GündemHaber Girişi : 16 Mart 2023 12:36

Çin: “Diyalog, Yemen sorununu çözecek tek yoldur”

Çin: “Diyalog, Yemen sorununu çözecek tek yoldur”

Geng Shuang, dün Güvenlik Konseyi’nde Yemen sorunu için düzenlenen bir oturumda, şu an Yemen’deki durumun tekrar hassas olduğunu, ateşkesin sonlandırılmasından bu yana geçen beş ayda kimi bölgelerde yeniden orta sıra çatışmaların yaşandığını belirtti.

Çin’in bütün taraflara soğukkanlılığı koruyarak, karşılıklı inanca ziyan verecek ve gerginliğe yol açacak teşebbüslerden kaçınma davetinde bulunduğunu lisana getiren Geng, ilgili taraflardan BM’nin insani yardım hareketlerine mani olan sınırlamaları kaldırmasını beklediklerini tabir etti.

Diyalogun Yemen problemini çözecek tek yol olduğuna dikkat çeken Geng, memleketler arası toplumun bunun için olumlu ortam yaratması gerektiğini söyledi.

Geng ayrıyeten, Suudi Arabistan ve İran heyetlerinin geçen hafta Beijing’de gerçekleştirdiği diyalogda değerli sonuçların kaydedildiğini ve iki ülkenin diplomatik alakaları yine tesis edeceğini açıkladığını anımsattı. Geng, “Bu sonuç, dalgalanmalar içindeki dünyaya iyi haber getirdiği gibi, bölgede barış ve istikrarla dayanışma ve işbirliğinin gerçekleştirilmesine olumlu etki kattı. Bu sonucun ayrıca Yemen’deki durumun iyileşmesi için olumlu koşullar yaratabilmesini diliyoruz. Çin, uluslararası toplumla beraber Yemen sorununu çözerek, Orta Doğu bölgesindeki barış ve istikrarı savunmak için sürekli çabalar harcamaya hazırdır.” dedi.





Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı