DünyaHaber Girişi : 26 Mart 2023 12:20

CHP’li Beko: “Satera işçisi yalnız değildir”

CHP’li Beko: “Satera işçisi yalnız değildir”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Satera Elektrik’te, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları için 18 personelin işten çıkarılmasına reaksiyon gösterdi.

Sendikalaştıkları için işten atılan Satera Elektrik personelleri, işten atılan personellerin işe geri alınması ve sendikal haklarının tanınması için Cengiz Holding önünde hareket yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, personellerin hareketine dayanak vererek, “Satera Elektronik şirketinin yapmış olduğu atağa karşı verilen bir savaşım değil aslına bakarsak Türkiye’deki bir hukuksuzluğa, sendikalaşmaya karşı meydana getirilen bir taarruza, hak, hukuk arayan personellere meydana getirilen bir atağa karşı verilen bir uğraşın boyutudur. Sendikal hak ve özgürlükler Anayasamızda tanımlanmıştır ve bir personel sendikalı olduğu için işten atılıyorsa bu muhakkak maddelere karşıttır. Ve toplumsal bir cinayettir. Biz, direnişteki arkadaşlarımızın işi, ekmeği, geleceği ve örgütlenme hakkı yanı sıra da iş başı yapmaları için TBMM’de sesi ve soluğu olacağız” ifadelerini kullandı.

“DİSK sendikacılık tarihinin yüz akıdır!”

Türkiye’nin örgütsüz bir yere gidemeyeceğini söyleyen Beko, demokratik topluma dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Türkiye’de sendikal uğraş hiçbir periyotta çok kolay olmamıştır lakin içinden geçtiğimiz süreç en zorlarından biridir. Örgütsüz toplum demokratik olamaz. Türkiye’nin demokrasisi de her geçen gün zayıflıyor.İşçilerin, işçilerin önüne haklarını kullanmasınlar diye her geçen gün yeni mahzurlar çıkarmayı misyon bilenlerin ülkemizi getirdiği tablo budur. Cengiz ve Kolin iştirakiyle kurulan, 100 emekçinin çalıştığı İstanbul’daki Satera Elektrik’te DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının iş yerinde çoğunluğu sağlayarak yetki almasının akabinde Satera Elektrik işvereni 18 emekçiyi işten çıkardı. DİSK bu ülkenin sendikacılık tarihinin yüz akı örgüttür. Patronlar, işverenler ve onların adamları bunu âlâ bilirler.”

“Çıkış yolu daha fazla demokrasi, daha fazla sendikalaşma”

Yaşanan bu baskılara karşı emekçilerin yanında olduğunu ve bu sorunun derhal çözülmesi için gerekli adımları attıklarını vurgulayan İzmir Milletvekili Kani Beko, “Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyabilecek olan anlayış CHP Programında sözünü bulan anlayıştır. Parti programımızda ‘CHP, tüm çalışanların kendi tercih ettikleri sendikalarında örgütlenmesini, sendikal hakların en geniş boyutu ile özgürce kullanılmasını demokratik toplumun gereği sayar. Çalışmak her insanın vazgeçilmez hakkıdır’ demektedir ve partimiz de bu unsurlara uyma konusunda azimlidir. Türkiye bu türlü gidemez. Çıkış yolu ise daha fazla demokrasi, daha fazla örgütlenme ve daha fazla sendikadır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı