EkonomiHaber Girişi : 07 Mart 2023 14:34

Çin’de iç tüketim iki ayda yüzde 14.5 artış gösterdi

Çin’de iç tüketim iki ayda yüzde 14.5 artış gösterdi

Çin Ulusal Kalkınma ve Islahat Kurulu Lider Yardımcısı Li Chunlin, en son tüketimin ekonomik büyümenin kalıcı itici gücü olduğunu kaydetti. Li Chunlin, Çin’in tüketim pazarının süratli bir toparlanma eğilimi gösterdiğini, bölgeler ortasındaki nüfus akışının daha sık hale gediğini, eyaletler ortası seyahat ve turizmin değerli ölçüde arttığını ve yemek, kültür, cümbüş ve öteki bölümlerin süratle toparlandığını söyledi.

Li Chunlin, Bahar Bayramı ve Fener Bayramı üzere klâsik bayram tatilleriyle birlikte yılbaşında tüketimin güzel bir başlangıç gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Li, Bahar Bayramı sırasında iç turizm geliri ve tekil seyahat kişi sayısının bir evvelki yıla nazaran sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 23,1 artışla sırasıyla 375,8 miyar yuan ve 308 milyona çıktığını, bu iki sayının 2019 yılının birebir periyoduna nazaran yüzde 73 ve 89’u bulduğunu belirtti.

Çin’in tüketime bağlı dalların gelirinin yüzde 12,2 ve fizikî eserlerin yurt içi online perakende satışlarının yüzde 14,5 arttığını lisana getiren Li Chunlin, bu yılın başından bu yana tüketimin süratle toparlandığına işaret etti.

Li Chunlin, mevcut durumda tüketimin özgür bırakılmasını kısıtlayan kimi meçhul ögelerin yavaş yavaş ortadan kaldırıldığını ve tüketim potansiyelinin süratle ortaya çıkmasıyla birlikte bu yılın birinci yarısında tüketim alanındaki temel göstergelerin büyüme suratının kademeli olarak artmasının beklendiğini söz ederek “Tüm yıla bakıldığında tüketimin, ekonomik büyümenin temelini oluşturacak” dedi.





Kaynak Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı