GündemHaber Girişi : 01 Mart 2023 14:20

Çin, 2025 yılında tamamen ‘dijital’ bir ülke olacak

Çin, 2025 yılında tamamen ‘dijital’ bir ülke olacak

Söz konusu plan, 2025 yılında dijital Çin’in inşasında değerli ilerlemelerin gerçekleşmesini öngörüyor. Dijital iktisatta gerçeğe dönüştürülen dijital altyapıda gerçek orta bağlantısallık ile kıymetli ölçüde geliştirilmiş dijital iktisat ve aşikâr başlı çığır açısı adımlar sayesinde gerçekleşecek. 2035 yılı prestijiyle ise Çin, dijital gelişme konusunda en ön safta olacak ve dijital kalkınmışlığı ekonomik, siyasal, kültürel, toplumsal ve ekolojik alanlarda daha koordine ve kâfi bir düzeye gelecek.

Öte yandan birebir plan, dijital teknolojinin gerçek iktisat ile kapsamlı entegrasyonunun desteklenmesini; dijital teknolojinin tarımda, üretimde, finansta, eğitimde, tıp hizmetlerinde, ulaştırmada ve güç kesiminde uygulamasını öngörüyor. Planın vizyonuna nazaran Çin, aktif dijital resmi hizmetlerle, güçlü bir siber uzay kültürle, geniş ölçüde erişilebilir kamu hizmetleriyle dijital teknolojiyle desteklenen bir ekolojik yönetişimle donanmış bir dijital ülke olacak. �

Fikri mülkiyet haklarının daha güçlü biçimde korunmasını talep eden plana nazaran, bağımsız dijital teknoloji inovasyonu için bir sistem kurulacak ve teknolojik inovasyonda öncü rol oynamaya aday teşebbüsler teşvik edilecek. Borsalar kelam konusu plana derhal olumlu reaksiyon verdi. Gerçekten Çin telekomünikasyon bölümü, 28 Şubat Salı günü, hem Çin ana karasındaki hem Hong Kong’daki borsalardaki yatırımcılar Beijing’in bu ulusal dijitalizasyon planını sıcak karşıladılar.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı