GündemHaber Girişi : 14 Nisan 2023 14:50

Çin ve Almanya’dan iş birliği vurgusu

Çin ve Almanya’dan iş birliği vurgusu

Çin ve Almanya'nın karşılıklı stratejik inancı pekiştirmeyi kabul ettikleri açıklandı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün Beijing'deki basın toplantısında, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Çin ziyareti hakkında bilgi verdi.

Wang Wenbin'e nazaran, bugün sabah saatlerinde, Çin Devlet Kurulu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile birlikte 6. Cins Çin-Almanya Diplomasi ve Güvenlik Stratejik Diyalogu'na başkanlık etti.

Diyalogda, Çin-Almanya ikili alakaları, bölgesel ve global bahisler hakkında samimi görüş alışverişinde bulunuldu. İki ülke karşılıklı stratejik itimadının pekiştirilmesi, hususlara rasyonel bir formda yaklaşılması, karşılıklı hürmet ve itimat temelinde birbirlerinin temel çıkarlarına değer verilmesi hususlarında mutabık kaldı.

Çin ve Almanya dışişleri bakanları, bugün erken saatlerde Çin'in kuzey kıyı kenti Tianjin'deki birtakım Alman şirketlerini ziyaret ettiler ve daha sonra birlikte süratli trenle Beijing'e geldiler.

Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı