GündemHaber Girişi : 20 Nisan 2023 12:20

Çin ve Gabon cumhurbaşkanlarının eşleri bir araya geldi

Çin ve Gabon cumhurbaşkanlarının eşleri bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan, dün Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo’nun eşi Sylvia Bongo ile Beijing’de görüştü.

Sylvia Bongo ile ortasındaki teması ve AIDS hastalığıyla gayret için yaptıkları ortak uğraşları hatırlatan Peng, Sylvia Bongo’nun uzun vakittir hayır işlerini etkin bir formda yürütmesini takdirle kıymetlendirdi.

Peng, Çin’in AIDS ve verem hastalıkları ve Covid-19 salgınıyla gayrette kaydettiği muvaffakiyetleri anlattı ve kendisinin Dünya Sıhhat Örgütü’nün AIDS ve veremi tedbire yeterli niyet elçisi olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çin’in Gabon ile teması sıkılaştırarak iki ülkenin halklarına daha fazla yarar sağlamak için tecrübeleri paylaşmaya ve iş birliğini hızlandırmaya hazır olduğuna işaret eden Peng, iki ülkenin önderleri öncülüğünde ikili iş birliğinin derinleştirileceğini ve dostluğun kuşaktan nesile aktarılacağını lisana getirdi.





Sylvia Bongo, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan’a eşi Ali Bongo ve kendisini sıcak bir ilgiyle karşılamasından ötürü teşekkür etti. Sylvia Bongo, Çin’in kamu sıhhat alanında kaydettiği büyük başarılara hayran kalan Gabon’un Çin’i örnek alarak temas ve iş birliğini güçlendirmek istediğine dikkat çekti.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı