DünyaHaber Girişi : 19 Nisan 2023 12:20

Çin, Yangtse Deltası’nda üçüncü havalimanını inşa edecek

Çin, Yangtse Deltası’nda üçüncü havalimanını inşa edecek

Yangtse Deltası bölgesindeki üçüncü havalimanı projesi Shanghai ile komşu eyalet Jiangsu’nun ortak projesi olarak hayata geçirilecek. Bu havalimanı, Çin’in ekonomik başşehri Shanghai’nin Pudong ve Hongqiao’nun yanı sıra üçüncü havalimanı olacak. Kelam konusu projenin Çin Hükümeti tarafından pek yakında onaylanması bekleniyor.

Bu havalimanı Shanghai’nin 100 kilometre ötesindeki Nantong’da 670 bin metrekarelik bir arazi üzerine inşaa edilecek. Her iki pist dev uçakların inebileceği pistler olacak ve havalimanı her yıl 40 milyon yolcunun kabul edilmesine müsait olacak. Yeni havalimanı, Shanghai’nin iki ana havalimanının 2019’da pandemi periyodunda 120 bin yolcuyla zorlanan kapasitesini rahatlatmayı hedefliyor.

Shanghai Pudong havalimanı 2019 yılında global klasmanda dünyanın 8'inci havalimanı idi. Buna karşılık başşehir Beijing'in Capital havalimanı ikinci sıradaydı. Shanghi'nin öteki havalimanı Hongqiao ise dünyanın 46'ncı sırasında yer alıyordu. Fakat Beijing'in ve Shanghai'nin havalimanları, kararlı ve kesin biçimde uygulanan sert COVID-19 kısıtlamaları yüzünden sıralamanın en önündeki pozisyonlarını yitirip 2022 yılında dünyanın birinci on havalimanı içinde yer almadılar.

İçinde bulunduğumuz yıl kısıtlamaların kaldırılması hasebiyle, Çin havalimanlarında tekrar çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar kaydedilecek..Beijing havalimanının belli bir mühlet içinde trafik yoğunluğu açısından Amerikan Atlanta Hartsfield-Jackson havalimanını geçerek dünyanın birinci sırasında yer alması beklenebilir. Öte yandan yeni bir yüksek süratli tren sınırının inşası için resmi onay bekleniyor. Bu demiryolu sınırı Shanghai’yi, Jiangsu yoluyla Anhui eyaletine bağlayacak.





Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı