerimiz saldırganı süratli bir halde yakaladı. Sorgusu da yapılıyor. Birinci ortaya çıkan çerçevede direkt AK Parti’yi gaye alarak bu hareketi gerçekleştirdiğini söz ediyor. Gördüğünüz üzere teşkilatlarımız her zamanki üzere sokakta. Seçime giderken bu cins provokasyonlar olacağını bilen bir takımız. Geçmiş yıllardan beri bunun gayretini verdik. O sebeple saldırganı süratli bir biçimde yakalayan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz.





Terör örgütlerine söylenmeyen kelamların, Cumhurbaşkanımıza, partimize, Cumhur İttifakımıza karşı kullanmalarının başlı başına bir provokasyon olduğunu söz etmiştim. Umarım bundan sonra herkes daha dikkatli olur.”

Hibya Haber Ajansı