GündemHaber Girişi : 17 Mart 2023 15:34

CHP’li Çetin’den “Çanakkale Zaferi” mesajı

CHP’li Çetin’den “Çanakkale Zaferi” mesajı

Çetin, bildirisinde şu sözlere yer verdi:

“Büyük bir zaferi gerçekleştiren milletin çocukları olmak, herkes için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır. Çanakkale Deniz Zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir gayretin sonucudur. Milletimiz, bu var olma çabasında topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce karşın, yılmadan ve fedakarca kazanma muvaffakiyetini göstermiştir.

Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş ulusumuz, şanlı liderinin rehberliğinde, aralanan bu kapıdan geçerek emperyalizme karşı bağımsız bir devlet kurmasını bilmiş ve bunu başarmıştır. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi, bugün, tıpkı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Demokratik, laik ve toplumsal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel unsur ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri ortasında hak ettiği pozisyona taşımak için çaba verirken, bizi millet yapan yüksek bedelleri canlı tutarak, ebediyen yüceltmeliyiz.

18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale geçilmez‘ diye yazılan bu muvaffakiyet, ‘ulus‘ olma şuurunun de tohumlarını atmıştır. Tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusal uğraşta hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz ve sözlerimi Ulu Atatürk‘ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ tamamlıyorum.”





Hibya Haber Ajansı