GündemHaber Girişi : 08 Mart 2023 13:24

ÇHSDK Üyesi Wei Xin: “Hükümet herkes için okumayı teşvik etmek dahil pek çok iş başardı”

ÇHSDK Üyesi Wei Xin: “Hükümet herkes için okumayı teşvik etmek dahil pek çok iş başardı”

Çin Halk Siyasi İstişare Konferansı 14. Ulusal Komitesi Üyesi, Shandong Gençlik Federasyonu Lider Yardımcısı Wei Xin, şu sözleri kullandı:

“Bu hükümet raporu, bilhassa ulusal okumanın derinlemesine teşvikinden bahseder. Shandong Eyaletinde ‘Topyekün kitap okuma elçisi’ olarak, 2014’ten bu yana ‘Topyekün kitap okuma’nın hükümetin çalışma raporuna art geriye on defa dahil edildiğini gördüm. Başlangıçta topyekün kitap okumayı savunmaktan güçlü bir biçimde teşvik etmeye kadar, son iki yılda topyekün kitap okumayı daha fazla teşvik ettiği tanımlandı.

Bence hükümet, herkes için okumayı derinlemesine teşvik etmeye kadar pek çok iş yaptı. Toplantıya gelmeden evvel Beijing kitap siparişi toplantısını yakaladım ve akabinde kitap siparişi toplantısında yeni kitabım da yayımlandı. İki yıl ve üç uzatmadan sonra kitap siparişi toplantısının bilhassa tanınan olduğunu gördüm. Kişi sayısı eskisi üzere olmalı. İki yahut üç sefer, tüm kitabın satış hacmi evvelkileri aştı.

Bu, varlıklı cümbüş biçimlerine karşın, herkesin hala yüksek bir okuma şevki ve güçlü bir istek ve dileği olduğunu gösteriyor. Bu, devletin yönlendirmesiyle yapılan tanıtım çalışmalarından ayrılamaz. Devlet daireleri yahut toplumsal güçler, gençlere çok taraflı bir halde ders dışı okuma rehberliği için bir platform sağlamak için birlikte çalışmalıdırlar.”





Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı