GündemHaber Girişi : 05 Nisan 2023 00:06

Çin, yapay zekânın gelişimini teşvik etmek için yeni bir büro kurdu

Çin, yapay zekânın gelişimini teşvik etmek için yeni bir büro kurdu

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Çin’in bir bilişim ağının kuruluşunu faal biçimde teşvik ettiğini açıkladı. Bakanlık sözcüsü Chen Jiachang, Beijing’deki basın toplantısında dijital teknolojinin gelişmesine hep çok büyük bir değer verdiğine ve temel teknoloji, yeni teknolojilerin uygulanması ve dijital güvenlik alanlarında sistematik düzenlemelere gittiğine işaret etti. Chen, bakanlığın tüm ülkede dijitalleşmeye güçlü bir dayanak sağlamasını umduğunu da kelamlarına ekledi.

Bakanlık, akıllı teknolojilerin gelişmesi ile ilgili olarak ise yapay zekânın planlaması ve promosyonu hedefiyle özel bir ofis oluşturdu ve yeni jenerasyon yapay zekâya yönelik kapsamlı projeler lanse etti.

Yapay zekânın gelişmesine bağlı potansiyel risk ve sıkıntıları göğüslemek emeliyle yönetişimine ait etik prensip ve prensipleri formüle ederek yayınladıklarını açıklayan Chen bunları, bilimsel ve teknolojik ilerlemeleri insanlığın faydasına yönlendirme gayreti olarak niteledi. Ayrıyeten şebekelerin güvenliği alanında kaydedilen gelişmeler de dikkate sunuldu.

Kaynak Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı