GündemHaber Girişi : 14 Mart 2023 14:04

CHP’li Çetin’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

CHP’li Çetin’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Çetin açıklamasında, “14 Mart Tıp Bayramı haftasında, içinde bulunduğumuz koşullarda bayram kutlama mesajları yayınlamak çok anlamsızlaştı. Toplum sağlığı için gecesini gündüzüne katan en zor, en olumsuz koşullarda hayatlarını hiçe sayarak, ailelerinden, çocuklarından fedakârlık edip gece gündüz hastanelerde mücadele veren ve pandemi koşullarında 213 hekim kardeşimizi kaybettiğimizi unutmadan, alkışlamanın yetmeyeceğini biliyoruz.” dedi.

Çetin şöyle devam etti:

“Kapı açık isteyen gitsin demek tabiplere yapılan en büyük hakarettir. Bu ülkenin Doktorları Çanakkale’de, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda tüm sınıf olarak şehit düştüler. Bu ülkenin Tabipleri İstanbul işgal altında iken Tıbbiyeli Hikmet önderliğinde bir şey yapmalı diyerek işgale başkaldırıp Kurtuluş Savaşına ilham oldular. Bu ülkenin Doktorları Bandırma Vapurunda ülkenin kurtuluşu için Samsun’a çıktılar. Bu ülkenin Doktorları Genç Cumhuriyet için sıtma, tifo, humma, verem savaşında canını ortaya koydular. Bu ülkenin Doktorları annesini, babasını, eşini, çocuğunu görmeden iki yıl pandemi ile savaştılar. CHP olarak karanlığa karşı önlüklerinin beyazına sahip çıkan doktorlarımızı yan yana durdukları her yerde; şiddete, değersizleştirmeye çalışanlara inat pahalarını bilerek, Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızı selamlıyor, haklı çabalarında sonuna kadar yanlarında olacağımızı bildiriyoruz.

14 Mart’ın, sıhhat çalışanlarının tüm mağduriyetlerinin giderildiği, şiddetten uzak, uygunluk, dostluk, dayanışma ve iş barışının hâkim olacağı yepisyeni bir devrin birinci günü olmasını diliyoruz.”





Hibya Haber Ajansı