EkonomiHaber Girişi : 27 Şubat 2023 13:34

Çin’de 4 ayda 24 milyon kişi bireysel emeklilik sistemine dahil oldu

Çin’de 4 ayda 24 milyon kişi bireysel emeklilik sistemine dahil oldu

Ülkenin bankacılık ve sigorta düzenleyicisi, Çin’in geçen yıl kasım ayında ülkenin yaşlılık sigortası sistemini tamamlamak için ferdî emeklilik planını uygulamaya koyduğunu duyurmasından bu yana 24 milyondan fazla kişisel emeklilik hesabı açıldığı bilgisini verdi.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komitesi, Kasım 2022’de bankacılık ve sigorta kurumlarının kişisel emeklilik hesabı sahipleri için tasarruf, servet idaresi eserleri, ticari emeklilik sigortası ve öteki finansal eserleri başlattığını söyledi.

Bireysel emeklilik planı kapsamında, müracaat sahipleri yıllık 12.000 yuan’a (yaklaşık 1.740 dolar) kadar tahsilat yapabilen ve vergi teşviklerinden yararlanabilen bireyler, kendi kişisel emeklilik hesaplarını açabiliyor. Çin, bu nedenle özel yaşlılık fonları da oluşturdu. Çin Bankacılık Varlık İdaresi Kayıt ve Saklama Merkezi, ülkenin yedi ferdî emeklilik servet idaresi eserinden oluşan birinci partiyi 10 Şubat’ta açıkladığını söyledi.

Çin, ulusal temel yaşlılık sigortasını, kurumsal ve mesleksel emeklilikleri, ticari yaşlılık finansal eserlerini ve özel emeklilik planını kapsayan üç ayaklı bir yaşlılık sigortası düzeneğine sahip.





Kaynak Çin Milletlerarası Radyosu

Hibya Haber Ajansı