Çıkmayan Faldan Ümit Kesilmez

Fala inanır mısınız?..

Ben fala çok inanırım..

Sabah gazeteyi elime alınca ilk önce falımı okurum, o gün başıma neler geleceğini bilmeden sokağa çıkmam..

O gün başıma neler gelecek?.Başıma gelenler,başımda kalacak mı?.Kapıda yeni bir aşk var mı?.Varsa,gidip kapıyı açayım mı?.

Mesela falımda,”Bugün sevdiklerinizle aranızda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz,alttan alın.” diyorsa,alttan alırım.Üstten alın diyorsa,üstten alırım,yanlardan alın diyorsa,yanlardan alırım.

Fallar zaten dört ana konudan oluşur.İş hayatı,aşk hayatı,aile ve arkadaşlar..

Çünkü sağlıklı bir toplum,iş hayatı,aşk hayatı,ailesi ve arkadaşları olan insanlardan oluşur.Bunlar yoksa veya bir tanesi eksikse,siz sağlıklı bir toplum değilsinizdir,hiç boşuna zorlamayın..

Geçen gün falımda,”Çok sevdiğiniz eski bir arkadaşınız bugün sizi ziyarete gelecek.” yazıyordu.Nasıl sevindim anlatamam.

Anlatırım da,gerek yok..

O gün bir sürü işim vardı,hepsini iptal ettim,oturdum evde,”O gün beni ziyarete gelecek çok sevdiğim eski bir arkadaşımı beklemeye başladım.

Çünkü fala çok inanıyorum.

Aslında falım hiç çıkmıyor ama çıkmayan faldan ümit kesilmez.

Falım çıkacak belki ama ben falımın çıkacağı yerde değilimdir..

Eğer falında “Sevdiğiniz bir arkadaşınız bugün sizi ziyarete gelecek” yazıyorsa,otur evde,bekle!.Ne işin var dışarıda?..

Evde değilsen arkadaşın niye gelsin?..

Senin evde olmadığını nereden biliyor diyemezsin.Belki de falı yazan arkadaş söylemiştir,”Evde değil,gitme boşuna.” diye..

Bu sefer önlemimi aldım,oturdum evde,beni ziyarete gelecek çok sevdiğim eski bir arkadaşımı beklemeye başladım.

Üç saat oldu gelen yok..Dört saat oldu yok..Beş saat oldu yok..Madem geleceği görüyor bu falı yazan arkadaş,arkadaşımın o gün geleceğini biliyor da,saatini bilmiyor mu?..

Bari yaklaşık bir zaman söyle.Öğlene doğru,de!.Akşamüstü,de!.Şafak vakti,de..Bişey de..

Baktım olacak gibi değil,falın bitmesine az kaldı,bütün eski arkadaşlarımın telefon numaralarını buldum,hiç sevmediklerimle,az sevdiklerimi ayırdım,geriye kalan beş tane çok sevdiğim eski arkadaşımı tek tek aradım,hepsine tek tek,”Sen bugün beni ziyarete gelecek miydin?” diye sordum,dört tanesi “Yooo..” dedi,bir tanesi “İstersen geleyim.” dedi.

— “Geleceksen gel arkadaş!.İşimi gücümü bıraktım,sabahtan beri seni bekliyorum…”

Adresi verdim,çıktı geldi.Böylece falım çıkmış oldu..

Diyeceksiniz ki,”Arkadaşın geldi ama sen aradın da geldi..”

Ne farkeder ki?..

Falım çıktı mı?.Çıktı…Arkadaşım geldi mi?.Geldi..Herşeyi faldan beklememek lazım.Sen çıkartmazsan,nasıl çıkacak falın?..

Tamam,biliyorum,fal yazan arkadaşlar geleceği görebilselerdi,ona göre yatırım yapar,fal yazdıkları gazeteleri satın alırlardı…

Böyle şeylere çok fazla inanmamak lazım,biliyorum ama bişeylere de inanmak lazım.Çünkü gerçeklere olan inancımızı yitirdik.Gerçekler artık doğru çıkmıyor..

Bugünkü falımda “Bugün elinize para geçecek.” yazıyordu,akşama kadar geçmeyince,falım çıksın diye,gittim birinden borç aldım,yarın geri vereceğim…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.