DünyaHaber Girişi : 14 Nisan 2023 17:34

Çin Uzay İstasyonu, oksijen kaynaklarının yüzde 100 yenilenmesini sağlıyor

Çin Uzay İstasyonu, oksijen kaynaklarının yüzde 100 yenilenmesini sağlıyor

Çin Taykonot Merkezi’ne bağlı etraf denetimi ve hayat dayanağı mühendislik ofisi yöneticisi Bian Qiang, Çin Uzay İstasyonu’nun, yerleşik yenileme sistemi aracılığıyla oksijen kaynağının yüzde 100'ünü üretebildiğini duyurdu.

Bian, Çin’in kuzeydoğsunda bulunan Heilongjiang eyaletinin Harbin kentinde dün düzenlenen uzay teknolojisi konferansında yaptığı konuşmada, bu gelişmenin, Çin'in beşerli uzay araçları için etraf denetimi ve hayat dayanak sisteminin”ikmal”dan “yenilenme”ye geçen temel bir dönüşümünü yansıttığını kaydetti.

Çin'in beşerli uzay misyonları için kilit bir teknoloji olan etraf denetimi ve hayat dayanağı sistemi, taykonotlar için temel ömür şartları ve yaşanabilir bir çalışma ortamı oluşturarak taykonotların sıhhatini ve güvenliğini sağlıyor.

Çevre denetimi ve hayat takviyesi sisteminin altı alt sistemden oluştuğuna işaret eden Bian, “Şu anda oksijen kaynağının yüzde 100'ü yenilenebilir ve su kaynağının yüzde 95'i geri dönüştürülebilir, altı sistem istikrarlı bir formda çalışır. Bu, karadan tedarik ölçüsünün her yıl altı ton azaltılması manasına geliyor.” dedi.

Bian, Çin’in etraf denetimi ve ömür takviyesi sisteminde uygulanan teknoloji açısından dünyada önde geldiğini kelamlarına ekledi.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı