DünyaHaber Girişi : 20 Nisan 2023 00:03

Çin ekonomisinin ilk çeyrekteki büyümesini uzmanlar olumlu değerlendirdi

Çin ekonomisinin ilk çeyrekteki büyümesini uzmanlar olumlu değerlendirdi

Çin Devlet İstatistik Ofisi kısa müddet evvel ülkenin birinci çeyrekteki ekonomik bilgilerini açıkladı. Birçok yabancı uzman, açıklanan bilgilerin piyasa beklentisinden daha güzel olduğuna işaret ederek, Çin iktisadının süratle geliştiğini ve bunun Çin halkının refahının yanı sıra dünya halkının da memnunluğunu arttırdığını belirtti.

Çin-ABD Araştırma Enstitüsü Uzmanı Sourabh Gupta, basına verdiği demeçte, Çin’in birinci çeyrekte gerçekleştirdiği gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 4.5 oranında arttığına ve bu gelişmenin hayli olumlu olduğuna işaret etti. Gupta, Çin iktisadının büyük adımlarla ilerlediğini ve 2023 yılının Çin iktisadı için verimli bir devir olacağını gösterdiğini savundu.

Uluslararası Para Fonu Mali İşleri Yöneticisi Vitor Gaspar, basına verdiği demeçte, 2023 yılında Çin iktisadının düzgün bir başlangıç yaptığına işaret ederek, bunun ülkesinde uygulanan ıslahat ve dışa açılma siyasetinden kaynaklandığını, Çin’in iktisat alanında kaydettiği muvaffakiyetlerin da global ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağını belirtti.





ABD’nin George Bush ABD-Çin İkili Alakaları Fonu Genel Yöneticisi David Firestein, basına verdiği demeçte, “Uygulanan ıslahat ve dışa açılma siyaseti sayesinde, Çin gözle görülür muvaffakiyetler kaydetti. Ekonomik açıdan bakıldığında, Çin uzun müddettir yanlışsız bir yolda ilerliyor. Aslında Çin, refah yaratmak ve halkının hayat standartlarını ile maddi şartlarını güzelleştirmek için ağır gayret sarf ediyor. Bana kalırsa, Çin’in tercih ettiği gelişim yolu, hem Çin’in çıkarlarına hem de global ekonomik çıkarlara uygun olacaktır.” halinde konuştu.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı