GündemHaber Girişi : 01 Nisan 2023 16:20

Çin ve Singapur başbakanları bir araya geldic

Çin ve Singapur başbakanları bir araya geldic

Li Qiang,  Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Çin Başbakanı olduktan sonra ağırladığı birinci küme yabancı liderler arasında Lee’nin de yer aldığına işaret ederek, bunun Çin ve Singapur’un ikili ilgilere verdiği kıymeti yansıttığını belirtti.

Başbakan Li, Singapur ile birlikte iki ülke ortasındaki işbirliğini derinleştirmenin ve iki halka daha fazla memnunluk getirmenin yanı sıra, bölgesel ve global barış, istikrar, kalkınma ve refaha güç katmak için çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Çin’in ASEAN ile işbirliğini dış politikasındaki öncelikli alanlardan biri olarak gördüğüne işaret eden Li Qiang, Singapur’un da ortalarında bulunduğu ASEAN ülkeleriyle birlikte, Çin-ASEAN hür ticaret bölgesinin ‘‘3.0’’ versiyonunun inşasını ilerletmeyi ve bölgesel ekonomik entegrasyonu hızlandırmayı arzuladıklarını kaydetti.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Çin ve Singapur arasındaki ikili ilgilerin kapsamlı, yüksek nitelikli ve ileriye dönük iştirak ilgileri düzeyine yükseltildiğini hatırlatarak, bunun ikili alakalara taraf verdiğini kaydetti.

Singapur’un Çin’in Dijital İktisat İştirak Mutabakatı ve Trans-Pasifik Paydaşlığı için Kapsamlı ve Aşamalı Anlaşma’ya katılmak için harcadığı eforları olumlu karşıladığına işaret eden Lee, Dünya Ticaret Örgütü’nün ilkeleri ile adil, açık ve kapsayıcı global ticaret sistemini Çin ile birlikte müdafaaya hazır olduklarını lisana getirdi.

İki başbakan, Çin ve Singapur ortasında iktisat, ticaret, bilim, teknoloji, besin, hukuk, etraf müdafaa ve sanat alanlarındaki çok sayıda işbirliği dokümanının imzalanmasına da tanıklık etti.

Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı