GündemHaber Girişi : 01 Mart 2023 16:10

CHP’li Çetin: “Size verilecek en anlamlı helallik, sandıkta iktidarınızı devirmek olacaktır”

CHP’li Çetin: “Size verilecek en anlamlı helallik, sandıkta iktidarınızı devirmek olacaktır”

Çetin açıklamasında, “Basında çıkan haberlerde Kızılay, sarsıntının üçüncü günü Ahbap’a 46 milyon TL meblağında çadır satışı gerçekleştirmiş. Ayrıyeten elindeki stokları ve gönderilecek yardımları da cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiği ileri sürülmüştür.

Vatandaş can kaygısındayken, enkaz altında canlar varken, dondurucu soğukta dışarıda üşürken Kızılay’ın çadırları bedelsiz dağıtmak yerine satması asli vazifesinden uzaklaşan kurumun ticarethane haline geldiğini açıkça göstermektedir. Kuruluş maksadı, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye yahut hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sıhhatini korumak olan Kızılay’ın ayrıyeten elindeki stokları ve gönderilecek yardımları da cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiği ileri sürülmektedir. Ülkemizin en esaslı kurumlarından olan 155 yıl öne kurulan Kızılay, iktidar tarafından ticarethaneye çevrilmiştir. Türkiye Tek Yürek ismiyle düzenlenen bağış kampanyasında vatandaşlardan Kızılay’a para toplanırken, çocuklar kumbarasında biriktirdiği parayı, harçlıklarını bağışlarken, bu türlü bir afet vaktinde Kızılay’ın çadır satıyor olması kuruma olan itimadı bir kere daha derinden sarsmıştır.” ifadesini kullandı.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin şöyle devam etti:

“Depremzedeler çadır ve bir tas sıcak çorba beklerken, “Kızılay Nerede” diye sorarken, Halk yardım beklerken, Kızılay bırakın yardım etmeyi kar etme sıkıntısına düşmüş! Kızılay’ın kamu faydası değil kâr gayesi güden bir kuruluşa dönüştüğü tescillenirken ülkeyi şirket üzere yöneteceğiz diyenlerin bu bahiste aldıkları ara de insanların vicdan hissini ticaret konusu yapacak kadar ustalaştıkları bu olayla bir sefer daha ortaya çıkmış oldu! Kızılay nerede, neden çadır yok diye soranların ‘’Ülkeyi şirket gibi yöneteceğiz” diyenlerce





Vatan haini ilan edilmesi, hakarete uğraması, bu durumu protesto edenlerin gözaltına alınması, darp edilmesi bu gerçeğin tüm çıplaklığı ile açığa çıkmasından! Ülke büyük bir felaketi yaşarken Kızılay nerede diye soranlar, merak edenler artık şunu iyi biliyorlar Kızılay meğer satış ve pazarlama yapmakla meşgulmüş.

Kızılay’da ortaya çıkanlar; çürümüş bir sistemin bastırılamayan kokusudur. Kızılay başta olmak üzere tüm kurumlarda liyakat sahibi rant çarkının dişlisi olmayan vatansever takımların hükümran olduğu bir anlayışı hükümran kılmanın kaçınılmaz ve en acil muhtaçlığımız olduğu gerçeğini bir defa daha ortaya çıkarmıştır.

Ne cebindeki okul harçlığını o gün aç kalmayı göze alarak Kızılay zarfına koymaktan imtina etmeyen çocuklarımız ne çok acıyı yaşattığınız bir ülkenin vatandaşları olarak helallik melallik vermiyoruz. Size Helallik vermek daha fazla kitlesel vefatlar daha fazla baskı daha fazla yoksulluk daha fazla yolsuzluk demektir. Size verilecek en manalı helallik, sandıkta iktidarınızı devirmek olacaktır.”

Hibya Haber Ajansı